0

< Testimonial > MealShakes: Anak Sudah Bebas Dari Food Allergies, Asthma Semakin Pulih


“Sedikit pengalaman yang ingin dikongsi. 

Anak saya “bongsu” saya sejak lahir punya masalah dgn kulit juga ada Asthma. Dia terpaksa guna product gluten-free, segala sabun mandi, sabun basuh baju semua kena pakai yang khas. Payah. Dia amat sukakan susu, cheese dan makanan laut, udang especially. Malangnya tu semua jadi musuh buat dia.

Sekali ambil, maka bersiap sedialah saya dengan inhaler dan segala jenis antihistamine ubat. Terpaksalah standby utk Emergency Leave atau MC atau habiskan cuti tahunan

Kemudian saya dikenalkan produk best ni oleh sahabat lama yang merupakan pengguna tegar SHAKLEE. Dengan hati berdebar-debar, saya cuba produk ni. Kesannnya sebulan selepas ambil, saya tengok kulit beliau semakin lembap dan berminyak

Cubaan pertama, saya beli cheese dan udang untuk diberikan pada anak. Alhamdullilah! Ilman tak gatal, Astma pun tak ada. Saya tak perlu standby chamber untuk inhaler dia. Rasa macam..WOW! Syukur sangat. Dan dia boleh habiskan satu paket cheese dengan jayanya. 

Dan katanya, “Umi, I want udang and cheese and milk and kacang”
(bear in mind: dia memang akan semput kalau makan kacang). 

Mealshakes ni juga saya guna untuk buat cake dan waffle sebagai gantian kepada susu tepung. Rasanya sedap bangat.

Jadinya hari ni dengan hati berbunga-bunga, ucapan terima kasih saya tuju pada Norhazimah Che Hassan sebab kenalkan saya pada SHAKLEE dan Ilman juga disahkan bebas dari food allergic. Gluten dah boleh ambil. Yeay. Alhamdullilah.”– Puan Rosmaniza Rahim


Seorang ibu akan mengorbankan masanya untuk menjaga anak yang sakit. Jika bekerja, terpaksalah ambil Emergency Leave (EL), MC, atau habiskan cuti tahunan kerana kesihatan anak adalah lebih utama. Tetapi jika kita dapat mengelakkan semua ini, alangkah baiknya, bukan?

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Advertisements
0

Testimonials – Mealshakes menyelesaikan Masalah Sembelit Anak Eyda

Alhamdulillah..masih diberi peluang untuk mengupdate blog kesayangan ini 🙂 ..Bangun pagi ni dengan penuh teruja & semangat sebab apa?Bulan ni adalah promosi untuk MEALSHAKES..Subhanallah..sangat-sangat rugi kepada sesiapa yang tidak mahu mencuba Meal Shakes ini..Sesuai untuk semua peringkat umur..bermula dari kanak-kanak berumur 1 tahun sehinggalah warga tua.


Anak eyda pun consume Meal Shakes ni tau..Alhamdulillah selama 3 bulan consume Meal Shakes ni anak eyda tak pernah demam lagi setakat ini,sembelit dah hilang,selera makan bertambah dan yang paling penting,antibodinye semakin kuat & nampak perubahan yang positif dalam dirinya (Lebih suke membaca,menulis,main puzzle,lebih fokus dalam sesuatu).Syukur..semuanya dengan izin ALLAH SWT juga 🙂



Kepada ibu bapa yang nak mencuba Meal Shakes ni untuk diri sendiri atau untuk si manja anda,bolehla dapatkan segera Meal Shakes sementara tengah promosi ni ye..Harga eyda jamin,memang sangat berbaloi..Beli 6 Percuma 1 tau..1 canister tahan dalam 2bulan..Selain tu juga dengan setiap pembelian 6 botol percuma 1 ni..anda akan di invite oleh eyda ke dalam EXCLUSIVE GROUP untuk customer-customer yang purchased produk Shaklee ye.Tak nak beli 6 botol pun takpe,,beli sebotol pun boleh..eyda akan bagi harga yang spesial kepada anda. 🙂 

Wan Qayyim Fahim duta kecil Ibu untuk MealShakes 🙂
Disini Eyda ceritakan serba sedikit mengenai Meal Shakes ini : 

  • Meal Shake merupakan minuman bernutrisi yang menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian.

  • Ia diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain.


** Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hinggalah ke peringkat orang dewasa. Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.



Siapakah patut ambil Meal Shake ini?


Meal Shake Shaklee dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak sedang membesar, ibu mengandung, para atlet, vegetarian, orang sakit, orang sibuk bekerja dan orang yang selalu mengambil makanan segera (makan tidak tentu).Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh khasiat, Meal Shake Shaklee adalah pilihan yang tepat sekali!



