0

Mighty 3 Gems – Puasa Lebih Bermakna & Bertenaga tanpa Haus & Lapar

image

Assalamua’alaikum semua readers sekalian. Untuk entry kali ni Eyda nak story tentang Set Mighty 3 Gems yang sangat awesome untuk ATASI KELETIHAN KETIKA BERPUASA.

Bulan Ramadhan ni ramai pulak yang tanya pasal Set Mighty Triple Gems/Set Puasa Shaklee ni kan..So harap entry ini akan dapat membantu anda-anda semua :).

image

Kebiasaannya, ketika berpuasa, ramai diantara kita yang rasa sangat bertenaga lepas bersahur tetapi semakin kurang bertenaga bila menjengah ke tengahari sebab waktu ni sistem badan kita dah terbiasa untuk menerima makanan yang akan ditukarkan kepada tenaga, betul tak?

Bila dah tiba waktu petang, lutut dan badan pun dah mula rasa menggeletar sikit-sikit. Lagi-lagi la untuk PESAKIT GASTRIK, IBU MENYUSU, IBU HAMIL, PESAKIT DIABETES, & ORANG-ORANG TUA.

Disinilah istimewanya Set Mighty 3 Gems Shaklee ni. Sebab dalam set ni ada ESP, Mealshake dan Performance Drink. Setiap satu produk ni ada keistimewaan dan peranan masing-masing untuk membantu kita kekal bertenaga sepanjang berpuasa.

image

Kelebihan/Khasiat Set Mighty Triple Gems Shaklee

1) ESP

-Non-GMO soya yang sangat sedap, lemak-lemak berkrim disukai ramai

-Rendah glisemik, dimana tenaga dari makanan akan dilepaskan perlahan-lahan supaya badan kita sentiasa bertenaga dan tak lesu sepanjang hari tak kira kita puasa atau pun tidak

-Sangat bagus untuk PESAKIT GASTRIK yang cepat rasa pedih perut bila lapar

-Siapa yang minum ESP ni setiap hari, kulit akan jadi lebih cerah, parut makin hilang, kulit jadi halus dan lembut semulajadi

2) MEALSHAKE

-Setiap bancuhan Mealshake ni menyediakan 19 jenis vitamin/ galian penting, protein dan serat yang diperlukan oleh badan kita setiap hari

-Sangat bagus untuk bagi rasa kenyang

-Bagi tenaga yang berpanjangan sepanjang bulan puasa

-Ibu-ibu yang hamil atau menyusukan baby, sangat-sangat digalakkan amik Mealshake ni sebab korang sangat-sangat memerlukan tenaga extra

3) PERFORMANCE DRINK:

-Mengekalkan kandungan air dalam badan

-Seimbangkan elektrolit dalam badan supaya badan tak dehydrasi yang menyumbang rasa dahaga yang sangat-sangat terutama ketika panas dan juga semasa puasa

-Bagi tenaga serta merta. Ni yang paling best ni tau.

Okey ni antara testimoni customer yang pernah consume SET MIGHTY TRIPLE GEMS ni..

image

Kalau rasa2 anda nak cuba set ni bolehla hubungi Eyda ya..In shaa Allah konsultasi pemakanan akan diberikan..

Customer is my priority 🙂

Ikhlas,
Agen Shaklee yg juga ambil Set Puasa ni 🙂

Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Pages : Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
0

Kekal Cergas Di Bulan Ramadhan Dengan SET MIGHTY 3 GEMS

Assalamualaikum 🙂 

Alhamdulillah… kini kita sudah pun menghampiri penghujung bulan Syaaban. Lebih kurang satu minggu lagi seluruh umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan. MasyaAllah rindunya nak sambut Ramadhan. Rindunya nak bertarawih.. Semoga kita diberikan kesihatan yang baik, panjang umur untuk membuat amal ibadat pada bulan Ramadhan nanti.


Bagaimana dengan persiapan untuk berpuasa anda ? Adakah anda mengalami situasi ini ?

• ada gastrik ?
• bimbang anak baru mula berpuasa tahun ni ?
• cepat rasa lapar dan tidak bertenaga ?
• cepat letih sewaktu bekerja ?
• risau susu merudum ?
• risau kesihatan mak ayah yang mengadu cepat letih dan lapar ?
• anda hamil dan risau tak mampu berpuasa sebab mudah rasa lapar ?


Raikan ramadhan yang bakal tiba ini dengan persediaan yang secukupnya. Anda perlu ambil tahu tentang Mighty 3 Gems. Sebenarnya Mighty 3 Gems ini adalah satu set kesihatan yang disarankan kepada golongan-golongan tertentu untuk mengambilnya ketika menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan. Antaranya ialah ibu yang menyusu anak, ibu yang mengandung, individu yang bekerja berat, individu yang mudah letih berpuasa dan sebagainya. Walaupun ada kelonggaran untuk para ibu yang menyusu dan hamil namun alangkah indahnya jika kita dapat meraikan ramadhan dengan berpuasa penuh. Ketahui pakej istimewa Mighty 3 Gems sempena ramadhan yang bakal menjelang.



Set Mighty 3 gems 

Umumnya, produk ini terbahagi kepada 3 asas utama iaitu untuk membekalkan vitamin, tenaga, zat galian, dan mengekalkan bendalir badan. Tiga produk asas tersebut adalah :

 

  • Mealshake (perasa French Vanilla), 
  • Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla) dan 
  • Performance Drink atau PD (perasa oren). 

Kesemuanya ini berfungsi untuk membekalkan nutrien dan keperluan seharian tubuh agar terus kekal bertenaga sepanjang hari.

