0

Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum semua ! Harini bersiaran dari “rumah baru” hehe 🙂 Dengan rasminya semalam Eyda telah berpindah dari mummyhealthyvitastore.blogspot.com ke eydasukiman.wordpress.com .Harapnya anda semua suka dengan perubahan baru website Eyda ini .

Nak cerita pengalaman Eyda berpantang sepenuhnya dengan Set Berpantang Shaklee.

Sekarang makin ramai yang sedar tentang kesan pengambilan jamu. Macam Eyda dulu,masa berpantang anak sulung,Qayyim, Eyda pernah beli set berpantang yang ada jamu (Nona Roguy kalau tak silap Eyda).Beli pun sebab ummi Eyda cakap elok tapi akhirnya tak makan langsung sebab Qayyim kena jaundis (demam kuning).Masa tu baru seminggu bersalin.Tapi lepas Qayyim dah habis kena jaundis tu langsung tak makan jugak.Ambil memang ambil tapi selalu sangat skip.Hehe ..Sama juga masa bersalinkan anak kedua, Khalish..Beli Set Bersalin Salindah,pun tak habis makan..Eyda kena sembelit teruk.Meraung time kena tu..Seksa badan. Masa berpantang kedua-dua anak sebelum ni tu memang tak tahu langsung yang kalau baby kuning, kita tak boleh makan jamu. Sebab nanti jaundice baby lagi tinggi. Lastly Eyda tak makan apa-apa jamu ataupun supplement pun.Lagipun masa tu Eyda pun belum jumpa Shaklee lagi.Hinggalah Feb 2013 (time tu Fully Breastfeed Khalish) jumpa Shaklee ni..Lepas tengok banyak-banyak-banyak sangat testimoni/pengalaman orang yang pernah consume Set Bersalin Shaklee ni terus Eyda tanam niat dalam hati,andaikata mengandung lepasni memang nak fully consume Set Kehamilan Shaklee – Set Bersalin Shaklee – Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki Eyda consume ketiga-tiga set ini tahun ini (2014) 🙂

Nak sharelah serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee ni kan.

Image

  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain  Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap muka nampak lain.)

Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Supplemen

Sebenarnya Set Bersalin Shaklee ni lebih kurang je dengan Set Menyusu Shaklee, cuma Alfalfa digantikan dengan Zinc. Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, Zinc jugak dapat mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin :)

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

Mari kita lihat semula apa fungsi Set Asas ( VitaLea, B Complex, dan Vitamin C )  yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni.

 

Image

 

1. VitaLea Shaklee (multivitamin)
– Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
– Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
– Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B-Complex Shaklee

 

2. B Complex Shaklee
– Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
– Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
– Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
– Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
– Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
– Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

3. Vitamin C Shaklee
– Mengurangkan stretch marks!
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
– Sangat penting untuk menjaga salur darah
– Antioksidan
– Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

Boleh juga add on Alfalfa Shaklee sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.

– Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
– Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
– Bantu perkumuhan (lebih lawas)
– Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
– Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
– Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
– Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
– Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

ESP Shaklee

ESP Shaklee

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah ESP dan Ostematrix. Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

 

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Boleh add on Lecithin untuk ibu-ibu yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Agak panjang entry kali ni sebab banyak option yang boleh add on kepada Set Bersalin Shaklee ni. Yelahkan, dalam pantang lah kita jaga diri kita elok-elok. Nanti nak beranak lagi. Nak jaga diri untuk suami juga nanti. Betul tak? :D

 

Terpulanglah kepada anda untuk memilih mengikut keperluan sewaktu di dalam pantang. Kalau ada yang berminat dengan Set Bersalin ni, bolehlah SMS or Whatsapp Eyda di 0111 290 9545. Or pm Eyda kat Pages Manager Eyda, klik like badge pages Eyda kat sebelah kanan blog ni. Then bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang breastfeeding set ni. Nanti Eyda reply ya :)

 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Testimonial ESP Untuk Penyusuan – Hasil Perahan Sehingga Tak Muat Peti Ais !

