0

Lecithin – Bukan Sekadar Pemecah Lemak Biasa


• Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO,setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin,inositol,fosforus dan lemak tak tepu..

• Kandungan Lecithin:
– Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan..tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya,jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
– Kolin – satu komponen neurotransmitter.
– Asetikolina – membekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
– Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan


Kegunaan Lecithin :-
==================

1- Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebih lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

2- Lecithin bertindak sebagai pemecah lemak dan bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

3- Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.

4- Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.

5- Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress.

6- Lecithin dapat membantu memperbaiki prostat lelaki.

7- Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.

8- Lecithin membantu mencantikkan otot dan kulit dengan membentuk membran sel,melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik,mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

9- Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.

10- Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

11- Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan,ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.


Oleh sebab itu janganlah rasa rugi jika sekadar makan Lecithin untuk kurus. kalau dah tahu kelebihan- kelebihan lain Lecithin, mesti nak makan Lecithin sampai bila- bila kan (walaupun dah kurus dan hot).

Harga Lecithin (180 kapsul) = RM52 (SM) / RM55 (SS)


Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Pages : Mummy Healthy Vita Store
Advertisements
0

Testimonial Lecithin: Datin Walis Turun 15kg Dalam 2 Bulan!

Assalamualaikum 🙂

Ramai breastfeeding moms yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Jom kita tengok feedback dari Datin Walis ni:


Wow! 15 KG dalam masa 2 BULAN! 

Datin Walis merupakan ibu gigih yang ingin menjayakan penyusuan esklusif beliau, seorang wanita jelita (memang cun!) dan sgt menjaga penampilan beliau. Apa yang beliau amalkan? 

Bagi menjayakan penyusuan susu ibu, beliau mendapatkan Breastfeeding Set E dan untuk menurunkan berat badan beliau mengamalkan pengambilan Shaklee Lecithin.

Shaklee Lecithin.
Apa itu Lecithin?

– Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
– Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
– Untuk komersil didapati dari telur, jagung & kacang soya 
– Fat Emulsifier – Melarutkan lemak 

Apa ada dalam Lecithin?

– Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
– Kolin – satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
– Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf 
– Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan 

Apakah khasiat dan kegunaan Lecithin?

1. PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids) 
– Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
– Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL) 
– Membantu mengawal paras triglycerides (a type of fat found in your blood. Your body uses them for energy)
– Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 
* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol 

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK 
– Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman etc
– Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari Lecithin
– Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak adalah lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin 

3. UNTUK KAUM TUA 
– Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua 
– Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb 

4. UNTUK PENGHADAMAN 
– Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil ‘bile'(jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman 

5. UNTUK SEL 
– Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel 
– Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita 

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG) 
– Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung. 
– Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber 

Hasil Penyelidikan (R&D) 
– Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol 
– Lecithin daripada telur boleh tetapi tidak bergitu berkesan 

Mengapa Shaklee?
– Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih. 
– Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam 
– Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan 
– Kepekatannya – 1 kapsul : 520 mg lecithin, 78 mg phosphatidycholine, 47 mg phosphatidylinositol

Peranan Lecithin Pada Breastfeeding Moms
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu? 

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat. 
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu. 
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan. 
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi. 

Maka, selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah YA selamat diambil. Sila dapatkan jadual pemakanan dari pengedar seandainya anda mahukan cara pengambilan yang lebih baik.

Sudah ramai yang merasai keberkesanannya. Ada bila lagi? 🙂

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

0

[TESTIMONIAL] – Kembali Kurus Selepas Bersalin

Selamat malam semua 🙂 Alhamdulillah harini settle closing untuk bulan Julai..Syukur kerana ada peningkatan dari bulan lepas..Anak-anak dalam secret group eyda ” Mummy Eyda Rich Empire ” juga bakal merasa bonus-bonus mereka 15hb depan nanti ..What u give is what u get back..banyak yang anda usaha maka banyaklah hasil yang anda dapt nanti 🙂

Okey so entry eyda malam ni ialah testimonial tentang Puan Siti Salwa yang telah berjaya menurunkan berat badannya selepas bersalin ke berat asalnya 🙂 Syukur..siapa yang tak nak kurus bukan?tambah-tambah selepas bersalin yang mana berat naik mendadak..Tapi yang penting kena istoqamah dan disiplin..jangan harini makan..esok skip..sampai bile pun tak nampak kesan..hehehe..
” Haaaa..ni la testimoni yg saya kata tu saya dah kurus selepas bersalin..ni bukan omong kosong ya ni benar2 kejadian..share history sikit..sebelum bersalin berat antra 58-60kg cmtu xigt berat yg betul tp dl range tu la..masa 6wks pregy buka buku merah berat 64kg.masa 40wks pregy berat 85kg ok nak cakap saya AMAT gemok masa pregy ms tu ramai org kutuk&cakap sy dh xboleh kurus.mmg rasa tercabar fobia pon ada sbb takut xkurus dh.bersalin 1oct 2012,lepas 1mgu bersalin berat 76kg..lepas 2bulan berat 70kg.mmg workout habis nk kurus dlm masa yg sama fully bf baby amik set menyusu SHAKLEE tujuan utama utk susu bdn sebab kerja nk simpan ebm utk fateh..fateh dekat 3bulan saya continue amik set mnyusu tp tambah SHAKLEE lecithin so bulan p1 tu trn 3kg..lepas tu tmbah SHAKLEE omega guard. Terus ambil tu sampai baby umo 7bulan dh dpt berat asal.baku saya pakai masa nikah MAY 2011 dijadikan pembakar semangat..taraaaaa dah bole pakai balik baju nikah tu..kelassss kan????saya sgt teruja&buktikan saya boleh kurus lepas bersalin..slim bersama SHAKLEE mmg selamat utk ibu2 yg menyusukan bayi sepenuhnya. PM saya utk maklumat lanjut/kemuyskilan.”


