2

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua..Salam 27 Ramadhan ūüôā

Produk TERPENTING untuk SET KESUBURAN SHAKLEE —–> GLA Complex

GLA Complex daripada Shaklee sememangnya kaya dengan kandungan Gamma-Linolenic Acid.Khasiat yang sama sepertimana yang terkandung dalam supplement EPO yang berada di pasaran.

Namun begitu, GLA Complex Shaklee mengandungi 17 Р25% khasiat sumber asli GLA iaitu Borage Seed.

GLA Complex telah banyak membantu wanita di luar sana untuk hamil..serta dapat mengatasi masalah dalaman yang para wanita diluar sana alami.Syukur Alhamdulillah…

Jom kita ketahui bagaimana GLA Complex Shaklee boleh membantu anda?

‚ĚĀ Adakah anda perasan bahawa sebulan sekali anda akan mengeluarkan¬†sejenis cecair¬†(lendir). Lendir tersebut menandakan bahawa anda sedang di dalam tempoh kesuburan. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda¬†menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk membantu kesuburan¬†iaitu cecair (lendir) yang berwarna¬†putih telur.
 
‚ĚĀ Cecair lendir tersebut¬†membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, dan seterusnya ke tiub falopio untuk disenyawakan dengan sel ovum. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan cecair tersebut yang meningkatkan kualiti cecair lendir anda yakni tahap kesuburan anda. Cecair ini juga¬†membantu sperma untuk hidup lama di dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Oleh itu, walaupun anda tidak berpeluang untuk bersama pada waktu subur, anda masih anda peluang kerana sperma masih berada di situ hingga hari ke 5.

Disini Eyda nak kongsikan beberapa testimoni customer Shaklee yang mengamalkan GLA COMPLEX Shaklee untuk salah satu usaha mereka untuk hamil.

Testimoni Berjaya Hamil!

image

Testimoni Set Kesuburan 1

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 2

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 3

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 4

Alhamdulillah.. segalanya dengan izin Allah jua… dengan mengamalkan pengambilan supplement, istiqamah dan sentiasa berdoa kepada Allah, Alhamdulillah, mereka berjaya hamil… walaupun ada yang mempunyai masalah period tidak teratur, mengalami cyst / pcos.. namun mereka tetap berjaya hamil dengan izin Allah.. Alhamdulillah…

image

Jadi kepada semua wanita di luar sana yang mungkin mengalami masalah yang sama, jangan putus asa.. Teruskan usaha.. Sebelum anda membelanjakan wang yang banyak dengan rawatan moden, apa kata anda cuba mengamalkan pengambilan supplement dahulu.. In Shaa ALLAH, ia boleh membantu.. yang penting, jangan lupa pada Allah, sentiasa berdoa pada-Nya serta tawakal.. in shaa ALLAH, ALLAH akan membantu kita.. :):)

Dapatkan supplement anda SEKARANG!!

Hubungi Eyda dan anda akan mendapat FREE CONSULTATION dengan pembelian supplement Shaklee daripada Eyda.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
0

Supplement Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Assalamualaikum readers :):)

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.Siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri bukan?Semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..

image

Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik..Supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita dan ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara konsisten, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting..:)

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?

image

Gla Complex Shaklee

1) GLA COMPLEX

‚úĒ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid.
‚úĒ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
‚úĒ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst.

image

B-Complex Shaklee

2) B-COMPLEX

‚úĒ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan.
‚úĒ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

image

ESP Shaklee

3) ESP

‚úĒ¬†ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain.

‚úĒ¬†ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat.
  

image

Alfalfa Complex Shaklee

4) ALFALFA COMPLEX

‚úĒ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus.

‚úĒ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim.

image

Cadangan Pilihan Untuk Set Kesuburan Shaklee (Wanita)

Untuk testimoni, click link ini ‚ėõ¬†Testimoni Set Kesuburan Shaklee – Hamil dengan GLA!

Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga! :):)

Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada Eyda,Nutrisisihat.com.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

[TESTIMONIAL] Penantian selama 4 tahun Termakbul Akhirnya Selepas Menggunakan SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalamualikum semua..Alhamdulillah harini sudah pun 17 RAMADHAN bersamaan dengan NUZUL QURAN..Ramai yang bercuti hari ni kan?Dapatlah rehat-rehat di rumah bersama keluarga tersayang ūüôā

Sambil berehat tu apa kata kita baca testimoni customer ini yang telah berkahwin selama 4 tahun namun belum di kurniakan cahaya mata.Namun semuanya telah berakhir apabila di bulan yang mulia ini beliau telah disahkan hamil setelah menggunakan SET KESUBURAN SHAKLEE pada awal Julai baru-baru ini ..Syukur Alhamdulillah..


[TESTIMONIAL]

“Alhamdulillah!

Customer sy da 4 tahun khwin tp blum de rezki utk mengandung 

Berkat di bulan suci ni Alhamduliah beliau da disahkan mengandung(^-^) 

Liza consume the magical set of GLA ,ALFALFA & B complex sejk awal July aritu

Beliau x prnah mkn ape2 supplement b4 this.. 

Tahniah liza n husband.. Allah makbulkan doa awk 

Terima kasih krn memilih set kesuburan Shaklee ! “


——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Semestinya satu hadiah yang paling bermakna bagi pasangan ini..setelah 4 tahun berkahwin namun belum dikurniakan cahaya mata..Alahmdulillah dengan izin ALLAH selepas consume SET KESUBURAN SHAKLEE selama tak sampai sebulan pun lagi,beliau telah disahkan hamil..syukur 

Kita mampu berusaha + berikhtiar selebihnya kita serahkan pada YANG MAHA ESA..in shaa ALLAH ada rezeki.

Ini merupakan supplement kesuburan yang di consume oleh beliau : 


1) GLA

GLA membantu kitar haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang kerap dialami GLA membantu meningkatkan sistem kesuburan isteri, sekaligus meningkatkan potensi persenyawaan Membantu sperma untuk terus hidup lebih lama dalam Tiub Fallopio sekaligus meningkatkan peluang persenyawaan.

2) B Complex 

Wanita yang merancang untuk hamil sangat memerlukan B Complex kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida. Untuk suami, B Complex akan memastikan sperma yang dihasilkan adalah berkualiti. Semasa saya merancang untuk hamil, saya terus makan B Complex walau pun belum hamil bagi memastikan badan saya kaya dengan Asid Folik.



3) Alfalfa 

Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).


INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675
0

[ TIPS ] Cepat Hamil : Berkesan & Bertindak


9 Tips Cepat Hamil: Berkesan DanTerbaik!


1. Belajar dan Faham Bagaimana Kehamilan Terjadi
Untuk kitaran haid yang normal telur atau ovum akan dikeluarkan oleh ovari. Ini akan terjadi pada pertengahan bulan. Jika berlaku hubungan kelamin, sperma akan berenang ke dalam rahim. Seterusnya bertemu ovum (telur wanita) di salur peranakan (tiub fallopio).
Setelah ini. proses persenyawaan akan terjadi. Maka kehamilan pun akan bermula. Penting untuk faham bagaimana sistem reproduksi berfungsi. Ini akan menjadikan bakal ibu lebih prihatin kepada faktor-faktor kesuburan dan apa yang menyebabkan gagal hamil.


2. Jumpa Doktor
Jika sudah agak lama belum ada anak. Disarankan jumpalah doktor untuk mengesahkan kesihatan sistem reproduksi. Masalah cyst, endometriosis dan fibriod, adalah antara sebab sukar hamil. Tiada tanda yang ketara untuk masalah-masalah ini. Jadi jumpalah doktor, dan rawatlah seawal mungkin. Tindakan yang cepat akan membantu meningkatkan peratusan kehamilan. 


3. Berat Badan Ideal
Terlebih berat badan juga penyebab kenapa sukar atau gagal hamil. Cuba untuk dapatkan berat yang ideal. Jaga pemakanan dan elakkan makanan-makanan segera. 


4. Kenal Waktu Subur
Ada 4-5 hari subur dalam tempoh sebulan. Jadi kenalilah bila. Alert! Hubungan seks ketika sedang subur menyebabkan potensi untuk hamil lebih tinggi. Hari subur hanya boleh dikira jika kitaran haid teratur. Jadi jumlah doktor untuk ketahui bagaimana. Atau ambil GLA Shaklee untuk stabilkan kitaran period. Bila dah teratur lebih mudah waktu subur dikenal. GLA Shaklee juga membantu mengecutkan cyst dan membantu merawat masalah-masalah kesuburan wanita.


