0

Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum semua ! Harini bersiaran dari “rumah baru” hehe ūüôā Dengan rasminya semalam Eyda telah berpindah dari mummyhealthyvitastore.blogspot.com ke eydasukiman.wordpress.com .Harapnya anda semua suka dengan perubahan baru website Eyda ini .

Nak cerita pengalaman Eyda berpantang sepenuhnya dengan Set Berpantang Shaklee.

Sekarang makin ramai yang sedar tentang kesan pengambilan jamu.¬†Macam Eyda¬†dulu,masa berpantang anak sulung,Qayyim, Eyda pernah¬†beli set berpantang yang ada jamu (Nona Roguy kalau tak silap Eyda).Beli pun sebab ummi Eyda cakap¬†elok tapi akhirnya tak makan langsung sebab Qayyim kena jaundis (demam kuning).Masa tu baru seminggu bersalin.Tapi lepas Qayyim dah habis kena jaundis tu langsung tak makan jugak.Ambil memang ambil tapi selalu sangat skip.Hehe ..Sama juga masa bersalinkan anak kedua, Khalish..Beli Set Bersalin Salindah,pun tak habis makan..Eyda kena sembelit teruk.Meraung time kena tu..Seksa badan. Masa berpantang kedua-dua anak sebelum ni tu memang tak tahu langsung yang kalau baby kuning, kita tak boleh makan jamu. Sebab nanti jaundice baby lagi tinggi. Lastly Eyda¬†tak makan apa-apa jamu ataupun supplement pun.Lagipun masa tu Eyda¬†pun belum jumpa Shaklee lagi.Hinggalah Feb 2013 (time tu Fully Breastfeed Khalish) jumpa Shaklee ni..Lepas tengok banyak-banyak-banyak sangat testimoni/pengalaman orang yang pernah consume Set Bersalin Shaklee ni terus Eyda tanam niat dalam hati,andaikata mengandung lepasni memang nak fully consume Set Kehamilan Shaklee – Set Bersalin Shaklee – Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki Eyda consume ketiga-tiga set ini tahun ini (2014) ūüôā

Nak sharelah serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee ni kan.

Image

  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain¬†¬†Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face¬†macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap¬†muka nampak lain.)

Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Supplemen

Sebenarnya¬†Set Bersalin Shaklee¬†ni lebih kurang je dengan¬†Set Menyusu Shaklee, cuma Alfalfa digantikan dengan Zinc. Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, Zinc jugak dapat mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‚Äėkedinginan‚Äô selepas bersalin¬†:)

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

Mari kita lihat semula apa fungsi Set Asas ( VitaLea, B Complex, dan Vitamin C )  yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni.

 

Image

 

1. VitaLea Shaklee (multivitamin)
– Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
– Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
– Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B-Complex Shaklee

 

2. B Complex Shaklee
– Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
– Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
– Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
– Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
– Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
– Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

3. Vitamin C Shaklee
– Mengurangkan stretch marks!
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
– Sangat penting untuk menjaga salur darah
– Antioksidan
– Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

Boleh juga add on Alfalfa Shaklee sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.

– Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
– Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
– Bantu perkumuhan (lebih lawas)
– Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
– Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
– Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
– Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
– Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

ESP Shaklee

ESP Shaklee

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah ESP dan Ostematrix. Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

 

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Boleh add on Lecithin untuk ibu-ibu yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Agak panjang entry kali ni sebab banyak option yang boleh add on kepada Set Bersalin Shaklee ni. Yelahkan, dalam pantang lah kita jaga diri kita elok-elok. Nanti nak beranak lagi. Nak jaga diri untuk suami juga nanti. Betul tak? :D

 

Terpulanglah kepada anda untuk memilih mengikut keperluan sewaktu di dalam pantang. Kalau ada yang berminat dengan Set Bersalin ni, bolehlah SMS or Whatsapp Eyda di 0111 290 9545. Or pm Eyda kat Pages Manager Eyda, klik like badge pages Eyda kat sebelah kanan blog ni. Then bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang breastfeeding set ni. Nanti Eyda reply ya :)

 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Cadangan Supplement Untuk Masalah Keguguran Kandungan (Miscarriage)

Assalamualaikum dan selamat pagi..Harini entry Eyda berkenaan dengan keguguran yang sering berlaku dikalangan wanita yang hamil peringkat awal.
Apa Itu Keguguran ?

