0

Testimonial ESP Untuk Penyusuan – Hasil Perahan Sehingga Tak Muat Peti Ais !

Assalamualaikum semua pembaca Mummy Healthy Vita Store 🙂

Puan Iza memerah susunya dan dikumpulkan dalam cawan seperti di dalam gambar untuk dihantar kepada anaknya di NICU . Hasil perahan sehari ialah 16 cawan. Beliau hanya mengamalkan ESP Shaklee sahaja sebagai makanan tambahan beliau. Doktor pun beritahu yang bayi Puan Iza cukup protein. Alhamdulillah 😉

Esp Shaklee sememangnya menjadi pilihan ibu-ibu samaada yang sedang menyusu bayi,sedang hamil ataupun berpantang kerana ianya mempunyai khasiat yang sangat banyak bukan sahaja untuk ibu-ibu,malah untuk bayi nya sekali.Eyda sememangnya mengamalkan Esp Shaklee ni sebelum hamil lagi..sehinggalah sekarang tengah hamil 23weeks..Alhamdulillah..cukup bertenaga setakat ini 🙂

**Harga dijamin MAMPU MILIK !
Okey macam biasa untuk order boleh hubungi Eyda di

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Testimonial Breastfeeding : Bagaimana Boleh Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalamualaikum semua..entry kali ni eyda nak kongsikan testimoni Puan Hasimah Mamat yang pernah consume supplement Breastfedding / Preggy / Confinement 🙂 Jom kita baca..


TESTIMONI 

“[ MACAM MANA BOLEH JATUH CINTAN NGAN SHAKLEE ] 🙂

Puteri sulong…Husna Ruhii dilahirkan tepat jam 4.37 pagi pada 31.12.10…Alhamdulillah:-)….Memang dh niat nk fully BF, walaupun husna warded selama lebih kurang seminggu di NICU HUSM, Kubang Kerian, Alhamdulillah, susu memang meriah.Memang boleh pump bg stok utk Husna di wad….Alhamdulillah, sehingga 60 hari sblm masuk keje, stok susu Husna tiada masalah..

Setelah mula bekerja, rutin pump adalah pada pukul 5.00 pagi (atau sebelum pukul 6.00) sebab dh nak subuh, nak breakfast lagi, takot Husna terjaga, then di tempat kerja sblm naik wad (rutin harian akan g tgk patient yg DR refer) iaitu sblm pukul 9.00 pagi.then sblm lunch hour skali dalam pukul 12.30 tengahari.then pukul 3.00 @ 4.00 petang sekali..balik rumah, lepas ambil Husna dari Nursery, lebih kurang pukul 7.00 sblm Maghrib…kalu rajin sblm tido lagi skali …

Tak ingat daa masa Husna umur brapa bulan, tergerak di hati nak tanyer my Best Fren…a.k.a..Neslo Beng Wardah…macam mana nak pekatkan susu:-)…masa tu, sy x der maslah sangat ngan pengeluaran susu…Alhamdulillah:-)

Then, Pn Neslo Beng Wardah pun bagi cadangan Set B (Set Penyusuan) iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa…
Alhamdulillah, bila pump, layer yang terbentuk memang Fantasticccc:-)…sangat suka bila letak dalam Fridge….Lama lepas tu, Pn Neslo Beng Wardah suggestkan Osteomatrix pulak, bukan sajer sebagai sumber Kalsium, malah ia juga boleh meriahkan lagi rezeki susu Husna:-)

Pengambilan Vitamin Shaklee bukan hanya untuk Ummi Husna sorang, malah Abi Husna pun turut sama menikmati dan merasai kebaikan serta kelebihan Shaklee 

Setelah umur Husna 1 tahun 10 bulan, BF dihentikan sbb husna akan mendapat ‘adik’…Alhamdulillah 
Awal kehamilan, alahan teruk menyebabkan Hb terus drop 10.5…masa buka buku merah terus dapat sticker …Dengan x semena2, terus call Pn Neslo Beng Wardah…huhuuuuu..Mcm mana deyyy, Hb aku dh drop, padahal sblm pregnant, HB sangat normal …..Apa yang dicadangkan adalah Set J1 (utk trimester 1) dan Set J2 untuk trimester 2&3…Tanpa buang masa, terus jer oder…dan Alhamdulillah…Hb dah naik 11.0 walaupun alahan masih lagi teruk….Bila masuk Trimester 2, mula tambahkan Omega dan ESP….Alhamdulillah, latest Hb adalah 11.8 iaitu pada kandungan berumur 20/52…ngam2 masuk 5 bulan, dan Alhamdulillah, alahan pun berlalu pergi:-) “

– Puan Hasimah Mamat –


Alhamdulillah..murah rezeki puan ni kan..Bagi anda yang nak mencuba set menyusu ini antara supplement yang dicadangkan :

  • ESP
  • ALFALFA COMPLEX
  • VITA C
  • VITALEA (multivitamin)
  • B-COMPLEX
  • OSTEMATRIX

Cadangan optimum set untuk breastfedding

Dan ini pula cadangan supplement untuk Set Kehamilan :

Untuk trimester 1 :

  • B-COMPLEX
  • VITA C
  • OSTEMATRIX
  • VITALEA

Manakala untuk trimester kedua & ketiga pula adalah sama seperti untuk trimester 1 cuma add on Omega Guard..


