0

[TESTIMONIAL] – Kembali Kurus Selepas Bersalin

Selamat malam semua 🙂 Alhamdulillah harini settle closing untuk bulan Julai..Syukur kerana ada peningkatan dari bulan lepas..Anak-anak dalam secret group eyda ” Mummy Eyda Rich Empire ” juga bakal merasa bonus-bonus mereka 15hb depan nanti ..What u give is what u get back..banyak yang anda usaha maka banyaklah hasil yang anda dapt nanti 🙂

Okey so entry eyda malam ni ialah testimonial tentang Puan Siti Salwa yang telah berjaya menurunkan berat badannya selepas bersalin ke berat asalnya 🙂 Syukur..siapa yang tak nak kurus bukan?tambah-tambah selepas bersalin yang mana berat naik mendadak..Tapi yang penting kena istoqamah dan disiplin..jangan harini makan..esok skip..sampai bile pun tak nampak kesan..hehehe..
” Haaaa..ni la testimoni yg saya kata tu saya dah kurus selepas bersalin..ni bukan omong kosong ya ni benar2 kejadian..share history sikit..sebelum bersalin berat antra 58-60kg cmtu xigt berat yg betul tp dl range tu la..masa 6wks pregy buka buku merah berat 64kg.masa 40wks pregy berat 85kg ok nak cakap saya AMAT gemok masa pregy ms tu ramai org kutuk&cakap sy dh xboleh kurus.mmg rasa tercabar fobia pon ada sbb takut xkurus dh.bersalin 1oct 2012,lepas 1mgu bersalin berat 76kg..lepas 2bulan berat 70kg.mmg workout habis nk kurus dlm masa yg sama fully bf baby amik set menyusu SHAKLEE tujuan utama utk susu bdn sebab kerja nk simpan ebm utk fateh..fateh dekat 3bulan saya continue amik set mnyusu tp tambah SHAKLEE lecithin so bulan p1 tu trn 3kg..lepas tu tmbah SHAKLEE omega guard. Terus ambil tu sampai baby umo 7bulan dh dpt berat asal.baku saya pakai masa nikah MAY 2011 dijadikan pembakar semangat..taraaaaa dah bole pakai balik baju nikah tu..kelassss kan????saya sgt teruja&buktikan saya boleh kurus lepas bersalin..slim bersama SHAKLEE mmg selamat utk ibu2 yg menyusukan bayi sepenuhnya. PM saya utk maklumat lanjut/kemuyskilan.”


Ini merupakan supplement yang di amalkan oleh Puan Siti Salwa ini :


Set Penyusuan


LECITHIN + OMEGA GUARD – Agen pembakar lemak

Fungsi Lecithin :


  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain – membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

  • Kenapa org yang nak kurus atau slim atau lanasing suka ambil Lecithin? Sebab ia bertindak sebagai agen pengemulsi lemak (memecahkan lemak). Jika anda nak tahu, Lecithinmampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampumengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.



Fungsi Omega Guard :

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita


2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan


3. Mencegah salur darah dari tersumbat


4. Omega 3 dapat mengelakkan strok


5. Mengekalkan tekanan normal darah


6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher


7. Mengurangkan sakit kepala


8. Merendahkan kolestrol


9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan


10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL


11. Mengawal masalah obesiti


12. Mengurangkan risiko penyakit jantung


13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan 


otak janin


14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak


15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak


16. Membantu menyihatkan paru-paru


17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 


(lupus erythematosus)


19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang


20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.


21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan


22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 


23. Memelihara fungsi-fungsi sendi


24. Mencegah penyakit gout


25. Berfungsi Memecahkan lemak degil/tepu


*************************************************************************************

Eyda & husband pun amalkan pengambilan Lecithin & Omega Guard ni..yang pasti berat memang ideal..dulu lepas bersalinkan Khalish (anak ke2) berat 55kg..Lepas amalkan pengambilan Lecithin secara konsisten selama  3 bulan now berat 49kg..Berat sebelum kahwin tu!!Heehe..

Husband pulak masalah perut buncitnye semakin hilang lepas ambil Omega Guard..Berat pun semakin turun 🙂 Yang paling best husband cakap selepas amalkan Omega Guard dirinya rasa semakin cergas..

Anda mahukan Lecithin & Omega Guard ni tapi nak harga yang berbaloi??Jangan risau dengan eyda harga pasti mampu milik tau 🙂 Just pm/sms/whatsapp je eyda..nak COD pun boleh..Area seremban/senawang tak de masalah 🙂


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Omega Guard – Jom Rasai Kepelbagaian Khasiatnya

Assalamualaikum semua..wah..sedar tak sedar dah tak lama nak raya kan??Kejap je rasa..hehhe..So dekat nak puasa ni ramaila pulak yang duk pm/whatsapp tanya mane lagi elok untuk kurus??OMEGA GUARD @ LECITHIN??So entry kali ni nak cerita tentang kebaikan OMEGA GUARD..Bukan sahaja baik dari segi memecahkan & membakar lemak tepu serta degil..Tapi banyak lagi khasiatnya!









Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 


Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.


Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.


Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.









Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)


2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari 
ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 
semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.


5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.


6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal 
berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask 
omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.



26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mencegah salur darah dari tersumbat

4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7. Mengurangkan sakit kepala

8. Merendahkan kolestrol

9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan 

otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 

(lupus erythematosus)

19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi

24. Mencegah penyakit gout





Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

– Mencegah insomnia


– Mengurangkan tekanan emosi


– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan


– Membantu memperbaiki masalah autism


– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive


– Mengurangkan masalah schizophrenia


– Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak








Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung

3. Wanita

4. Wanita yang telah melahirkan anak

5. Pesakit darah tinggi

6. Orang yang selalu lupa

7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

8. Pelajar

9. Ibu menyusu

10. Ibu Hamil

11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


INFO & ORDER
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675
0

GABUNGAN BERSAMA ESP UNTUK HASIL TERBAIK

Salam semua..jom sambil-sambil rehat tu kita tengok the best combination ever with ESP (Energizing Soy Protein) 
1) ESP + PERFOMANCE DRINK



>> KEKAL BERTENAGA KETIKA PUASA 

(Gabungan ini selalunyaa customer akan order meal shakes sekali, tapi kalau dua ini sahaja pun dah mencukup kerana dah cukup untuk memberikan tenaga dan mengenyangkan perut sepanjang masa. Insyallah puasa takkan gastrik dan kepenatan .)



2) ESP + GLA COMPLEX 

 >> KESUBURAN WANITA UNTUK HAMIL 


(Set paling basic pada yang ikhtiar untuk hamil . memang terbaik, tetapi jika anda mempunyai bajet lebih eyda syorkan fuu set full, inysallah ada PELUANG UNTUK ANDA HAMIL)



3) ESP + VITA E COMPLEX



>> KULIT CANTIK,CERAH,BERSERI,FLAWLESS,NATURAL BEAUTY 

(The best combination ever untuk kulit flawless.Moat of my customer consume this get positif result dan berbaloi ebab jimat dan tahan sehingga 4 bulan tauu ! memang terbaik. ESP dan vitamin E membantu menaikkan seri muka dan kulit akan cantik TANPA MAKE UP !)


4) ESP + ALFALFA COMPLEX



>> PAYUDARA ANJAL/KACIP FATIMAH/BASIC SET MILK BOOSTER 

(Bukan sahaja untuk MILK BOOSTER, tetapi menganjalkan payudara anda kembali selepas bersalin, pengambilan yang berterusan akan membuatkan anak anda kenyang sentiasa , suami pun sayanggg )



5) ESP + OSTEMATRIX 



>> MENGURANGKAN SAKIT KEPALA/MIGRAIN/SEMBELIT/JAUNDIS BABY SEMSA PANTANG

(Sangat bagus untuk ibu – ibu yang sedang hamil, sudah bersalin, berpantang, menyusu kan bayi kerana ESP dan OSTE membekalkan keperluan kalsium yang berkali kali ganda dari susu biasa.Terbaik dari OSTE SHAKLEE untuk kurangkan peratus anak anda kena jaundis & kebaikan tulang kita!



6) ESP + LECITHIN



>> SLIMMING SET/MENGEMBALIKAN BENTUK BADAN SELEPAS BERSALIN/MEMBAKAR LEMAK

(Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.
Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing.



7) ESP + OMEGA GUARD



>> MENGURANGKAN RISIKO KEGUGURAN/BAYI PRAMATANG 

(Gabungan ini bukan sahaja mampu mengurangkan risiko keguguran, malah mengurangkan risiko bayi pra matang, di samping meningkatkan perkembangan otak baby sejak dalam perut ibu lagi. Insyallah perkembangan anak akan normal dan jarang dijangkiti penyakit jika mengamalkan set ini.)


8) ESP + ZINC COMPLEX 



>> MENYEMBUHKAN LUKA BERSALIN/PEMBEDAHAN 

(Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang rambutnyaa gugur selepas bersalin serta mempercepatkan penyembuhan luka bersalin / pembedahan.)

So pasti anda semua dah tahu ape yang anda inginkan bukan?nak kurus boleh nak cantik boleh..penden kata semua boleh!!hehe

Nak harga spesial??hubungi eyda sekarang!!

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Susah Nak Turunkan Berat Selepas Bersalin? Jom cuba Omega Guard


Berat badan tak turun selepas melahirkan memang menjadi satu perkara yang tak disukai oleh para ibu. Walaupun menyusukan anak, itu bukanlah alasan untuk ibu tidak cuba membuang lemak-lemak yang bersarang di badan. Omega Guard Shaklee adalah pilihan selamat bagi ibu menyusu membakar lemak. Ini kerana Omega Guard Shaklee bertindak membakar lemak di badan tanpa menjejaskan susu yang terhasil. Susu tidak akan berkurang, juga tiada pencemaran yang berlaku terhadap susu ibu.


