0

Testimonials : Jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E

Assalamualaikum semua 🙂 Malam ini Eyda nak share testimoni salah seorang pengguna yang mengalami masalah kulit berjerawat.Dan Alhamdulillah setelah beliau consume 3 produk Shaklee yang disyorkan iaitu ESP , ALFALFA COMPLEX & VITA-E COMPLEX..parut jerawatnya semakin berkurangan dan pudar :). Jom kita lihat pengakuan dari beliau sendiri.


[Testimonial dari Pn. Ema, jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E]



Testimoni bergambar Puan Ema

Gambar No.1
– Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
– Parut makin pudar.

Gambar No.4
– Anda nilaikan sendiri hehehe….

Note: Gambar takde nak edit2 ye.camera2 360 tu semua takde.Ini gambar real ye .
I LIKE SHAKLEE



Ini merupakan supplement yang diambil oleh Puan Ema untuk masalah jerawatnya :


ESP

ALFALFA COMPLEX

VITA-E COMPLEX


  1. ESP – Energizing Soy Protein Isolated Powder
  2. ALFALFA COMPLEX
  3. VITA-E COMPLEX


Fungsi dan Peranan bagi setiap produk :

1) ESP
  • Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

  •  Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

  •  Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

  •  Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

2) ALFALFA COMPLEX


  • Alfalfa adalah tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah. Ia menjadi gudang untuk banyak vitamin yang penting seperti Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Piridoksin (B6), vitamin A, E dan asid pantotenik.
  • Mineral yang ditemui dalam Alfalfa ialah kalsium, besi, mangan, magnesium, kuprum dan zink. Khasiat Alfalfa – : Kajian makmal telah mendapati Alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk, Mengnyah amonia, Menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat keletihan dan meningkatkan stamina.
  • Baik Untuk Penyakit Berikut:

1. Kencing Manis
2. Darah Tinggi
3. Jantung
4. Sembelit
5. Cuci Usus dan membuang toksid dalam badan
6. Badan lemah
7. Tingkat stamina lelaki dan seks
8. Milk Booster – Menambah susu ibu
9. Kurangkan berat badan
10. Kacip Fatimah Moden Wanita

Khasiat Daun Alfalfa

# Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Pepermint)
# Memberi kelegaan semasa haid.
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat asma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita
# Membesar dan menegangkan payudara
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami
# Melegakan sembelit



3) VITA-E COMPLEX

  • Antara kebaikan grape seed extract – 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E, dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C!! Bagus untuk kulit cantik, kulit licin, awet muda..antioksidan yg best..dan jgn lupa as VITAMIN CINTA.

  1. Mengurangkan radang (inflammatory)
  2. Menyingkirkan radikal bebas (radikal bebas dlm badan menjadi penggangu tahap kesihatan, jerawat) Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  3. Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  4. Mencegah masalah kelenjar prostat
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  7. Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  8. Membantu fungsi sistem saraf otak
  9. Meningkatkan daya pertahanan

Khasiat ASAS Vita-E Complex Shaklee

  • Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
  • Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
================================================================================
Bagi anda yang nak mencuba CADANGAN SET JERAWAT ni..bolehla hubungi Eyda untuk info lebih lanjut..In shaa Allah kita akan suggestkan mengikut keperluan dan bajet anda 🙂
Okey ..setakat ini sahaja dulu malam ini..Apa2 pertanyaan atau nakkan konsultasi boleh hubungi Eyda di :
FB : Eyda Sukiman
SID : 892528
Sms/Whatsapp : 01112909545

Advertisements
0

< Testimonial > MealShakes: Anak Sudah Bebas Dari Food Allergies, Asthma Semakin Pulih


“Sedikit pengalaman yang ingin dikongsi. 

Anak saya “bongsu” saya sejak lahir punya masalah dgn kulit juga ada Asthma. Dia terpaksa guna product gluten-free, segala sabun mandi, sabun basuh baju semua kena pakai yang khas. Payah. Dia amat sukakan susu, cheese dan makanan laut, udang especially. Malangnya tu semua jadi musuh buat dia.

Sekali ambil, maka bersiap sedialah saya dengan inhaler dan segala jenis antihistamine ubat. Terpaksalah standby utk Emergency Leave atau MC atau habiskan cuti tahunan. 

Kemudian saya dikenalkan produk best ni oleh sahabat lama yang merupakan pengguna tegar SHAKLEE. Dengan hati berdebar-debar, saya cuba produk ni. Kesannnya sebulan selepas ambil, saya tengok kulit beliau semakin lembap dan berminyak. 

Cubaan pertama, saya beli cheese dan udang untuk diberikan pada anak. Alhamdullilah! Ilman tak gatal, Astma pun tak ada. Saya tak perlu standby chamber untuk inhaler dia. Rasa macam..WOW! Syukur sangat. Dan dia boleh habiskan satu paket cheese dengan jayanya. 

Dan katanya, “Umi, I want udang and cheese and milk and kacang”
(bear in mind: dia memang akan semput kalau makan kacang). 

Mealshakes ni juga saya guna untuk buat cake dan waffle sebagai gantian kepada susu tepung. Rasanya sedap bangat.

Jadinya hari ni dengan hati berbunga-bunga, ucapan terima kasih saya tuju pada Norhazimah Che Hassan sebab kenalkan saya pada SHAKLEE dan Ilman juga disahkan bebas dari food allergic. Gluten dah boleh ambil. Yeay. Alhamdullilah.”– Puan Rosmaniza Rahim


Seorang ibu akan mengorbankan masanya untuk menjaga anak yang sakit. Jika bekerja, terpaksalah ambil Emergency Leave (EL), MC, atau habiskan cuti tahunan kerana kesihatan anak adalah lebih utama. Tetapi jika kita dapat mengelakkan semua ini, alangkah baiknya, bukan?

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545