  • Keguguran membawa maksud kehilangan atau kematian janin sebelum usianya genap 28 minggu di dalam rahim ibu. Tempoh 28 minggu dinilai kerana selepas tempoh itu, perkembangan janin begitu pesat dan kebarangkalian untuk hidup adalah tinggi. Sebelum usia mencecah 28 minggu, janin lemah dan tidak mampu hidup di luar rahim ibunya.

Sebab-Sebab Terjadi Keguguran


1) Natural Selection – Teori ini sangat terkenal kerana ia mudah untuk difahami. Secara tabii atau semulajadinya, tubuh manusia akan menolak (reject) benda asing yang rosak. Contohnya, jika makan makanan yang sudah basi, tubuh akan menyingkirkannya. Maka terjadilah proses pembuangan makanan itu melalui muntah atau cirit-birit. Biarpun begitu, tubuh kita tidak terlepas daripada menerima kesannya. Sama seperti apabila kandungan telah mati dan rahim cuba mengeluarkannya. Kontraksi rahim dan pendarahan akan berlaku, sekaligus ibu akan merasai kesakitannya.


2) Ovum dan sprema yang mati sebelum membentuk janin. Kematian terjadi akibat kecacatan pada strukturnya. Virus seperti TORCH atau Cytomegalo yang menyerang ibu boleh merosak dan mencacatkan struktur ovum dan sperma.


3) Kecacatan struktur turut berlaku sekiranya ibu mengalami kekurangan zat makanan atau kencing manis yang teruk. Pengambilan minuman beralkohol, dadah dan rokok juga boleh menyebabkan keguguran.


4) Penyakit keputihan yang serius boleh menjadi punca keguguran. Keputihan biasanya disebabkan oleh kuman (sama ada Monilia / Virus / Bakteria) yang menular dan menjangkiti rahim. Jadi, segeralah dapatkan rawatan sewajarnya.

——————————————————————————————————–

Sebab-sebab yang dinyatakan di atas biasanya menyerang ketika janin berusia kurang 12 minggu (trimester pertama). Bagi janin yang berumur 12 minggu hingga 28 minggu, masalah keguguran dipengaruhi oleh faktor-faktor lain. Ini termasuklah masalah uri dan pembentukan jantung yang tidak normal yang menyebabkan janin tidak berupaya menahan tekanan.


Faktor rahim ibu tidak cukup hormon. Dalam kes ini, kandungan berada dalam keadaan normal. Tetapi, servik (pangkal rahim) ibu tidak kuat dan mudah terbuka yang menyebabkan kandungan tidak dapat bertahan di dalamnya.

———————————————————————————————————



Tanda-Tanda Keguguran
  • Rasa loya dan muntah (morning sickness) hilang serta-merta sebelum tempoh mengandung mencecah 12 minggu.
  • Ari-ari terasa sakit dan mengalami keputihan yang serius.
  • Pendarahan semasa mengandung.
  • Perut mengecil secara tiba-tiba.
  • Ibu demam, tidak sihat atau pengsan.

Rawatan

  • Rawatan diberikan setelah mengenal pasti punca keguguran.
  • Imunisasi dan pembentukan antibodi terhadap virus adalah penting sebelum seseorang ibu mengandung lagi.
  • Zat makanan yang sesuai diberi dalam bentuk suplemen, contohnya seperti asid folik. Ini juga boleh didapati dalam Cadangan Supplement Keguguran Shaklee.
  • Sekiranya ujian imbasan ultrabunyi menunjukkan rahim bersih, maka D&C tidak perlu dilakukan bagi membuang sisa kandungan.
  • Tetapi jika sisa tidak keluar sepenuhnya, D&C terpaksa dibuat bagi membersihkannya. Dikhuatiri pendarahan yang banyak dan serangan kuman boleh terjadi sekiranya dibiarkan.
  • Sekiranya masalah servik lemah dikenal pasti, maka ibu terpaksa dirawat dan Cervical Encirclage dibuat di mana servik diikat dengan tali tangsi yang kuat dan hanya dibuka selepas cukup bulan.
  • Selain itu, rawatan susulan termasuk ultrabunyi bagi memastikan kesihatan anak. Kaedah ini popular kerana keberkesanannya adalah tinggi.
  • Ubat hormon untuk menstabilkan kandungan akan diberikan sekiranya didapati kurang hormon.