Jom kita tengok manfaat utama Meal Shake Shaklee ini:


1. Nutrisi Lengkap

~mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat akan menyebabkan menyukarkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak


2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh

~kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, darah, organ, imun dan lain-lain

3. Membantu tumbesaran

~mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran tubuh badan

4. Anti oksida

~Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. Mengembalikan seri wajah

~mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yang cukup untuk membina sel-sel darah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah yang lebih cantik

6. Detokfikasi

~kaya dengan serat larut untuk membanu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

7. Kelazatan rasanya

~ minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktosa semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.



SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545


0

< TESTIMONI > MEAL SHAKES + OMEGA GUARD : Antibodi Anak Sangat Kuat dan Selera Makan Bertambah


“Sejak saya beri Aisy consume Meal Shakes dan Omega Guardantibodi dia sangat kuat! Saya sangat suka!

Baru-baru ini saya selesema. Mak mana yang tak cium anak hari-hari, mesti tak miss kan. Tapi 2,3 hari saya perhatikan, dia sihat walafiat dan tak berjangkit. Alhamdulillah.

Selera makan pula jangan cakap lah, 
‘Ma, nak makan nasik’
Dah pandai minta. Aisy baru 2thn 3bln.

Semoga anak Mama sihat selalu.” – Puan Azura

Mealshakes

Omega Guard
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545


0

Testimonials Mealshakes – Tiada lagi Masalah Sembelit Untuk Anak Eyda

Assalamualaikum semua 🙂
Anak anda mempunyai mslh sembelit? Kurang selera mkn @ picky eater? Selalu selesema dan kurang sihat?Harini eyda nk bgthu pasal MEALSHAKE..Ni antara 7 sebab mengapa Mealshakes penting utk si manja anda 🙂

Mealshake ni blh membantu menaikkn selera mkn ank2 anda, blh mengurangkan masalah sembelit dan sebagainya!! Eyda pn pernah consume MEALSHAKES untuk my son Qayyim.Die mmg selalu sgt sembelit, mgkin kerana formula milk (FM) & kurang mkn nasi and also anti sayur.Ni testimoni eyda sendiri ye..So mohle kite pakat2 baca testimoni anak eyda ni 🙂

————————————————————————————————————



“My own testimonial..haa ini Qayyim..umurnya 3y this May..before this qayyim ada masalah sembelit.Susah sangat nk poo poo.Tiap kali nak poo poo mesti menangis & berpeluh2 dibuatnya ha.Memang wajib menyorok kat bucu dinding or mana-mana bahagian rumah tiap kali nak poo poo.Najis poo poo nya tak payah cakapla,berketul-ketul,kadang-kadang ada darah sekali.Memang kesian..dah macam cara try,kurangkan scoop susu nya,bagi makan buah,kasi ubat masuk bontot,semua tak mnjadi..kalau jadi pun kejapje,lepastu sembelit balik.Qayyim ni pulak mmg tak suke sayur(Budak mana yang suka sayurkan..jarang sangat nak dengar kids makan sayur) Thats why salah satu punca menyebabkan die susah nak poo poo.After eyda kenal dengan Shaklee ni,eyda try bagi MEALSHAKES kat anak eyda,masukkan 1teaspoon dalam susunya and Alhamdulillah dengan izinNYA,masalah sembelit yang dialami hilang,poo poo pun hari2,,berbanding before this 3-4 hari sekali baru nak poo poo..Kadang-kadang seminggu pun tak poo poo lagi and now everyday Alhamdulillah.Dan paling memeranjatkan eyda,Qayyim yang sememangnya selama ini dia adalah seorang yang ANTI SAYUR,tiba-tiba mintak nak mkn sayur!haha..bagus bukan??Selera makan pnu bertambah,dengan die yang aktif memang memerlukan tenaga yg banyak!Now im so happy..no more sembelit,no more nangis2 time poo poo,perut dia pn sehat!!hihi”

Alhamdulillah syukur 🙂 Ibu mana yang tak suka bila anaknya sihat..tiada masalah kesihatan dan selera makan bertambah..bukan?Syukur dipertemukan dengan Shaklee..

Okey now jom kita lihat testimoni-testimoni customer/ibu-ibu lain mengenai Mealshakes,,
Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Testimoni 6
♥ Anak sehat,ibu pasti bahagia!!

**Sekiranya si manja anda pun mempunyai masalah sebegini,bolehla cuba ikhtiar dengan memberikan Mealshakes kepada anak-anak anda ya..Tak salah untuk berikhtiar..Selebihnya kita serahkan pada DIA 🙂 Kesihatan anak adalah sangat berharga !
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545