5. Lakukan Seks Lebih Kerap
Ya, lakukan lebih kerap. 3-4 kali seminggu pada waktu subur adalah yang terbaik. Jangan tunggu waktu malam. Cari waktu-waktu lain yang agak ‘best’ seperti awal pagi atau tengahari. Dan jangan terlalu fokus atau nak cepat. Enjoy! Nikmati waktu bersama. Jangan jadikan hubungan seks tegang dan serious.¬†


Posisi suami di atas akan memberikan penetrasi yang optimum. Letakkan bantal dibawah punggung isteri setelah sperma dilepaskan. Ini bagi mengelakkan sperma tumpah. Biar selama 30 minit. Atau biarkan zakar suami di dalam faraj selama 15 minit setelah ejakulasi terjadi.






6. Ambil Multivitamin dan Multimineral
Ini disarankan ole Dr Hamid Arshad, Pakar Sakit Puan. Vitamin disarankan adalah B Complex, Vitamin E dan Vitamin C. Tubuh badan akan berfungsi dengan lebih baik jika mendapat vitamin dan mineral yang secukupnya. Bagi menambah kualiti sperma, disarankan suami untuk mengambil Zinc setiap hari. Dan bagi isteri pula, pengambilan GLA akan menghasilkan cairan untuk menjaga jangka hayat sperma dengan lebih lama, sehingga 5 hari.


7. Lakukan Senaman Rutin
Senaman penting untuk tubuh badan. Menjaga kesihatan badan secara menyeluruh. Juga baik untuk hilangkan stress dan sebagai persediaan untuk hamil kelak.


8. Ambil Makanan Seimbang
Jaga makan. Elakkan makanan yang kurang zat seperti makanan segera. Elakkan lemak yang berlebihan. Kurangkan garam. Juga elakkan perasa atau pewarna tiruan. Pastikan makan ikut pola makanan yang seimbang. Mengawal makanan juga membantu wanita mendapat kitaran haid yang seimbang. Antara cara mengembalikan haid yang teratur:


  • elak makan makanan segera
  • lebihkan pengambilan protein tumbuhan seperti protein soya (Energizing Soy Protein)
  • kurangkan daging atau ayam
  • makanlah makanan fiber tinggi seperti whole grains atau oat
  • kurangkan gula atau garam dan makanan yang tinggi karbohidrat
  • elakkan makanan berasaskan susu, seperti ais cream atau keju






9. Elakkan Tekanan atau Stress
Stress berkait rapat dengan kesuburan. Lebih stress makan kurangkan kesuburan seseorang. Jadi cuba untuk tangani stress dengan bijak. B Complex mengandungi agen anti stress. Atau lakukan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan seperti bercuti, memasak, dengar muzik, membaca Al-Quran atau habiskan masa indah dan romantik dengan suami.


Lakukan tips cepat hamil dengan istiqamah. Jangan disebabkan terlampau sayangkan cara hidup yang tak sihat. Atau cintakan makanan segera menyebabkan usaha memiliki anak semakin tipis. Berubahlah untuk kebaikan. 


Dan jangan lupa, letakkan harapan untuk memiliki anak kepada Allah. Allah Maha Pemberi. Paling penting jangan pernah putus asa. Percayalah, setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. Juga Allah Maha Mengetahui bila detik paling baik untuk pasangan memiliki anak.


Sekiranya anda memerlukan supplements untuk kesuburan dan hamil..anda bolehlah mencuba set kesuburan Shaklee.Dimana Alhamdulillah sudah ramai yang berjaya hamil selepas mengamalkan supplement Shaklee dan juga kerana keizinan dari ALLAH SWT.

Shaklee menyediakan set kesuburan untuk suami dan juga isteri..

Untuk Isteri :



1) GLA COMPLEX
2) ALFALFA COMPLEX
3) ESP (Energizing Soy Protein)


Manakala untuk si suami pula :



1) VITA E COMPLEX
2) ZINC COMPLEX




Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pasangan-pasangan untuk hamil dan menimang anak. Usah risau, harga nya adalah mampu milik. Dan boleh di ‘customise’ mengikut bajet dan keperluan pasangan masing-masing.¬†


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545