Bagaimana Omega bertindak membakar lemak?
Omega 3 berupaya meningkatkan metabolisma badan. Kandungan Omega 3 di dalam darah juga memberi kesan tindakbalas kepada tubuh supaya mengguna lelemak di badan sebagai punca tenaga. Bukan itu sahaja, minyak ikan (Omega 3) ini juga mampu mengawal nafsu makan bagi mereka yang mahu membuang lemak di badan.




Kunci kejayaan bagi menurunkan berat badan adalah kebolehan seseorang mengawal selera makan. Leptin (di dalam Omega 3) inilah yang akan beri signal kepada otak dan mengehadkan rasa lapar seseorang.


Seperti ibu menyusu, mereka sering mengadu lapar, katanya memberi makan kepada dua orang. Walhal, apa yang telah dimakan tadi telah cukup bagi ibu untuk menghasilkan susu. Tapi dek kerana rasa lapar yang sering muncul, ibu akan terus makan, dan makan lagi. Akhirnya, berat badan yang dikatakan boleh hilang kerana menyusukan anak tak juga hilang. Malah makin bertimbun-timbun, kerana makan terlebih.


Makan dengan banyak bukanlah penyebab susu menjadi banyak, tapi makanlah secara seimbang dan ibu perlu hidup dengan cara yang sihat. Bukan apa, berat badan yang berlebihan boleh menjadikan ibu menjadi obes atau menjadi masalah kesihatan yang lain. Kunci utama ibu berjaya menyusukan anak adalah ibu perlu menjaga kesihatan tubuh badan. Insyaallah cita-cita menyusukan hingga dua tahun akan tercapai.


Banyak lagi kelebihan Omega Guard Shaklee selain bakar lemak ibu menyusu, diantaranya:

  • membantu perkembangan otak bayi semasa di dalam kandungan
  • kurang risiko kelahiran awal (pra matang)
  • merendahkan risiko meroyan bagi ibu baru melahirkan
  • menyalurkan khasiat EPA dan DHA yang ada di dalam Omega Guard untuk sistem imunisasi anak-anak
  • meningkatkan kesihatan otak dan tubuh badan
  • membantu merawat asthma, juga ekzema
  • mengurangkan masalah batuk dan selesama pada anak-anak
  • mencarikan kahak
  • baik untuk kesihatan sendi
  • juga memelihara jantung dan kesihatan sendi.


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

0

Cadangan Gabungan ESP Bersama Vitamin/Supplement untuk Kesihatan Sejagat :)


✰✰✰ Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat ✰✰✰



➀ ESP + Vita-E Complex : kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.


**********************************************************************************************************************************************************************
➁ ESP + OmegaGuard : kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.








**********************************************************************************************************************************************************************



➂ ESP + Vita-Lea Iron Formula : kesihatan optimum.




**********************************************************************************************************************************************************************
➃ ESP + Lecithin : mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.





**********************************************************************************************************************************************************************
➄ ESP + Alfalfa : payudara anjal/milk booster.




**********************************************************************************************************************************************************************
➅ ESP + GLA Complex : ikhtiar untuk hamil/kesuburan/kulit cantik


**********************************************************************************************************************************************************************
➆ ESP + OsteMatrix : sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.


**********************************************************************************************************************************************************************

➇ ESP + Zinc Complex : sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.



**********************************************************************************************************************************************************************


➈ ESP + Performance Drink : kekal bertenaga ketika berpuasa.







Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai?


❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 



❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.



❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. 



❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 


❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda. 



❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung. 


❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes. 



❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu. 


❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang. 



❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat. 



❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous. 



❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah. 



❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya. 



❏ ESP sesuai untuk vegetarian. 


Banyakkan variasi gabungan ESP ??Berminat?Boleh hubungi eyda di :


INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
SMS/Whatsapp: 0136950675
0

< TESTIMONI > MEAL SHAKES + OMEGA GUARD : Antibodi Anak Sangat Kuat dan Selera Makan Bertambah


“Sejak saya beri Aisy consume Meal Shakes dan Omega Guardantibodi dia sangat kuat! Saya sangat suka!

Baru-baru ini saya selesema. Mak mana yang tak cium anak hari-hari, mesti tak miss kan. Tapi 2,3 hari saya perhatikan, dia sihat walafiat dan tak berjangkit. Alhamdulillah.

Selera makan pula jangan cakap lah, 
‘Ma, nak makan nasik’
Dah pandai minta. Aisy baru 2thn 3bln.

Semoga anak Mama sihat selalu.” – Puan Azura

Mealshakes

Omega Guard
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545


0

Testimonial Shaklee Vita-c, B-complex, Vita-E & Omega Guard (Skincare Supplements)

“Salam semua 🙂

Saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee vit b complex, vit c dan vit E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t? :)Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. 😦 tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. 🙂 Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi. Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more 🙂

Gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012. Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing 🙂 I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)”

Sumber :  http://sihatcomelceria.blogspot.com/2012/07 /testimonial-set-set-d-kulit.html
Credit : Nadiah Suhaidi

Ini antara Supplement yang diamalkan pengguna :

Untuk Info & Order :-
Fb : Eyda Sukiman
Sms / whatsapp : 0136950675
Pages : Mummy Healthy Vita Store
Shaklee ID : 892528