0

< TESTIMONI > Mengandung, Berpantang, dan Menyusu dengan Vitamin Shaklee

“Salam Nad, saya nak beri testimoni. Saya menyusukan Izzara, anak kedua saya. 

Kalau tak konsisten makan Shaklee, bukan susu tak ada atau kering tapi lambat produce. Jadi, Izzara kuat menyusu. Tapi bila saya konsisten amalkan makan Shaklee setiap hari, Izzara jadi cepat kenyang. Tidur pun lebih lena. Itu apa yang saya perhatikan. 

Kalau pump, nampak susu saya pekat. Kalau tak makan memang nampak susu saya cair. Best lah Shaklee ni. Cuma nak kena rajin makan sebab banyak. Hehe.

Saya mula consume Shaklee sejak mengandung sampai sekarang. Tak ambil apa-apa jamu, doktor tak benarkan.

Semasa anak pertama, saya tak amalkan Shaklee. Boleh nampak beza sangat. Untuk anak kedua ni, saya amalkan makan Shaklee dari mula mengandung, berpantang, dan menyusu.” – Puan Syazwani

CREDIT TO : NADIAH SUHAIDI

Untuk Info & Order: 
Eyda Sukiman
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
Email: mummyhealthyvitastore.blogspot.com 
SMS/Whatsapp: 0136950675

Advertisements
0

< TESTIMONI > Kehamilan bersama Supplement Shaklee : Tiada Lagi Sembelit & Kekejangan

My 1st, 2nd and 3rd pregnancy dulu selalu sembelit, biasa lah kan bila dah boyot tu. 

Then masa breastfeed anak ke-3, berjumpa dengan Shaklee. Saya makan Set Breastfeeding, dan continue je sampai la sekarang ni pregnant anak ke-4, now dah 7 months, still continue sahaja suplement yang breastfeeding tu juga (Vita C, Vitalea, Omega Guard, Ostematrix).

Saya tak tahu lah mungkin faktor pemakanan saya, tapi rasanya supplement tu semua pun memang membantu saya. Setakat 7 bulan mengandung ni belum sekali pun saya sembelit, cramp pun tak pernah lagi. Alhamdulillah saya sihat setakat ni ;)” – Puan Adilah

Untuk Info & Order: 
Eyda Sukiman
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
Email: mummyhealthyvitastore@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 0136950675

0

< TESTIMONI > VIVIX MENGURANGKAN PARAS DIABETES UMMI & MERAWAT SAKIT ABAH

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..Harini 23 MEI ..so masih lagi berbaki 8 hari untuk promosi VIVIX BELI 6 PERCUMA 1 DAN PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP.

Disini eyda sertakan testimoni-testimoni customer yang pernah beli VIVIX untuk parents mereka 🙂

>>TESTIMONI 1<<

“Testimoni abah sendiri….

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang…tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut…

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala…berkampung di hospital Klang hampir sebulan…di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya….sebak pulak…

Kalau nak cerita mmg panjang…tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume…kesihatan abah makin pulih…Alhamdulillah…dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid…pergi ke pasar..

Memang syukur sangat2…dapatkan vivix sempena bulan promosi…harga Meletop utk customer saya..”

-PUAN Asnie FaisIzzull –
(https://www.facebook.com/asnie.faisizzull?hc_location=stream)

>>TESTIMONI 2<<
“ni umi saya. umur umi saya 55 tahun [lahir tahun 1958]


bermula VIVIX mac 2013. masa tu bacaan diebetes 29. huuuuuuu….seriau. takut kene inject insulin sendiri.

jadi, umi KONSISTEN VIVIX + ubat hospital

kalau ada sakit, ubat hospital jgn tinggal ye. shaklee sebagai pembantu, jangan 100% bergantung.
minggu lepas, umi cek darah, dah jadi 11. Alhamdulillah. dah lama x turun serendah tu. syukur

semalam umi call saya. g repair basikal. nk naik basikal pusing2 kampung. sekarang pinjam basikal makcik.

