0

Kelebihan dan Kebaikan Vita-E Complex Shaklee / Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum dan apa khabar semua?Diharap sihat semuanya ūüôā Harini entry Eyda mengenai promo item bulan ni..Vita-E Complex.


Tidak dinafikan pelbagai jenis vitamin E yang kita dapat lihat ada dijual di pasaran sekarang bukan? Namun adakah ianya memenuhi keperluan tubuh badan anda?Lain produk/jenama lain kandungannya bukan? Tidak tahu yang mana menjadi pilihan anda?Jom pilih Vita-E Complex Shaklee.Ketahuilah.. Vitamin E Shaklee adalah yang terbaik. 


Kenapa Vitamin E Shaklee? Jom baca ūüôā

Ini kerana Vitamin E Shaklee diperbuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E Shaklee yang paling lengkap dipasaran.


Vitamin E Shaklee

  • Menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit
  • Mengurangkan risiko sakit jantung
  • Menyokong prestasi otot dan mempercepatkan pemulihan
  • Anti-oksidan ‚Äď menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas
Perbezaan Shaklee:

  • Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha,tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E Shaklee yang paling lengkap dipasaran.
  • Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.
  • Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran¬†sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa,¬†kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.



Manfaat Utama Vita-E Shaklee/ Vitamin E Shaklee

1) Melindungi jantung

  • Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan¬†perngasidan lipid; meningkatkan kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah¬†melekat kedinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

2) Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif
  • Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU ‚Äď 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
3) Anti-Penuaan
  • 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis haluls, parut, acne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihakan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
4) Anti-Oksidan yang Kuat
  • Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan utnuk melawan kanser,mengukuhkan system imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi ‚Äď katarak dan masalah penglihatan.
5) Kelestarian Tenaga

  • Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih. Lelaki perlu mengambil¬†produk ini kerana :
1) Menghasilkan sperma yang lebih banyak
2) Meningkatkan paras testosteron di dalam badan
3) Memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma
4) Mengelakkan cepat letih dan lesu
5) Meningkatkan daya tumpuan
6) Mengelakkan mati pucuk


6) Memperbaiki Arthritis
  • Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat¬†varikos, sakit sendi.

7) Menghalang Keguguran

  • Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush.Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.

8) Memperbaiki Parut

  • Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada kulit untuk mengurangkan kesan parut.

Adakah Anda Mengambil Vitamin E dengan cukup?

Untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas: 

  • 1kg biji gandum,¬†
  • 500ml minyak safflower,¬†
  • 8kg bayam,¬†
  • 500g badam.

Apakah Vitamin E Shaklee Selamat?

Kelebihan dan Kebaikan Vita-E Complex Shaklee / Vitamin E :

  • Di Dalam buku ‚ÄúPrescription For Longevity‚ÄĚ yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai¬†keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan¬†berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Harvard ke¬†atas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung¬†hampir 41% and strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU.


Cadangan:

  • Untuk pemeliharaan kesihatan: 1 kapsul sehari (selepas makan berat/sebelum tidur)
  • Untuk anti-penuaan dan system reproduktif: 1 kali sehari, 1 kapsul setiap kali
  • Menentang kanser dan mengurangkan parut: 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali



Vitamin E Shaklee (alpha, beta, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E Shaklee terlengkap di pasaran


Nota: Pakar Nutrisi mencadangkan pengambilan ACE (beta carotene, vitamin C dan vitamin E) bersama-sama
untuk menggandakan kesan anti-oksidasi dalam melawan radikal bebas.


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Advertisements
0

Testimonials : Kompilasi Testimonial Cadangan Supplement Kesuburan Shaklee

Assalamualikum semua..Jom kita lihat testimoni-testimoni customer yang telah disahkan hamil setelah menggunakan set kesuburan Shaklee ini..Alhamdulillah sekiranya kita usaha + berdoa + tidak putus asa..rezeki akan datang tanpa diduga ūüôā



TESTIMONI 1

“Alhamdulillah…..disini sya nak kongsi skit pengalaman saya….setelah setahun saya mendirikan rumah tangga saya belum dikurniakn cahaya mata….dan dua bulan yang lepas saya cuba set kesuburan shaklee berkat doa n sabar sy akhrye smlm sy ada brta gmbra…sy dsahkn hmil 5mnggu……doakn sy dan kdgn slmat ye..”






TESTIMONI 2
“Hi Dearies,
Saja nk share testimoni kt sini… Saya berkahwin hampir setahun…. saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya…. sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel… kadang2 atas urusan kerja… kadang2 jalan2 je… Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki..¬†

Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin… terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi… April lepas…saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex… untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki…

Harini, sudah 1mnggu period saya lewat… tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2… saya rasa pelik.. pagi tadi… sebelum mandi… saya terdetik utk cuba buat upt… memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu… saya biarkan je.. dan pergi mandi…. lepas dh siap mandi… saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb ‘positive’ saya terus kejutkn suami saya…die sangat teruja..tak tau nak cakap apa…smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same ‘positive’…. Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah… janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya…¬†

Alhamdulillah sekali lagi…. saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri… kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya… lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha…”






TESTIMONI 3

” Assalam just nak share experience..saya start consume GLA COMPLEX on January 2013 sebab ada masalah period pain & cycle period panjang.Saya dah kahwin lebih kurang 4 tahun 6 bulan.Baru-baru ni saya check UPT positive.Doktor cakap dah 6 weeks.Doakan saya selamat bersalin.”




Alhamdulillah..ini semua adalah kerana keizinan ALLAH SWT disamping usaha meraka yang tak pernah jemu dan tak putus asa..In shaa Allah pasti akan ada rezekinya sekiranya kita sentiasa berusaha + berdoa + tidak putus asa..Cuba dan terus mencuba..saat manis pasti akan tiba ūüôā

Untuk supplement kesuburan Shaklee..anda boleh mencuba :



1) GLA COMPLEX 

–¬†Antara fungsi GLA (gamma linolenic acid) adalah menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan.

–¬†GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‚Äėsubur‚Äô. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‚Äėkena‚Äô hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.


2) ESP

–¬†Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

–¬†Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

–¬†Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

–¬†Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


Manakala untuk si suami pula boleh mencuba :

1) VITA-E COMPLEX

Antara keunikan Vitamin E keluaran Shaklee adalah ianya dilengkapi dengan Selenium, salah satu unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi.

2) ZINC COMPLEX

–¬†Sangat penting untuk kesuburan terutamanya buat lelaki. Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone. Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.


Jadi kepada anda yang masih ternanti-nanti untuk mendapatkan cahaya mata,tidak salah untuk anda mencuba supplement ini..In shaa Allah ada rezeki anda nanti..yang penting anda kena terus berusaha,berdoa dan bertawakal..In shaa Allah boleh..

Sekiranya anda ada apa-apa pertanyaan jangan malu jangan segan boleh hubungi eyda di : 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545