Tips

  • Ibu yang mengandung tidak harus bimbang jika kehamilannya berakhir dengan keguguran. Ini kerana besar kemungkinan kehamilan seterusnya akan menjadi normal. Apa yang lebih penting, kesihatan ibu perlu dipulihkan dan diberi rawatan yang betul bagi membolehkan si ibu untuk mengandung lagi sekiranya tidak berlaku sebarang komplikasi.
———————————————————————————————————

Cadangan Supplement Shaklee Untuk Masalah Keguguran :

  1. B-Complex (With Acid Folic)
  2. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)
  3. Vita C Sustained Released 500mg
  4. Zinc Complex
  5. ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  6. Ostematrix (Calcium with Vitamin D & Magnesium)
ADD ON : Gla Complex / Alfalfa Complex

———————————————————————————————————



1) B-Complex (With Acid Folic)

  • Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan di kalangan ibu keguguran. Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan.

2) Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

  • Vitalea sangat penting untuk ibu keguguran. Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh ibu yang keguguran. Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa keguguran serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.




3) Vita C Sustained Released 500mg

  • Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyumbuh luka. Membaik pulih sel dan tisu yang rosak. Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan. Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit. Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut.

4) Zinc Complex

  • Zink paling penting dalam proses pemulihan luka dalaman. Mambaik pulih luka dan kerosakan tisu dalaman. Ikan haruan kaya dengan Zink sebab itu pengambilannya sangat digalakkan. Namun harga ikan haruan yang mahal disesetengah kawasan, sukar diperolehi serta rasanya yang agak hanyir membuatkan pengambilannya sering diabaikan oleh ibu zaman moden ketika ini. Oleh itu, pengambilan Zink dalam bentuk tablet adalah solusi yang terbaik. Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh keguguran.
5) ESP (Soy Protein Isolate Powder)

  • ESP Susu Soya Protein pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.


6) Ostematrix (Calcium with Vitamin D & Magnesium)

  • Ostematrix adalah kalsium. Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot di kalangan ibu keguguran. Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi. Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang.

========================================================================


Kesimpulannya Cadangan Supplement Shaklee Untuk Keguguran diakui dapat memenuhi keperluan para ibu keguguran bagi tujuan pemulihan dalaman yang optimum. Selain itu, Cadangan Supplement Shaklee Untuk Keguguran juga berfungsi sebagai persediaan kepada ibu untuk merancang semula kehamilan yang berkualiti di masa hadapan. Ini adalah penting kerana merancang kehamilan yang berkualiti dapat mengelakkan berlakunya keguguran yang berulang. Dengan pengambilan Cadangan Supplement Shaklee Untuk Keguguran ibu dapat membaiki dan membekalkan segala nutrien dan mineral yang diperlukan oleh tubuh bagi menghadapi kehamilan yang seterusnya.



In shaa Allah kita sebagai manusia tidak salah untuk berusaha dan berikhtiar..Selebihnya kita serahkan pada YANG MAHA ESA..In shaa Allah pasti akan ada rezeki buat ibu-ibu diluar sana..Aminn

Sebarang pertanyaan/order/info boleh hubungi Eyda di :

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Ostematrix Shaklee

Assalamualaikum..


“Alhamdulillah selepas saya mengambil Cadangan Set Kehamilan Shaklee yang turut mengandungi Ostematrix,Masalah sembelit saya dah hilang kak..Sebelum ni kalau sakit perut je takut je..Tq kak sebab kenalkan saya dengan Shaklee”

“Dulu selalu lenguh pinggang,nak tidur malam memang tak selesa..Syukur dipertemukan dengan Ostematrix Shaklee,,kini saya boleh tidur dengan lena dan lenguh2 pinggang sudah tiada !”

“Acik dulu nak rukuk dan sujud memang tak boleh..Sengal sane sengal sini..sekarang lepas amal Ostematrix selama 2bulan semua tu dah takde..Best sangat hehe..”


Berikut merupakan antara testimoni-testimoni yang Eyda dapat setelah customer mengambil Ostematrix secara konsisten..Alhamdulillah semua feedback yang Eyda dapat sangat positif..Eyda pun memang peminat utama Ostematrix ni..Tambah-tambah sejak hamil ni..memang Ostematrix banyak membantu Eyda..Lenguh pinggang,sembelit,tak boleh tidur malam memang tak ada.Syukur sangat ūüėÄ




Apa yang bestnya Ostematrix Shaklee ni?