tergelak saya. dah berpuluh tahun x naik basikal. sebab pening. tp sekarang dah x pening umi cakap. baru sebulan ambik vivix.

sungguh saya terpesona

hubungi pengedar masing masing ye =]”

-PUAN NINI KOPIAH KAIT-
(https://www.facebook.com/nininisrin.shop?hc_location=stream)




Mereka telah merasai keberkesannya..anda pula bila?Jom hadiahkan VIVIX untuk ibu bapa kita 🙂
Kesihatan mereka lebih tinggi nilainya jika dibandingkan dengan wang yang dikeluarkan 🙂 betul tak?So jom kita spentkan sedikit wang kita untuk kedua ibu bapa kita..tak rugi pun 😀

INFO & ORDER :
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675


0

[ TESTIMONI ] MEALSHAKES

Assalamualaikum semua..

ni merupakan salah satu testimoni customer yang consume MEALSHAKES untuk anaknya.Alhamdulillah memang memberi kesan yang baik terhadap sistem badan kanak-kanak..Mereka telah mencubanya,anda bila lagi? Jadilah ibu yang bijak! 😀

Mealshakes french Vanilla untuk si manja anda

TESTIMONI 

Sumber : Shaklee Golden Lounge (FB)


Meal Shakes adalah Makanan Segera,Tanpa curiga
  • Dalam kehidupan seharian yang sangat aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang.Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik


  • Sediakan vitamin dan mineral penting-nutrien asas yang anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu untuk terus kuat dan sihat.

>>>> Sumber terbaik serat pemakanan dan protein
>>>> Sumber pekat kalsium
>>>> Index glisemik rendah

**Sumber : Shaklee Product Guide

Untuk info & order :
CONTACT : 0136950675 (sms/whatsapp/wechat)
SHAKLEE ID : 892528


0

Testimonial Shaklee Vita-c, B-complex, Vita-E & Omega Guard (Skincare Supplements)

“Salam semua 🙂

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t? :)Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. 😦 tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. 🙂 Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 🙂

Gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012. Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing 🙂 I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)”

Sumber :  http://sihatcomelceria.blogspot.com/2012/07 /testimonial-set-set-d-kulit.html
Credit : Nadiah Suhaidi

Ini antara Supplement yang diamalkan pengguna :

Untuk Info & Order :-
Fb : Eyda Sukiman
Sms / whatsapp : 0136950675
Pages : Mummy Healthy Vita Store
Shaklee ID : 892528

0

Promosi April ♥♥ NUTRIFERON ♥♥

Assalamualaikum semua 🙂
Alhamdulillah harini kita telah melangkah ke bulan yg baru iaitu April..syukur ke hadrat Ilahi kerana masih diberi peluang kepada kita untuk terus bernafas di bumi pinjaman ini.Bercakap tentang bulan april..semestinya tertanya2..apakah promosi SHAKLEE untuk bulan ini ye?? Haaa…jawapannya..NUTRIFERON!♥♥♥

Apa itu Nutriferon?
——————

• Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya?
——————————————

• Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

Siapa yang perlukan Nutriferon?
——————————

•Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma… tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.

Bagaimana ia bertindak?
———————–

• Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan.

Dimana nk dapatkannya?
———————-
•NutriFeron Shaklee tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Eyda sendiri pn pernah bg anak yg umur 1years7month..demam dgn suhu yg tggi 39.5º ..mcm2 ubt bg, fepril syrup, ubt msuk bontot, ttp xkebah,, kjapje kebah then dmm balik.kalau malam lagilah suhu naik..alhamdulilah eyda ambil nutriferon, suap sikit kt anak..sejam kmudian turun suhu dr 39.5 ke 37.8..Mmg ternyata NUTRIFERON mmg mmpunyai khasiatnya yg trsndri..Ni pula antara testimoni customer yg pernah ambil NUTRIFERON :

Haaa kepada yg nk order blh hbgi eyda di

Fb : Eyda Sukiman
Pages : www.facebook.com/mummyhealthyvitastore
ID : 892528
Sms/whatsapp : 0136950675