Jika anda biasa mengalami situasi seperti tidak sempat bersarapan, tidak sempat bersahur atau waktu sahur tinggal 5 minit sahaja! Maka anda disarankan mengambil Mighty 3 Gems sebagai ‘back-up’ anda dalam keadaan terdesak kerana ianya mampu membekalkan tenaga dan keperluan nutrien tubuh sepanjang hari di bulan Ramadhan.


Jika anda berbuka puasa dengan Mighty 3 Gems, satu kelebihan untuk anda kerana ianya memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah Maghrib, Isyak serta bertarawih dan bertadarrus. Akhir sekali, bagi ibu menyusu ia membantu ibu berpuasa sambil menyusukan anak. Begitu juga untuk ibu yang sedang mengandung.
Hubungi saya untuk mendapatkan sebarang maklumat dan konsultasi secara percuma sekarang!


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

GABUNGAN BERSAMA ESP UNTUK HASIL TERBAIK

Salam semua..jom sambil-sambil rehat tu kita tengok the best combination ever with ESP (Energizing Soy Protein) 
1) ESP + PERFOMANCE DRINK



>> KEKAL BERTENAGA KETIKA PUASA 

(Gabungan ini selalunyaa customer akan order meal shakes sekali, tapi kalau dua ini sahaja pun dah mencukup kerana dah cukup untuk memberikan tenaga dan mengenyangkan perut sepanjang masa. Insyallah puasa takkan gastrik dan kepenatan .)



2) ESP + GLA COMPLEX 

 >> KESUBURAN WANITA UNTUK HAMIL 


(Set paling basic pada yang ikhtiar untuk hamil . memang terbaik, tetapi jika anda mempunyai bajet lebih eyda syorkan fuu set full, inysallah ada PELUANG UNTUK ANDA HAMIL)



3) ESP + VITA E COMPLEX



>> KULIT CANTIK,CERAH,BERSERI,FLAWLESS,NATURAL BEAUTY 

(The best combination ever untuk kulit flawless.Moat of my customer consume this get positif result dan berbaloi ebab jimat dan tahan sehingga 4 bulan tauu ! memang terbaik. ESP dan vitamin E membantu menaikkan seri muka dan kulit akan cantik TANPA MAKE UP !)


4) ESP + ALFALFA COMPLEX



>> PAYUDARA ANJAL/KACIP FATIMAH/BASIC SET MILK BOOSTER 

(Bukan sahaja untuk MILK BOOSTER, tetapi menganjalkan payudara anda kembali selepas bersalin, pengambilan yang berterusan akan membuatkan anak anda kenyang sentiasa , suami pun sayanggg )



5) ESP + OSTEMATRIX 



>> MENGURANGKAN SAKIT KEPALA/MIGRAIN/SEMBELIT/JAUNDIS BABY SEMSA PANTANG

(Sangat bagus untuk ibu – ibu yang sedang hamil, sudah bersalin, berpantang, menyusu kan bayi kerana ESP dan OSTE membekalkan keperluan kalsium yang berkali kali ganda dari susu biasa.Terbaik dari OSTE SHAKLEE untuk kurangkan peratus anak anda kena jaundis & kebaikan tulang kita!



6) ESP + LECITHIN



>> SLIMMING SET/MENGEMBALIKAN BENTUK BADAN SELEPAS BERSALIN/MEMBAKAR LEMAK

(Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.
Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing.



7) ESP + OMEGA GUARD



>> MENGURANGKAN RISIKO KEGUGURAN/BAYI PRAMATANG 

(Gabungan ini bukan sahaja mampu mengurangkan risiko keguguran, malah mengurangkan risiko bayi pra matang, di samping meningkatkan perkembangan otak baby sejak dalam perut ibu lagi. Insyallah perkembangan anak akan normal dan jarang dijangkiti penyakit jika mengamalkan set ini.)


8) ESP + ZINC COMPLEX 



>> MENYEMBUHKAN LUKA BERSALIN/PEMBEDAHAN 

(Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang rambutnyaa gugur selepas bersalin serta mempercepatkan penyembuhan luka bersalin / pembedahan.)

So pasti anda semua dah tahu ape yang anda inginkan bukan?nak kurus boleh nak cantik boleh..penden kata semua boleh!!hehe

Nak harga spesial??hubungi eyda sekarang!!

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Cadangan Gabungan ESP Bersama Vitamin/Supplement untuk Kesihatan Sejagat :)


✰✰✰ Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat ✰✰✰



➀ ESP + Vita-E Complex : kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.


**********************************************************************************************************************************************************************
➁ ESP + OmegaGuard : kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.








**********************************************************************************************************************************************************************



➂ ESP + Vita-Lea Iron Formula : kesihatan optimum.




**********************************************************************************************************************************************************************
➃ ESP + Lecithin : mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.





**********************************************************************************************************************************************************************
➄ ESP + Alfalfa : payudara anjal/milk booster.




**********************************************************************************************************************************************************************
➅ ESP + GLA Complex : ikhtiar untuk hamil/kesuburan/kulit cantik


**********************************************************************************************************************************************************************
➆ ESP + OsteMatrix : sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.


**********************************************************************************************************************************************************************

➇ ESP + Zinc Complex : sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.



**********************************************************************************************************************************************************************


➈ ESP + Performance Drink : kekal bertenaga ketika berpuasa.







Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai?


❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 



❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.



❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. 



❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 


❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda. 



❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung. 


❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes. 



❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu. 


❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang. 



❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat. 



❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous. 



❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah. 



❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya. 



❏ ESP sesuai untuk vegetarian. 


Banyakkan variasi gabungan ESP ??Berminat?Boleh hubungi eyda di :


INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
SMS/Whatsapp: 0136950675