Assalamualaikum semua pembaca Mummy Healthy Vita Store 🙂

Puan Iza memerah susunya dan dikumpulkan dalam cawan seperti di dalam gambar untuk dihantar kepada anaknya di NICU . Hasil perahan sehari ialah 16 cawan. Beliau hanya mengamalkan ESP Shaklee sahaja sebagai makanan tambahan beliau. Doktor pun beritahu yang bayi Puan Iza cukup protein. Alhamdulillah 😉

Esp Shaklee sememangnya menjadi pilihan ibu-ibu samaada yang sedang menyusu bayi,sedang hamil ataupun berpantang kerana ianya mempunyai khasiat yang sangat banyak bukan sahaja untuk ibu-ibu,malah untuk bayi nya sekali.Eyda sememangnya mengamalkan Esp Shaklee ni sebelum hamil lagi..sehinggalah sekarang tengah hamil 23weeks..Alhamdulillah..cukup bertenaga setakat ini 🙂

**Harga dijamin MAMPU MILIK !
Okey macam biasa untuk order boleh hubungi Eyda di

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

[TESTIMONIAL] – Kembali Kurus Selepas Bersalin

Selamat malam semua 🙂 Alhamdulillah harini settle closing untuk bulan Julai..Syukur kerana ada peningkatan dari bulan lepas..Anak-anak dalam secret group eyda ” Mummy Eyda Rich Empire ” juga bakal merasa bonus-bonus mereka 15hb depan nanti ..What u give is what u get back..banyak yang anda usaha maka banyaklah hasil yang anda dapt nanti 🙂

Okey so entry eyda malam ni ialah testimonial tentang Puan Siti Salwa yang telah berjaya menurunkan berat badannya selepas bersalin ke berat asalnya 🙂 Syukur..siapa yang tak nak kurus bukan?tambah-tambah selepas bersalin yang mana berat naik mendadak..Tapi yang penting kena istoqamah dan disiplin..jangan harini makan..esok skip..sampai bile pun tak nampak kesan..hehehe..
” Haaaa..ni la testimoni yg saya kata tu saya dah kurus selepas bersalin..ni bukan omong kosong ya ni benar2 kejadian..share history sikit..sebelum bersalin berat antra 58-60kg cmtu xigt berat yg betul tp dl range tu la..masa 6wks pregy buka buku merah berat 64kg.masa 40wks pregy berat 85kg ok nak cakap saya AMAT gemok masa pregy ms tu ramai org kutuk&cakap sy dh xboleh kurus.mmg rasa tercabar fobia pon ada sbb takut xkurus dh.bersalin 1oct 2012,lepas 1mgu bersalin berat 76kg..lepas 2bulan berat 70kg.mmg workout habis nk kurus dlm masa yg sama fully bf baby amik set menyusu SHAKLEE tujuan utama utk susu bdn sebab kerja nk simpan ebm utk fateh..fateh dekat 3bulan saya continue amik set mnyusu tp tambah SHAKLEE lecithin so bulan p1 tu trn 3kg..lepas tu tmbah SHAKLEE omega guard. Terus ambil tu sampai baby umo 7bulan dh dpt berat asal.baku saya pakai masa nikah MAY 2011 dijadikan pembakar semangat..taraaaaa dah bole pakai balik baju nikah tu..kelassss kan????saya sgt teruja&buktikan saya boleh kurus lepas bersalin..slim bersama SHAKLEE mmg selamat utk ibu2 yg menyusukan bayi sepenuhnya. PM saya utk maklumat lanjut/kemuyskilan.”


Ini merupakan supplement yang di amalkan oleh Puan Siti Salwa ini :


Set Penyusuan


LECITHIN + OMEGA GUARD – Agen pembakar lemak

Fungsi Lecithin :


  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain – membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

  • Kenapa org yang nak kurus atau slim atau lanasing suka ambil Lecithin? Sebab ia bertindak sebagai agen pengemulsi lemak (memecahkan lemak). Jika anda nak tahu, Lecithinmampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampumengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.



Fungsi Omega Guard :

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita


2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan


3. Mencegah salur darah dari tersumbat


4. Omega 3 dapat mengelakkan strok


5. Mengekalkan tekanan normal darah


6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher


7. Mengurangkan sakit kepala


8. Merendahkan kolestrol


9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan


10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL


11. Mengawal masalah obesiti


12. Mengurangkan risiko penyakit jantung


13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan 


otak janin


14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak


15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak


16. Membantu menyihatkan paru-paru


17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 


(lupus erythematosus)


19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang


20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.


