0

Testimonials : Jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E

Assalamualaikum semua 🙂 Malam ini Eyda nak share testimoni salah seorang pengguna yang mengalami masalah kulit berjerawat.Dan Alhamdulillah setelah beliau consume 3 produk Shaklee yang disyorkan iaitu ESP , ALFALFA COMPLEX & VITA-E COMPLEX..parut jerawatnya semakin berkurangan dan pudar :). Jom kita lihat pengakuan dari beliau sendiri.


[Testimonial dari Pn. Ema, jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E]



Testimoni bergambar Puan Ema

Gambar No.1
– Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
– Parut makin pudar.

Gambar No.4
– Anda nilaikan sendiri hehehe….

Note: Gambar takde nak edit2 ye.camera2 360 tu semua takde.Ini gambar real ye .
I LIKE SHAKLEE



Ini merupakan supplement yang diambil oleh Puan Ema untuk masalah jerawatnya :


ESP

ALFALFA COMPLEX

VITA-E COMPLEX


  1. ESP – Energizing Soy Protein Isolated Powder
  2. ALFALFA COMPLEX
  3. VITA-E COMPLEX


Fungsi dan Peranan bagi setiap produk :

1) ESP
  • Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

  •  Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

  •  Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

  •  Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

2) ALFALFA COMPLEX


  • Alfalfa adalah tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah. Ia menjadi gudang untuk banyak vitamin yang penting seperti Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Piridoksin (B6), vitamin A, E dan asid pantotenik.
  • Mineral yang ditemui dalam Alfalfa ialah kalsium, besi, mangan, magnesium, kuprum dan zink. Khasiat Alfalfa – : Kajian makmal telah mendapati Alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk, Mengnyah amonia, Menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat keletihan dan meningkatkan stamina.
  • Baik Untuk Penyakit Berikut:

1. Kencing Manis
2. Darah Tinggi
3. Jantung
4. Sembelit
5. Cuci Usus dan membuang toksid dalam badan
6. Badan lemah
7. Tingkat stamina lelaki dan seks
8. Milk Booster – Menambah susu ibu
9. Kurangkan berat badan
10. Kacip Fatimah Moden Wanita

Khasiat Daun Alfalfa

# Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Pepermint)
# Memberi kelegaan semasa haid.
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat asma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita
# Membesar dan menegangkan payudara
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami
# Melegakan sembelit



3) VITA-E COMPLEX

  • Antara kebaikan grape seed extract – 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E, dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C!! Bagus untuk kulit cantik, kulit licin, awet muda..antioksidan yg best..dan jgn lupa as VITAMIN CINTA.

  1. Mengurangkan radang (inflammatory)
  2. Menyingkirkan radikal bebas (radikal bebas dlm badan menjadi penggangu tahap kesihatan, jerawat) Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  3. Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  4. Mencegah masalah kelenjar prostat
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  7. Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  8. Membantu fungsi sistem saraf otak
  9. Meningkatkan daya pertahanan

Khasiat ASAS Vita-E Complex Shaklee

  • Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
  • Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
================================================================================
Bagi anda yang nak mencuba CADANGAN SET JERAWAT ni..bolehla hubungi Eyda untuk info lebih lanjut..In shaa Allah kita akan suggestkan mengikut keperluan dan bajet anda 🙂
Okey ..setakat ini sahaja dulu malam ini..Apa2 pertanyaan atau nakkan konsultasi boleh hubungi Eyda di :
FB : Eyda Sukiman
SID : 892528
Sms/Whatsapp : 01112909545

Advertisements
0

Cantik Berseri Dengan Cadangan Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum semua..Apa khabar anda? 🙂 Entry kali ni Eyda nak kongsikan tentang Cadangan Set Kecantikan Shaklee..Mesti ramai yang teruja nak tahu pasal Set Kecantikan ni kan? Jom baca..


Bila bercakap mengenai wajah cantik berseri ni pasti ramai yang mengimpikannya. Terutamanya untuk mummy-mummy yang sentiasa ingin cantik, vourge dan anggun. Walaupun sudah beranak pinak tapi kecantikan luar dan dalam mesti dipelihara rapi. Bukan untuk siapa pon. Untuk suami kita juga kan? Betul tak? Kalau selekeh jer dan tidak pandai menjaga kecantikan suami pun segan dan mulalah mencari alasan untuk meminggirkan diri dari isteri.Mau mengamokk tak sudah kan? hehe..Apa-apapun..kesihatan luar dan dalam sama pentingnya..


