0

Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum semua ! Harini bersiaran dari “rumah baru” hehe ūüôā Dengan rasminya semalam Eyda telah berpindah dari mummyhealthyvitastore.blogspot.com ke eydasukiman.wordpress.com .Harapnya anda semua suka dengan perubahan baru website Eyda ini .

Nak cerita pengalaman Eyda berpantang sepenuhnya dengan Set Berpantang Shaklee.

Sekarang makin ramai yang sedar tentang kesan pengambilan jamu.¬†Macam Eyda¬†dulu,masa berpantang anak sulung,Qayyim, Eyda pernah¬†beli set berpantang yang ada jamu (Nona Roguy kalau tak silap Eyda).Beli pun sebab ummi Eyda cakap¬†elok tapi akhirnya tak makan langsung sebab Qayyim kena jaundis (demam kuning).Masa tu baru seminggu bersalin.Tapi lepas Qayyim dah habis kena jaundis tu langsung tak makan jugak.Ambil memang ambil tapi selalu sangat skip.Hehe ..Sama juga masa bersalinkan anak kedua, Khalish..Beli Set Bersalin Salindah,pun tak habis makan..Eyda kena sembelit teruk.Meraung time kena tu..Seksa badan. Masa berpantang kedua-dua anak sebelum ni tu memang tak tahu langsung yang kalau baby kuning, kita tak boleh makan jamu. Sebab nanti jaundice baby lagi tinggi. Lastly Eyda¬†tak makan apa-apa jamu ataupun supplement pun.Lagipun masa tu Eyda¬†pun belum jumpa Shaklee lagi.Hinggalah Feb 2013 (time tu Fully Breastfeed Khalish) jumpa Shaklee ni..Lepas tengok banyak-banyak-banyak sangat testimoni/pengalaman orang yang pernah consume Set Bersalin Shaklee ni terus Eyda tanam niat dalam hati,andaikata mengandung lepasni memang nak fully consume Set Kehamilan Shaklee – Set Bersalin Shaklee – Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki Eyda consume ketiga-tiga set ini tahun ini (2014) ūüôā

Nak sharelah serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee ni kan.

Image

  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain¬†¬†Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face¬†macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap¬†muka nampak lain.)

Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Supplemen

Sebenarnya¬†Set Bersalin Shaklee¬†ni lebih kurang je dengan¬†Set Menyusu Shaklee, cuma Alfalfa digantikan dengan Zinc. Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, Zinc jugak dapat mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‚Äėkedinginan‚Äô selepas bersalin¬†:)

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

Mari kita lihat semula apa fungsi Set Asas ( VitaLea, B Complex, dan Vitamin C )  yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni.

 

Image

 

1. VitaLea Shaklee (multivitamin)
– Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
– Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
– Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B-Complex Shaklee

 

2. B Complex Shaklee
– Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
– Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
– Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
– Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
– Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
– Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

3. Vitamin C Shaklee
– Mengurangkan stretch marks!
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
– Sangat penting untuk menjaga salur darah
– Antioksidan
– Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

Boleh juga add on Alfalfa Shaklee sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.

– Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
– Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
– Bantu perkumuhan (lebih lawas)
– Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
– Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
– Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
– Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
– Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

ESP Shaklee

ESP Shaklee

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah ESP dan Ostematrix. Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

 

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Boleh add on Lecithin untuk ibu-ibu yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Agak panjang entry kali ni sebab banyak option yang boleh add on kepada Set Bersalin Shaklee ni. Yelahkan, dalam pantang lah kita jaga diri kita elok-elok. Nanti nak beranak lagi. Nak jaga diri untuk suami juga nanti. Betul tak? :D

 

Terpulanglah kepada anda untuk memilih mengikut keperluan sewaktu di dalam pantang. Kalau ada yang berminat dengan Set Bersalin ni, bolehlah SMS or Whatsapp Eyda di 0111 290 9545. Or pm Eyda kat Pages Manager Eyda, klik like badge pages Eyda kat sebelah kanan blog ni. Then bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang breastfeeding set ni. Nanti Eyda reply ya :)

 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Mealshakes – Multivitamin Hebat Untuk Semua Individu

Assalamualaikum ūüôā

Harini nak bercerita mengenai Promo Item Bulan Mei ini – MealShakes (Multivitamin hebat untuk semua orang)





Sebenarnya Mealshakes ni sangat la bagus dan praktikal untuk semua orang kerana merupakan supplement multivitamin terbaik yang bukan tablet. Jadi sangat sesuai untuk orang yang sukar telan tablet. Mealshakes shaklee bukan sahaja sesuai sebagai multivitamin untuk wanita dan multivitamin untuk kanak-kanak yang kurang berselera makan. Malah semua orang boleh mengambil mealshakes shaklee sebagai pelengkap multivitamin harian.


MealShakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

‚ÄĘ Sarapan segera yang berkhasiat
‚ÄĘ Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
‚ÄĘ Hidangan segera untuk para atlet
‚ÄĘ Kudapan menarik pada bila-bila masa
‚ÄĘ Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.




Fakta tentang MealShakes Shaklee:

‚ÄĘ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
‚ÄĘ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
‚ÄĘ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
‚ÄĘ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Siapa yang sesuai mengambil MealShakes Shaklee?

‚ÄĘ Bayi bermula 1 tahun ke atas
‚ÄĘ Kanak-kanak
‚ÄĘ Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
‚ÄĘ Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
‚ÄĘ Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
‚ÄĘ Warga tua
Kelebihan Meal Shakes Shaklee
‚ÄĘ membantu perkembangan minda dan IQ anak
‚ÄĘ menambah selera makan anak-anak
‚ÄĘ membantu masalah sembelit
‚ÄĘ mengatasi masalah selalu selsema dan asma
‚ÄĘ menguruskan badan



Kebaikan Multivitamin – Mealshake Shaklee

  • Melengkapkan 35% keperluan harian vitamin dan mineral yang¬†diperlukan
  • Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral penting
  • Mengandungi serat makanan dan protein – mudah lawas
  • Tinggi kalsium – 60% kalsium (dibancuh dengan whole milk).¬†
  • Dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D untuk¬†penyerapan kalsium yang berkesan
  • Kolina pada lecithin soya yang terkandung dalam mealshake¬†penting untuk perkembangan minda
  • Tidak mengandungi laktosa (sesuai untuk orang yang¬†alah laktosa)
  • Penting untuk tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin¬†dengan kalsium, magnesium untuk membina tulang dan sel-sel¬†untuk proses membesar
  • Kaya dengan antioksida – yang bertindak melawan jangkitan,¬†meningkatkan sistem imun. Seperti vitamin A, C, E, Zink dan¬†selenium.
  • Mencantikkan kulit – Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi¬†dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat dan¬†mencantikkan kulit
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium¬†
  • Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang¬†terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan¬†juga tidak perlu.¬†
  • Sediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino¬†yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan¬†yang baik.¬†



Bulan ni Promo Mealshakes ya..Beli 6 Percuma 1..

Anggap lah ini sebagai pelaburan awal anda untuk membantu anak-anak membina kehidupan mereka. Tidakkah anda bangga anak anda skor dalam peperiksaan dan juga kegiatan sukan di sekolah? Jadi rebut lah peluang bulan ini dengan membeli 6 canister mealshake percuma 1 ūüôā Jimat BERGANDA-GANDA !


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545