Ini merupakan supplement yang di amalkan oleh Puan Siti Salwa ini :


Set Penyusuan


LECITHIN + OMEGA GUARD – Agen pembakar lemak

Fungsi Lecithin :


  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain – membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.

  • Kenapa org yang nak kurus atau slim atau lanasing suka ambil Lecithin? Sebab ia bertindak sebagai agen pengemulsi lemak (memecahkan lemak). Jika anda nak tahu, Lecithinmampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampumengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.



Fungsi Omega Guard :

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita


2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan


3. Mencegah salur darah dari tersumbat


4. Omega 3 dapat mengelakkan strok


5. Mengekalkan tekanan normal darah


6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher


7. Mengurangkan sakit kepala


8. Merendahkan kolestrol


9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan


10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL


11. Mengawal masalah obesiti


12. Mengurangkan risiko penyakit jantung


13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan 


otak janin


14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak


15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak


16. Membantu menyihatkan paru-paru


17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 


(lupus erythematosus)


19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang


20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.


21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan


22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 


23. Memelihara fungsi-fungsi sendi


24. Mencegah penyakit gout


25. Berfungsi Memecahkan lemak degil/tepu


*************************************************************************************

Eyda & husband pun amalkan pengambilan Lecithin & Omega Guard ni..yang pasti berat memang ideal..dulu lepas bersalinkan Khalish (anak ke2) berat 55kg..Lepas amalkan pengambilan Lecithin secara konsisten selama  3 bulan now berat 49kg..Berat sebelum kahwin tu!!Heehe..

Husband pulak masalah perut buncitnye semakin hilang lepas ambil Omega Guard..Berat pun semakin turun 🙂 Yang paling best husband cakap selepas amalkan Omega Guard dirinya rasa semakin cergas..

Anda mahukan Lecithin & Omega Guard ni tapi nak harga yang berbaloi??Jangan risau dengan eyda harga pasti mampu milik tau 🙂 Just pm/sms/whatsapp je eyda..nak COD pun boleh..Area seremban/senawang tak de masalah 🙂


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

GABUNGAN BERSAMA ESP UNTUK HASIL TERBAIK

Salam semua..jom sambil-sambil rehat tu kita tengok the best combination ever with ESP (Energizing Soy Protein) 
1) ESP + PERFOMANCE DRINK



>> KEKAL BERTENAGA KETIKA PUASA 

(Gabungan ini selalunyaa customer akan order meal shakes sekali, tapi kalau dua ini sahaja pun dah mencukup kerana dah cukup untuk memberikan tenaga dan mengenyangkan perut sepanjang masa. Insyallah puasa takkan gastrik dan kepenatan .)



2) ESP + GLA COMPLEX 

 >> KESUBURAN WANITA UNTUK HAMIL 


(Set paling basic pada yang ikhtiar untuk hamil . memang terbaik, tetapi jika anda mempunyai bajet lebih eyda syorkan fuu set full, inysallah ada PELUANG UNTUK ANDA HAMIL)



3) ESP + VITA E COMPLEX



>> KULIT CANTIK,CERAH,BERSERI,FLAWLESS,NATURAL BEAUTY 

(The best combination ever untuk kulit flawless.Moat of my customer consume this get positif result dan berbaloi ebab jimat dan tahan sehingga 4 bulan tauu ! memang terbaik. ESP dan vitamin E membantu menaikkan seri muka dan kulit akan cantik TANPA MAKE UP !)


4) ESP + ALFALFA COMPLEX



>> PAYUDARA ANJAL/KACIP FATIMAH/BASIC SET MILK BOOSTER 

(Bukan sahaja untuk MILK BOOSTER, tetapi menganjalkan payudara anda kembali selepas bersalin, pengambilan yang berterusan akan membuatkan anak anda kenyang sentiasa , suami pun sayanggg )



5) ESP + OSTEMATRIX 



>> MENGURANGKAN SAKIT KEPALA/MIGRAIN/SEMBELIT/JAUNDIS BABY SEMSA PANTANG

(Sangat bagus untuk ibu – ibu yang sedang hamil, sudah bersalin, berpantang, menyusu kan bayi kerana ESP dan OSTE membekalkan keperluan kalsium yang berkali kali ganda dari susu biasa.Terbaik dari OSTE SHAKLEE untuk kurangkan peratus anak anda kena jaundis & kebaikan tulang kita!



