0

Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum semua ! Harini bersiaran dari “rumah baru” hehe ūüôā Dengan rasminya semalam Eyda telah berpindah dari mummyhealthyvitastore.blogspot.com ke eydasukiman.wordpress.com .Harapnya anda semua suka dengan perubahan baru website Eyda ini .

Nak cerita pengalaman Eyda berpantang sepenuhnya dengan Set Berpantang Shaklee.

Sekarang makin ramai yang sedar tentang kesan pengambilan jamu.¬†Macam Eyda¬†dulu,masa berpantang anak sulung,Qayyim, Eyda pernah¬†beli set berpantang yang ada jamu (Nona Roguy kalau tak silap Eyda).Beli pun sebab ummi Eyda cakap¬†elok tapi akhirnya tak makan langsung sebab Qayyim kena jaundis (demam kuning).Masa tu baru seminggu bersalin.Tapi lepas Qayyim dah habis kena jaundis tu langsung tak makan jugak.Ambil memang ambil tapi selalu sangat skip.Hehe ..Sama juga masa bersalinkan anak kedua, Khalish..Beli Set Bersalin Salindah,pun tak habis makan..Eyda kena sembelit teruk.Meraung time kena tu..Seksa badan. Masa berpantang kedua-dua anak sebelum ni tu memang tak tahu langsung yang kalau baby kuning, kita tak boleh makan jamu. Sebab nanti jaundice baby lagi tinggi. Lastly Eyda¬†tak makan apa-apa jamu ataupun supplement pun.Lagipun masa tu Eyda¬†pun belum jumpa Shaklee lagi.Hinggalah Feb 2013 (time tu Fully Breastfeed Khalish) jumpa Shaklee ni..Lepas tengok banyak-banyak-banyak sangat testimoni/pengalaman orang yang pernah consume Set Bersalin Shaklee ni terus Eyda tanam niat dalam hati,andaikata mengandung lepasni memang nak fully consume Set Kehamilan Shaklee – Set Bersalin Shaklee – Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki Eyda consume ketiga-tiga set ini tahun ini (2014) ūüôā

Nak sharelah serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee ni kan.

Image

  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain¬†¬†Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face¬†macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap¬†muka nampak lain.)

Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Supplemen

Sebenarnya¬†Set Bersalin Shaklee¬†ni lebih kurang je dengan¬†Set Menyusu Shaklee, cuma Alfalfa digantikan dengan Zinc. Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, Zinc jugak dapat mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‚Äėkedinginan‚Äô selepas bersalin¬†:)

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

Mari kita lihat semula apa fungsi Set Asas ( VitaLea, B Complex, dan Vitamin C )  yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni.

 

Image

 

1. VitaLea Shaklee (multivitamin)
– Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
– Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
– Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B-Complex Shaklee

 

2. B Complex Shaklee
– Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
– Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
– Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
– Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
– Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
– Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

3. Vitamin C Shaklee
– Mengurangkan stretch marks!
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
– Sangat penting untuk menjaga salur darah
– Antioksidan
– Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

Boleh juga add on Alfalfa Shaklee sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.

– Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
– Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
– Bantu perkumuhan (lebih lawas)
– Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
– Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
– Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
– Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
– Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

ESP Shaklee

ESP Shaklee

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah ESP dan Ostematrix. Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

 

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Boleh add on Lecithin untuk ibu-ibu yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Agak panjang entry kali ni sebab banyak option yang boleh add on kepada Set Bersalin Shaklee ni. Yelahkan, dalam pantang lah kita jaga diri kita elok-elok. Nanti nak beranak lagi. Nak jaga diri untuk suami juga nanti. Betul tak? :D

 

Terpulanglah kepada anda untuk memilih mengikut keperluan sewaktu di dalam pantang. Kalau ada yang berminat dengan Set Bersalin ni, bolehlah SMS or Whatsapp Eyda di 0111 290 9545. Or pm Eyda kat Pages Manager Eyda, klik like badge pages Eyda kat sebelah kanan blog ni. Then bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang breastfeeding set ni. Nanti Eyda reply ya :)

 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Cantik Berseri Dengan Cadangan Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum semua..Apa khabar anda? ūüôā Entry kali ni Eyda nak kongsikan tentang Cadangan Set Kecantikan Shaklee..Mesti ramai yang teruja nak tahu pasal Set Kecantikan ni kan? Jom baca..