  • Ostematrix Shaklee adalah Halal!
  • Kandungan kalsiumnya paling premium dan kadar penyerapannya¬†adalah 99%¬†
  • 100% semulajadi
  • Penuh dengan garam mineral semulajadi dari Laut Mati
  • Bukan sekadar mengandungi kalsium, malah Ostematrix Shaklee¬†mengandungi magnesium, fosforus, Vitamin D, Zink, Kuprum,
  • Manganes dan Boron.
  • Kesemua mineral ini membantu pembinaan jisim tulang
  • Terbukti secara ujian klinikal dan penyelidikan



Perbezaan Ostematrix  Shaklee berbanding Pil Kalsium lain :

  1. Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. 
  2. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.
Shaklee Ostematrix Membekalkan : 

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi. 

2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya. 3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.




Manfaat Utama OsteMatrix Shaklee :

  • Menguatkan tulang ‚Äď Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem¬†saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema,konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas ‚Äď Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan¬†memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

  • Meringankan stress ‚Äď Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf,penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan¬†stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

  • Memperbaiki masalah haid ‚Äď Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan¬†magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

  • Pengalkalian tubuh ‚Äď Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH¬†tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap¬†nutrient dan merangsang detoksifikasi.

  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

  • Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets.

  • Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan¬†kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu¬†musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen¬†vitamin D.

  • Magnesium : Ini adalah ion positif no.2 penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi¬†tulang dan rawan.

  • Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga,¬†pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan¬†keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu¬†karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

  • Zinc, boron, manganes, kuprum¬†: Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun¬†enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.
*****************************************************************************




Siapa yang patut mengambil Ostematrix Shaklee?

  • Ibu mengandung
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Wanita yang sudah mencapai usia 30 tahun keatas (jisim tulang berkembang ke tahap maksimum¬†pada umur 28 dan mengurang selepas itu ya)
  • Mereka yang kurang mengambil pemakanan yang sihat untuk kesihatan tulang contohnya mereka¬†yang malas mengambil susu
  • Warga tua
  • Mereka yang merokok, minum alkohol atau penggemar minuman ringan. Kesemua ini¬†mengganggu penyerapan kalsium yang diambil dari pemakanan harian
  • Pesakit sakit belakang, gigi rapuh dan tulang reput
  • Wanita yang mengalami PMS (Pre-menstrual Syndrome)

Jadi sekarang kita tahu apa yang ade dalam Ostematrix dan siapa yang patut ambil. Sekarang mari kita tengok dengan lebih jelas, apa manfaat yang boleh didapati dari Ostematrix ini.

Bulan ni merupakan bulan promosi OSTEMATRIX tau..Beli 6 Percuma 1 hanya RM366 ! (Bayar pada harga 6 botol tapi anda dapat 7 botol !)



Nak HARGA ISTIMEWA + KASIH SAYANG ?? Jom join membership Shaklee..Berbaloi-baloi tau !..Nak tahu lebih lanjut boleh contact Eyda ūüôā

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

0

[ TESTIMONIAL ] Masalah Sembelit Semasa Hamil Hilang Dengan Set Kehamilan Shaklee

Assalamualaikum..Selamat malam ūüôā Buat apa tu?Mesti tengah rehat bersama keluarga kan??Sambil-sambil tu jom baca testimoni customer eyda yang telah consume Set Kehamilan selama seminggu dan masalah sembelit yang dihadapinya selama ini hilang..Alhamdulillah..suka eyda mendengarnya.


Ini merupakan supplement yang diambil oleh beliau :

SET KEHAMILAN TRIMESTER 1

  • VITA-LEA
  • B-COMPLEX
  • VITA C CHEWABLE
  • OSTEMATRIX




INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675
0

GABUNGAN BERSAMA ESP UNTUK HASIL TERBAIK

Salam semua..jom sambil-sambil rehat tu kita tengok the best combination ever with ESP (Energizing Soy Protein) 
1) ESP + PERFOMANCE DRINK



>> KEKAL BERTENAGA KETIKA PUASA 

(Gabungan ini selalunyaa customer akan order meal shakes sekali, tapi kalau dua ini sahaja pun dah mencukup kerana dah cukup untuk memberikan tenaga dan mengenyangkan perut sepanjang masa. Insyallah puasa takkan gastrik dan kepenatan .)