21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan


22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 


23. Memelihara fungsi-fungsi sendi


24. Mencegah penyakit gout


25. Berfungsi Memecahkan lemak degil/tepu


*************************************************************************************

Eyda & husband pun amalkan pengambilan Lecithin & Omega Guard ni..yang pasti berat memang ideal..dulu lepas bersalinkan Khalish (anak ke2) berat 55kg..Lepas amalkan pengambilan Lecithin secara konsisten selama  3 bulan now berat 49kg..Berat sebelum kahwin tu!!Heehe..

Husband pulak masalah perut buncitnye semakin hilang lepas ambil Omega Guard..Berat pun semakin turun 🙂 Yang paling best husband cakap selepas amalkan Omega Guard dirinya rasa semakin cergas..

Anda mahukan Lecithin & Omega Guard ni tapi nak harga yang berbaloi??Jangan risau dengan eyda harga pasti mampu milik tau 🙂 Just pm/sms/whatsapp je eyda..nak COD pun boleh..Area seremban/senawang tak de masalah 🙂


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Testimonial ESP + BASIC H : Kulit Baby Semakin Putih & Gebu – Suhu Demam Turun Selepas Gunakan Basic H

Assalamualaikum dan selamat petang..Jom cuci mata baca kisah Puan Nurhafiza Zahari yang telah consume ESP + BASIC H dan mendapat kesan yang sangat mengkagumkan..kulit baby semakin putih,demam jarang “menyinggah” dan Basic-H yang beliau gunakan untuk mengelap badan anaknya ketika demam dan Alhamdulillah suhu badan sangat cepat turun 🙂




“Salam, just nak share experience sebelum & selepas makan ESP. saya start consume ESP lebih kurang 14 hari lepas bersalin. time tu amek set penyusuan + set slimming.. Gambar 1st tu time baby 3 hari… gambar bawah tu lebih kurang umur sebulan. kulit x berapa nak cerah sangat.. hehe… habis 1 canister saya stop sebab malas nak minum. then saya perasan susu saya drop + baby asyik bangun banyak kali tengah malam mintak susu. lebih kurang smggu mcm tu saya beli lagik 1 canister.. saya perasan yang lepas minum blk, baby dah x berjaga mlm & susu makin pekat. bgn pg minum xyah breakfast dah sbb kenyang, mlm sblm tdo mmg confirm minum sbb xnk baby berjaga mlm mintak susu.. gambar yg pkai bj merah tu bby bru masuk 5 bulan.. x silap ESP yg ke 2 dah.. yg sbelah tu gamba 7 bulan, dan yg latest 10 bulan, canister ke 4… gmbar atas sblh gmba baru lahir… perbezaan dr segi warna kulit kat baby. ramai yg tegur dia makin putih tp sy buat xtau.. bila belek gamba2 lama baru nmpak beza dia… ramai yg ckp x boleh minum soya sbb nanti anak kulit sensitif. x perlu risau kot, Basic H kan ada.. tiap2 kali mandi letak setitik, kulit elok, demam pon x dtg dkt. stakat ni Alhamdulillah 1st time baby demam masa dia umur 8 bulan. Panas sgt bdn.. lepas berendam dalam air Basic H, dgn izin Allah turun suhu dia.. syukur sgt.. skrg si kecik ni suka try minum Ribena + ESP yang saya buat untuk husband.. Husband pon dah wajib minum ESP malam2, dia cakap pergi keje nanti x penat mcm sblm ni.. Yg penting 1 canister tu tahan 2 bulan walaupun 2 orang minum tiap2 hari.. InsyaALLAH nak amek Meal Shake pulak utk baby sebab ada offer bulan ni”


Ini merupakan supplement yang Puan Nurhafiza Zahari amalkan :
ESP

Basic-H
Alhamdulillah,dengan izin ALLAH,suhu badan baby turun selepas direndam dengan Basic-H..Dan kulit baby pula semakin putih setelah ibunya mengamalkan pengambilan ESP..ESP mempunyai banyak khasiat antaranya mencerahkan kulit,menjadikan kulit semakin gebu,memekatkan susu ibu,mengurangkan berat badan dan banyak lagi.

Ramai yang telah mengalami perubahan positif setelah mengamalkan supplement Shaklee ini,anda bila lagi? 🙂

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545