Anda juga boleh add on ESP untuk memberi / membekalkan tenaga yang berpanjangan ketika hamil dan juga untuk menguatkan rahim serta memberi effect yang baik untuk ibu dan juga anak didalam kandungan 🙂

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

< TESTIMONI > Susu Semakin Meriah Setelah Consume Supplement Penyusuan SHAKLEE

Assalamualaikum semua..Entry kalini Eyda nak kongsikan testimoni-testimoni customer yang telah mengambil supplement untuk penyusuan badan..Hasilnya sangat mengkagumkan..siap boleh buat stok untuk bulan puasa lagi 🙂 Jom kita tengok testimoni-testimoni dibawah ini..



TESTIMONI 1



”Sharing is caring..testimoni saya sendiri ni..dh 6bln menggunakan shaklee..bby pun dah 8bln.alhamdulillah,susu masih meriah..ibu ibu jom buat stok utk bulan puasa nti.saya dh mula buat stok..alhamdulillah sehari dpt hasil dlm 30-37oz..dpt buat stok 10oz sehari.inshaAllah,misi untuk buat stok boleh berjaya..dapatkan tips penyusuan drpd pengedar2 anda skrg!..kalau sy boleh,anda semua pun boleh!.”

– Puan Siti Nor Farina –

TESTIMONI 2

Ni testimoni kawan sekolah Eyda since sekolah menengah..Baru consume ESP+ALFALFA selama 2 minggu,alhamdulillah..feedbacknye sangat berpuas hati..Susu bertambah pekat dan banyak..baby kenyang ibu semakin riang 🙂 Tq sayang..


TESTIMONI 3
“My twins dah 2 tahun 6 bulan… still bf… tapi ye laaa… lelama macam surut jugak susu kan.. Sejak amalkan ALFALFA dan ESP memang consume awal join… si kembar meneguk susu siap bunyi2 gulk2 lagi…. Pastu siap jeling mama sambil senyum..”

-PUAN ARLINA-

Alfalfa – Milk booster




ESP – Memekatkan susu ibu dan memberi tenaga kepada ibu

Dah ramai yang berpuas hati setelah consume supplement penyusuan Shaklee ini..Eyda juga gembira kerana dapat menolong ibu-ibu di luar sana yang mengalami masalah-masalah seperti susu yang kurang memberangsangkan..In shaa ALLAH..kita hanya mampu berusaha,selebihnya kita serahkan pada Yang Maha ESA..In sha Allah akn dipermudahkan segalanya..Yang penting niat kita kena ikhlas dan jangan mudah putus asa 🙂


Untuk dapatkan produk-produk Shaklee ini boleh pm/sms/whatsapp Eyda ye 🙂 ..

INFO & ORDER : 
FB : Eyda Sukiman
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675


0

< TESTIMONI > Mengandung, Berpantang, dan Menyusu dengan Vitamin Shaklee

“Salam Nad, saya nak beri testimoni. Saya menyusukan Izzara, anak kedua saya. 

Kalau tak konsisten makan Shaklee, bukan susu tak ada atau kering tapi lambat produce. Jadi, Izzara kuat menyusu. Tapi bila saya konsisten amalkan makan Shaklee setiap hari, Izzara jadi cepat kenyang. Tidur pun lebih lena. Itu apa yang saya perhatikan. 

Kalau pump, nampak susu saya pekat. Kalau tak makan memang nampak susu saya cair. Best lah Shaklee ni. Cuma nak kena rajin makan sebab banyak. Hehe.

Saya mula consume Shaklee sejak mengandung sampai sekarang. Tak ambil apa-apa jamu, doktor tak benarkan.

Semasa anak pertama, saya tak amalkan Shaklee. Boleh nampak beza sangat. Untuk anak kedua ni, saya amalkan makan Shaklee dari mula mengandung, berpantang, dan menyusu.” – Puan Syazwani

CREDIT TO : NADIAH SUHAIDI

Untuk Info & Order: 
Eyda Sukiman
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
Email: mummyhealthyvitastore.blogspot.com 
SMS/Whatsapp: 0136950675