6) ESP + LECITHIN



>> SLIMMING SET/MENGEMBALIKAN BENTUK BADAN SELEPAS BERSALIN/MEMBAKAR LEMAK

(Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.
Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing.



7) ESP + OMEGA GUARD



>> MENGURANGKAN RISIKO KEGUGURAN/BAYI PRAMATANG 

(Gabungan ini bukan sahaja mampu mengurangkan risiko keguguran, malah mengurangkan risiko bayi pra matang, di samping meningkatkan perkembangan otak baby sejak dalam perut ibu lagi. Insyallah perkembangan anak akan normal dan jarang dijangkiti penyakit jika mengamalkan set ini.)


8) ESP + ZINC COMPLEX 



>> MENYEMBUHKAN LUKA BERSALIN/PEMBEDAHAN 

(Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang rambutnyaa gugur selepas bersalin serta mempercepatkan penyembuhan luka bersalin / pembedahan.)

So pasti anda semua dah tahu ape yang anda inginkan bukan?nak kurus boleh nak cantik boleh..penden kata semua boleh!!hehe

Nak harga spesial??hubungi eyda sekarang!!

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

< TESTIMONI > DULU 72KG SEKARANG 49KG !


” Saya pernah gemuk 72kg… da tu jadi 49kg. Pinggang 34inci jadi 27inci~~Apa yang saya nak simpulkan..


1. Saya manusia biasa.. suka makan, jadi saya ade 1 hari cheating day utk makan makanan yang saya suka dengan banyaknya..
2. tapi!! saya pastikan 6ari yang lain saya makan dengan pengambilan kalori yang betul.
3. Saya tak rajin bersenam, jadi lebih baik saya wat aktiviti fizikal lain spt berjalan kaki dan menaiki tangga instead naik lif. pagi2 pon bangun tdo saya terus wat sit up 30x. xde ari2 pon.. 3 kali je seminggu.
4. saya tak rajin minum air~~ jadi saya akan bawak botol air g keje dan g soping..saiko diri sendri utk minum air 3 botol sehari (botol tu 1liter)
5. saya nak diet tapi saya taknak lapar.. jadi saya memang makan on time dan selalunya saya memang ikut menu yang saya tampal di bilik..
6. saya memang kurgkan kalori pada mknn bergula dan minuman bergula.. no air minuman dlm tin.. sambal manis mmg xmkn..
7. saya suka mcd dan kfc.. yess!! hehe.. sy xmakan kulit.. sy buang.. tp klu tringin sgt, y garing tu sy makan gak segigit comeyyy..
8. kadang2 saya tringin makan keny rogers… siap de 3 sides dish tu. total kalori 600kalori. so kalu ari tu saya da lebey kalori, saya gi la joging. tapi mmg kentang goreng sy xmakan…

Kentang goreng = 600kalori = sepinggan nasi goreng = 2 pinggan nasi biasa = 40/50minit joging tanpa henti.. (kalo rajin berjoging sila~~makan kentang goreng banyak2 pon boleyyy)

sedikit perkongsian dr saya…”

-PUAN LOVELY FAIZAH-





Nak ramping seperti beliau??haaa selain amalkan supplement slimming dari Shaklee..u olls kena disiplin dan rajin tau..nak cantik kenalah usaha,tak gitu??

SLIMMING SET SHAKLEE :


1) LECITHIN

2) ALFALFA

INFO & ORDER :

Shaklee Independent Distributor

ID 892528

Sms/whatsapp 0136950675

0

Cadangan Gabungan ESP Bersama Vitamin/Supplement untuk Kesihatan Sejagat :)


✰✰✰ Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat ✰✰✰



➀ ESP + Vita-E Complex : kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.


**********************************************************************************************************************************************************************
➁ ESP + OmegaGuard : kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.








**********************************************************************************************************************************************************************



➂ ESP + Vita-Lea Iron Formula : kesihatan optimum.




**********************************************************************************************************************************************************************
➃ ESP + Lecithin : mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.





**********************************************************************************************************************************************************************
➄ ESP + Alfalfa : payudara anjal/milk booster.




**********************************************************************************************************************************************************************
➅ ESP + GLA Complex : ikhtiar untuk hamil/kesuburan/kulit cantik


**********************************************************************************************************************************************************************
➆ ESP + OsteMatrix : sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.


**********************************************************************************************************************************************************************

➇ ESP + Zinc Complex : sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.



**********************************************************************************************************************************************************************


➈ ESP + Performance Drink : kekal bertenaga ketika berpuasa.







Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai?


❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 



❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.



❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. 



❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 


❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda. 



❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung. 


❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes. 



❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu. 


❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang. 



❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat. 



❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous. 



❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah. 



❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya. 



❏ ESP sesuai untuk vegetarian. 


Banyakkan variasi gabungan ESP ??Berminat?Boleh hubungi eyda di :


INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
SMS/Whatsapp: 0136950675