2) ESP + GLA COMPLEX 

 >> KESUBURAN WANITA UNTUK HAMIL 


(Set paling basic pada yang ikhtiar untuk hamil . memang terbaik, tetapi jika anda mempunyai bajet lebih eyda syorkan fuu set full, inysallah ada PELUANG UNTUK ANDA HAMIL)



3) ESP + VITA E COMPLEX



>> KULIT CANTIK,CERAH,BERSERI,FLAWLESS,NATURAL BEAUTY 

(The best combination ever untuk kulit flawless.Moat of my customer consume this get positif result dan berbaloi ebab jimat dan tahan sehingga 4 bulan tauu ! memang terbaik. ESP dan vitamin E membantu menaikkan seri muka dan kulit akan cantik TANPA MAKE UP !)


4) ESP + ALFALFA COMPLEX



>> PAYUDARA ANJAL/KACIP FATIMAH/BASIC SET MILK BOOSTER 

(Bukan sahaja untuk MILK BOOSTER, tetapi menganjalkan payudara anda kembali selepas bersalin, pengambilan yang berterusan akan membuatkan anak anda kenyang sentiasa , suami pun sayanggg )



5) ESP + OSTEMATRIX 



>> MENGURANGKAN SAKIT KEPALA/MIGRAIN/SEMBELIT/JAUNDIS BABY SEMSA PANTANG

(Sangat bagus untuk ibu – ibu yang sedang hamil, sudah bersalin, berpantang, menyusu kan bayi kerana ESP dan OSTE membekalkan keperluan kalsium yang berkali kali ganda dari susu biasa.Terbaik dari OSTE SHAKLEE untuk kurangkan peratus anak anda kena jaundis & kebaikan tulang kita!



6) ESP + LECITHIN



>> SLIMMING SET/MENGEMBALIKAN BENTUK BADAN SELEPAS BERSALIN/MEMBAKAR LEMAK

(Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.
Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing.



7) ESP + OMEGA GUARD



>> MENGURANGKAN RISIKO KEGUGURAN/BAYI PRAMATANG 

(Gabungan ini bukan sahaja mampu mengurangkan risiko keguguran, malah mengurangkan risiko bayi pra matang, di samping meningkatkan perkembangan otak baby sejak dalam perut ibu lagi. Insyallah perkembangan anak akan normal dan jarang dijangkiti penyakit jika mengamalkan set ini.)


8) ESP + ZINC COMPLEX 



>> MENYEMBUHKAN LUKA BERSALIN/PEMBEDAHAN 

(Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang rambutnyaa gugur selepas bersalin serta mempercepatkan penyembuhan luka bersalin / pembedahan.)

So pasti anda semua dah tahu ape yang anda inginkan bukan?nak kurus boleh nak cantik boleh..penden kata semua boleh!!hehe

Nak harga spesial??hubungi eyda sekarang!!

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Cadangan Gabungan ESP Bersama Vitamin/Supplement untuk Kesihatan Sejagat :)


‚úį‚úį‚úį Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat ‚úį‚úį‚úį



‚ěÄ ESP + Vita-E Complex : kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.


**********************************************************************************************************************************************************************
‚ěĀ ESP + OmegaGuard : kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.








**********************************************************************************************************************************************************************



‚ěā ESP + Vita-Lea Iron Formula : kesihatan optimum.




**********************************************************************************************************************************************************************
‚ěÉ ESP + Lecithin : mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.





**********************************************************************************************************************************************************************
‚ěĄ ESP + Alfalfa : payudara anjal/milk booster.




**********************************************************************************************************************************************************************
‚ěÖ ESP + GLA Complex : ikhtiar untuk hamil/kesuburan/kulit cantik


**********************************************************************************************************************************************************************
‚ěÜ ESP + OsteMatrix : sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.


**********************************************************************************************************************************************************************

‚ěá ESP + Zinc Complex : sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.



**********************************************************************************************************************************************************************


‚ěą ESP + Performance Drink : kekal bertenaga ketika berpuasa.







Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai?


‚ĚŹ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.¬†



‚ĚŹ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.