Bila bercakap mengenai wajah cantik berseri ni pasti ramai yang mengimpikannya. Terutamanya untuk mummy-mummy yang sentiasa ingin cantik, vourge dan anggun. Walaupun sudah beranak pinak tapi kecantikan luar dan dalam mesti dipelihara rapi. Bukan untuk siapa pon. Untuk suami kita juga kan? Betul tak? Kalau selekeh jer dan tidak pandai menjaga kecantikan suami pun segan dan mulalah mencari alasan untuk meminggirkan diri dari isteri.Mau mengamokk tak sudah kan? hehe..Apa-apapun..kesihatan luar dan dalam sama pentingnya..


Oleh itu disini Eyda ada cadangan untuk anda-anda diluar sana yang mempunyai masalah kulit.Contohnya seperti kulit kusam..tidak bermaya,tona kulit tak sekata..dan macam2 lagilah..Yelah..siapa yang nak kulit bermasalah kan?Oleh itu jom cuba cadangan SET KECANTIKAN SHAKLEE ni..Ianya bukan sahaja bagus untuk kecantikan luaran..namun ianya “memperbaiki” struktur kulit kita dari dalam.Bagus bukan? Bukan setakat cantik luar tapi dalam pun haruslah cantik.

Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok…


Cadangan Set Kecantikan Kulit Shaklee

Ini merupakan antara produk yang ada dalam cadangan Set Kecantikan Shaklee :


  • ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  • Vita-E Complex
  • Vita-C Sustained Released 500mg
  • B-Complex

Fungsi dan Peranan bagi setiap produk Set Kecantikan Shaklee :

1) ESP (Soy Protein Isolate Powder)

  • ¬†Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ¬†Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  • ¬†Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • ¬†Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • ¬†Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari ¬†rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang ¬†dari sebulan hanya dengan ESP.
  • ¬†Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
  • ¬†Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda ¬†akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • ¬†Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap ¬†optimum
  • ¬†Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ¬†ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan ¬†dan meningkatkan peluang untuk hamil.
  • ¬†Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

2) Vita-E Complex
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

3) Vita-C Sustained Released 500mg
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit

4) B-Complex
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat

>>> Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:




  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
============================================================================
Mari kita lihat beberapa testimoni pelanggan yang telah menggunakan SET KECANTIKAN SHAKLEE ini.
testimoni 1

testimoni 2
testimoni 3

Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, anda juga boleh mengambil GLA Complex. Boleh hubungi saya untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk anda. Sila nyatakan terlebih dahulu masalah anda. InsyaAllah saya akan membantu anda.Yang penting FREE CONSULTATION ūüôā

Yang lagi best..ESP ada promo sekarang tau..Beli 6 Percuma 1..rugi sangat kalau anda tak grab sempena promosi ni !! Harga dijamin MAMPU MILIK + BERBALOI !!


Okey sekiranya anda berminat dengan SET KECANTIKAN ini..anda boleh hubungi Eyda di :

Sms/Whatsapp : 01112909545
Have a nice day ! Assalamualaikum..

0

Lama menyepi kini kembali ;)

Assalamualaikum semua..lama tidak bersiaran..begitu sibuk dengan pindah rumah tempoh bulan..dengan keadaan kesihatan pula yang tidak mengizinkan ūüėČ Alhamdulillah harini eyda kembali bersiaran untuk berblogging…

Doakan semoga eyda sentiasa diberi kesihatan yang baik untuk sentiasa mengupdate blog Shaklee kesayanganku ini ūüėČ

Jangan lupa ye promo bulan ini October 2013 – Shaklee Collagen Powder berbaki lagi sehari (esok last)..lepasni harga kembali kepada harga asal Rm298..Now promotion Rm204 only per box..Buy 6 free 1..Juga dapat benefit lain..nak tahu boleh hubungi eyda okey!

Vita C Sustained Released juga tengah meletopss sekarang..Setelah menghilang secara setahun kini ianya kembali untuk uollss..gandingan mantop untuk bulan October ni..Vit c + SCP..wah marbelesss gitu ūüėČ

Jom untuk dapatkan segala jenis supplement Shaklee boleh direct contact eyda ok di ;

Eyda Sukiman
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675
Mummy Healthy Vita Store