Oleh itu disini Eyda ada cadangan untuk anda-anda diluar sana yang mempunyai masalah kulit.Contohnya seperti kulit kusam..tidak bermaya,tona kulit tak sekata..dan macam2 lagilah..Yelah..siapa yang nak kulit bermasalah kan?Oleh itu jom cuba cadangan SET KECANTIKAN SHAKLEE ni..Ianya bukan sahaja bagus untuk kecantikan luaran..namun ianya “memperbaiki” struktur kulit kita dari dalam.Bagus bukan? Bukan setakat cantik luar tapi dalam pun haruslah cantik.

Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok…


Cadangan Set Kecantikan Kulit Shaklee

Ini merupakan antara produk yang ada dalam cadangan Set Kecantikan Shaklee :


  • ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  • Vita-E Complex
  • Vita-C Sustained Released 500mg
  • B-Complex

Fungsi dan Peranan bagi setiap produk Set Kecantikan Shaklee :

1) ESP (Soy Protein Isolate Powder)

  •  Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  •  Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  •  Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  •  Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  •  Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari  rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang  dari sebulan hanya dengan ESP.
  •  Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
  •  Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda  akan cepat kenyang dan kurang meragam
  •  Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap  optimum
  •  Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel  ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan  dan meningkatkan peluang untuk hamil.
  •  Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

2) Vita-E Complex
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

3) Vita-C Sustained Released 500mg
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit

4) B-Complex
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat

>>> Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:




  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
============================================================================
Mari kita lihat beberapa testimoni pelanggan yang telah menggunakan SET KECANTIKAN SHAKLEE ini.
testimoni 1

testimoni 2
testimoni 3

Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, anda juga boleh mengambil GLA Complex. Boleh hubungi saya untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk anda. Sila nyatakan terlebih dahulu masalah anda. InsyaAllah saya akan membantu anda.Yang penting FREE CONSULTATION 🙂

Yang lagi best..ESP ada promo sekarang tau..Beli 6 Percuma 1..rugi sangat kalau anda tak grab sempena promosi ni !! Harga dijamin MAMPU MILIK + BERBALOI !!


Okey sekiranya anda berminat dengan SET KECANTIKAN ini..anda boleh hubungi Eyda di :

Sms/Whatsapp : 01112909545
Have a nice day ! Assalamualaikum..

0

[ TESTIMONI ] Nutriwhite Softener VS SKII’s Miracle Water – The winner is NUTRIWHITE!

Assalamualaikum semua..buat apa?tengah masakke para ibu sekelian?Harini eyda nak share testimoni kawan eyda,merangkap adik beradik dalam Shaklee Maria Haji Abas :).Dia telah berkongsi tentang pengalamannye menggunakan produk kecantikan NUTRIWHITE SOFTENER  dari Shaklee.Hasilnya sangat mengkagumkan berbanding dengan penggunannya terhadap SKII’s Miracle Water yang mana harganya jauh lebih mahal berbanding dengan NUTRIWHITE SOFTENER ini 🙂

Jom kita lihat testimoninya 🙂

Nutriwhite Softener VS SK-II

“Hari ni saya nak share pengalaman saya menggunakan Softener Nutriwhite. 

Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar.

Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII’s Miracle Water. Yg ni terpengaruh dgn kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400.

Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yg tak perasan?)

Bulan Mei yg lepas saya try beli Softener ni. Memang best!

Result: 
Kulit between bawah mata n hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).

Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu n sekitar hidung utk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.

Semalam pun dapat feedback from one of my friends yg try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.

Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yg sesuai dengan kami. Anda bagaimana?
*********************************************************************************************************************

FULL SET NUTRIWHITE

Wah result yang sungguh memberangsangkan bukan?Alhamdulillah memang terbukti produk-produk Shaklee ini sangatla bagus 🙂 Harganya pula tidaklah semahal produk-produk di luar sana..sangat berpatutan dengan tempoh penggunaannya 🙂 Tak percaya??Boleh cuba sendiri

Untuk mendapatkan produk-produk istimewa Shaklee dengan harga yang terbaik boleh hubungi eyda di :

INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675

0

Testimonial ESP + BASIC H : Kulit Baby Semakin Putih & Gebu – Suhu Demam Turun Selepas Gunakan Basic H

Assalamualaikum dan selamat petang..Jom cuci mata baca kisah Puan Nurhafiza Zahari yang telah consume ESP + BASIC H dan mendapat kesan yang sangat mengkagumkan..kulit baby semakin putih,demam jarang “menyinggah” dan Basic-H yang beliau gunakan untuk mengelap badan anaknya ketika demam dan Alhamdulillah suhu badan sangat cepat turun 🙂