‚ĚŹ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.¬†



‚ĚŹ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.¬†


‚ĚŹ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur ‚Äď tua dan muda.¬†



‚ĚŹ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.¬†


‚ĚŹ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.¬†



‚ĚŹ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.¬†


‚ĚŹ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.¬†



‚ĚŹ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.¬†



‚ĚŹ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.¬†



‚ĚŹ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.¬†



‚ĚŹ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.¬†



‚ĚŹ ESP sesuai untuk vegetarian.¬†


Banyakkan variasi gabungan ESP ??Berminat?Boleh hubungi eyda di :


INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
SMS/Whatsapp: 0136950675
0

Cadangan Supplement untuk Breastfeeding

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :-)..
Ibu-ibu semua dah bangun?? Harini hujung minggu, bolehla ibu-ibu semua berehat ye :-)..Sambil berehat tu apa kata luangkan masa baca entry eyda kali tentang supplemen/vitamin untuk ibu-ibu yg ingin mengamalkan breastfeeding ataupun yang mahu menambahkan stok susu badan ūüėÄ

Optimum Breastfeeding Supplement


Dibawah ini adalah antara cadangan supplemen/vitamin untuk breastfeeding.Semuanya boleh diambil mengikut bajet ibu-ibu diluar sana ūüôā

***********************************************************************

1. ESP – Energizing Soy Protein

Awet Muda atau Kekal Muda : Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.

‚óŹ Hormon Semulajadi : Isoflavon yang kaya di dalam soya memberikan fungsi yang sama dengan hormon wanita. Membantu menurunkan kolestrol, mengelak osteoporosis dan risiko sakit jantung.

‚óŹ Meningkatkan Fungsi Prostat Lelaki : Elemen genistein dalam soya telah terbukti dapat menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak. Ia bertindak menghapuskan segala radikal bebas dalam sel-sel badan yang akan bermutasi DNA, yang akan menukarkan sel-sel badan menjadi sel-sel kanser. Selain dari itu, ia juga bertindak menjaga ovari dan rahim, prostat dan kitaran haid.

‚óŹ Kulit Tegang dan Berseri : ESP membantu merangsang pertumbuhan kulit dan otot baru, memudar dan hilangkan kedutan, bertindak sebagai anti-penuaan, memberikan kesan kulit berseri dan otot menjadi lembut, sekaligus proses pemulihan luka menjadi lebih cepat dan parut luka turut hilang.

‚óŹ Pembekal Tenaga Segera : Memberi tenaga segera kepada tubuh badan dan sistem imum juga akan bertambah baik. Jadi masalah keletihan, insomnia, migrain, stress dan kemurungan dapat diatasi.

‚óŹ Meningkatkan Memori : Ingatan menjadi lebih kuat, menjadi semakin cergas, keupayaan seksual diperbaiki dan lain-lain lagi.

‚óŹ Memulihkan Pigmentasi : Rambut putih atau uban lambat keluar, mengurangkan masalah rambut gugur dan keadaan rambut, juga menghalang pigmentasi dan jeragat.

2. VITA-LEA


‚óŹ Penambahan tenaga segera : Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

‚óŹ Pelengkap nutrisi : Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) ¬†dan anemia.

‚óŹ Keupayaan sistem Produktif : Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

‚óŹ Elemen penting pada sel tubuh : .

Melindungi organ  РMelindungi fungsi buah pinggang , jantung dan hati.

3. ALFALFA COMPLEX



‚óŹ Raja segala tumbuhan Mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

‚óŹ Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian.

  • Melegakan sakit sendi dan belakang.¬†
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan.¬†
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).¬†
  • Merawat arthitisBagus untuk elergi dan ekzema¬†
  • Merawat athma¬†
  • Mencuci usus bagi membuang toksik¬†
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor¬†
  • Meneutralkan asid dalam badan¬†
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).¬†
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).¬†
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).¬†
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).¬†
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan¬†
  • Meningkatkan stamina seorang suami¬†
  • Melegakan sembelit¬†
  • Membuang angin dalam badan¬†
  • Milk booster¬†

4. B-Complex



‚óŹ Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif : Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.


‚óŹ Mudah di telan : Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin.


‚óŹ Vitamin B : menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma

‚óŹ Vitamin B2 : Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.


‚óŹ Vitamin B3 : Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental

‚óŹ Vitamin B5 : Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang.


‚óŹ Vitamin B6 : Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi.


‚óŹ Vitamin B9 : Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan

‚óŹ Vitamin B12 : Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram.




5 . OSTEMATRIX


  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*¬†
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*¬†
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*¬†
  • OsteMatrix Membekalkan:1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi¬†
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya¬†
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium .

6. VITA-C SUSTAINED RELEASED 500MG

  • Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.¬†
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.¬†
  • Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.¬†
  • Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.¬†
  • Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.¬†
  • Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.¬†
  • Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.¬†
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545