“Salam, just nak share experience sebelum & selepas makan ESP. saya start consume ESP lebih kurang 14 hari lepas bersalin. time tu amek set penyusuan + set slimming.. Gambar 1st tu time baby 3 hari… gambar bawah tu lebih kurang umur sebulan. kulit x berapa nak cerah sangat.. hehe… habis 1 canister saya stop sebab malas nak minum. then saya perasan susu saya drop + baby asyik bangun banyak kali tengah malam mintak susu. lebih kurang smggu mcm tu saya beli lagik 1 canister.. saya perasan yang lepas minum blk, baby dah x berjaga mlm & susu makin pekat. bgn pg minum xyah breakfast dah sbb kenyang, mlm sblm tdo mmg confirm minum sbb xnk baby berjaga mlm mintak susu.. gambar yg pkai bj merah tu bby bru masuk 5 bulan.. x silap ESP yg ke 2 dah.. yg sbelah tu gamba 7 bulan, dan yg latest 10 bulan, canister ke 4… gmbar atas sblh gmba baru lahir… perbezaan dr segi warna kulit kat baby. ramai yg tegur dia makin putih tp sy buat xtau.. bila belek gamba2 lama baru nmpak beza dia… ramai yg ckp x boleh minum soya sbb nanti anak kulit sensitif. x perlu risau kot, Basic H kan ada.. tiap2 kali mandi letak setitik, kulit elok, demam pon x dtg dkt. stakat ni Alhamdulillah 1st time baby demam masa dia umur 8 bulan. Panas sgt bdn.. lepas berendam dalam air Basic H, dgn izin Allah turun suhu dia.. syukur sgt.. skrg si kecik ni suka try minum Ribena + ESP yang saya buat untuk husband.. Husband pon dah wajib minum ESP malam2, dia cakap pergi keje nanti x penat mcm sblm ni.. Yg penting 1 canister tu tahan 2 bulan walaupun 2 orang minum tiap2 hari.. InsyaALLAH nak amek Meal Shake pulak utk baby sebab ada offer bulan ni”


Ini merupakan supplement yang Puan Nurhafiza Zahari amalkan :
ESP

Basic-H
Alhamdulillah,dengan izin ALLAH,suhu badan baby turun selepas direndam dengan Basic-H..Dan kulit baby pula semakin putih setelah ibunya mengamalkan pengambilan ESP..ESP mempunyai banyak khasiat antaranya mencerahkan kulit,menjadikan kulit semakin gebu,memekatkan susu ibu,mengurangkan berat badan dan banyak lagi.

Ramai yang telah mengalami perubahan positif setelah mengamalkan supplement Shaklee ini,anda bila lagi? 🙂

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

< TESTIMONI > Supplement Kecantikan ESP , ALFALFA , ZINC , VITA E & GLA COMPLEX

“Salam,
Dah lama nk share tapi tak tershare2 so hari ni amik masa jap nk share..testimoni diri sendiri …dulu kulit muka sangat2 la berminyak,kusam,jerawat kecik2 tumbuh kat dahi,alergi seafood,keputihan..uhh tensen masa tu…lepas amalkan pengambilan ALFALFA,ZINC COMPLEX,VITA E, GLA COMPLEX dan ESP ramai pulak yang puji kulit muka nampak seri lain macam…dan masalah keputihan, jerawat, kulit kusam dan berminyak hilang…dan alergi pada seafood dh takde..yeayy sangat2 hepi… tq Nor Farizan Mazlan sebab kenalkan saya pada produk shaklee ni…i love shaklee “
Sharing is caring “


-Iam JazZs-

Alhamdulillah, dengan izin Allah SWT ,masalah beliau semakin pulih,malah semakin ramai yang memuji dengan perubahan yang di alaminya..Yelah,siapa tak suka,muka cantik,parut jerawat hilang,allergi dah semakin pulih ,masalah keputihan  , kulit kusam , muka berminyak semuanya dah hilang 🙂

Ni antara supplement yang beliau amalkan :

INFO & ORDER : 
FB : Eyda Sukiman
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675

0

Testimonial Set Kecantikan / Skincare: Tiada Lagi Jerawat, Eczema, dan Alahan Kepada Makanan Laut (Seafood)

“Pic before taken masa May 2012, baru start ambil Set B (B Complex, Vita C, Vitalea, Alfalfa). Teruk sangat muka. Merah dan bengkak-bengkak. Jerawat on and off. Bila period lagi la kuar mcm bubuh baja.


Berkat kesabaran, saya nak maintain dengan Shaklee juga. So saya maintain dengan B Complex, Vita C, Vitalea, Alfalfa, ESP utk kulit. Supplement lain saya ambil Omega dan Ostematrix. 

Pada saya Alfalfa yang paling banyak membantu saya dari segi jerawat dan alahan pada makanan laut. Kebaikan lain, bab lawas jgn cakap la, eczema pun settle.” – Puan Syahrina



Ini merupakan supplement yang diambil oleh Puan Syahrina :



SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545