0

Testimonial Lecithin: Datin Walis Turun 15kg Dalam 2 Bulan!

Assalamualaikum šŸ™‚

Ramai breastfeeding moms yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Jom kita tengok feedback dari Datin Walis ni:


Wow! 15 KG dalam masa 2 BULAN!Ā 

Datin Walis merupakan ibu gigih yang ingin menjayakan penyusuan esklusif beliau, seorang wanita jelita (memang cun!) dan sgt menjaga penampilan beliau. Apa yang beliau amalkan?Ā 

Bagi menjayakan penyusuan susu ibu, beliau mendapatkan Breastfeeding Set E dan untuk menurunkan berat badan beliau mengamalkan pengambilan Shaklee Lecithin.

Shaklee Lecithin.
Apa itu Lecithin?

– Natureā€™s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
– Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
– Untuk komersil didapati dari telur, jagung & kacang soyaĀ 
– Fat Emulsifier – Melarutkan lemakĀ 

Apa ada dalam Lecithin?

– Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
– Kolin – satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
– Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem sarafĀ 
– Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badanĀ 

Apakah khasiat dan kegunaan Lecithin?

1. PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)Ā 
– Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.Ā 
– Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)Ā 
– Membantu mengawal paras triglycerides (a type of fat found in your blood. Your body uses them for energy)
– Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.Ā 
* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterolĀ 

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAKĀ 
– Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman etc
– Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari Lecithin
– Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak adalah lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithinĀ 

3. UNTUK KAUM TUAĀ 
– Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tuaĀ 
– Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsbĀ 

4. UNTUK PENGHADAMANĀ 
– Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil ‘bile'(jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadamanĀ 

5. UNTUK SELĀ 
– Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-selĀ 
– Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kitaĀ 

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)Ā 
– Fungsi utama lecithin adalah sebagai ā€œFat Emulsifier ā€œ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.Ā 
– Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan FiberĀ 

Hasil Penyelidikan (R&D)Ā 
– Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterolĀ 
– Lecithin daripada telur boleh tetapi tidak bergitu berkesanĀ 

Mengapa Shaklee?
– Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.Ā 
– Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alamĀ 
– Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruanĀ 
– Kepekatannya – 1 kapsul : 520 mg lecithin, 78 mg phosphatidycholine, 47 mg phosphatidylinositol

Peranan Lecithin Pada Breastfeeding Moms
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?Ā 

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.Ā 
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.Ā 
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.Ā 
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.Ā 

Maka, selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah YA selamat diambil. Sila dapatkan jadual pemakanan dari pengedar seandainya anda mahukan cara pengambilan yang lebih baik.

Sudah ramai yang merasai keberkesanannya. Ada bila lagi? šŸ™‚

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Advertisements
0

< TESTIMONI > VIVIX MENGURANGKAN PARAS DIABETES UMMI & MERAWAT SAKIT ABAH

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..Harini 23 MEI ..so masih lagi berbaki 8 hari untuk promosi VIVIX BELI 6 PERCUMA 1 DAN PERCUMA KEAHLIAN SEUMUR HIDUP.

Disini eyda sertakan testimoni-testimoni customer yang pernah beli VIVIX untuk parents mereka šŸ™‚

>>TESTIMONI 1<<

“Testimoni abah sendiri….

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang…tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut…

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala…berkampung di hospital Klang hampir sebulan…di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya….sebak pulak…

Kalau nak cerita mmg panjang…tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume…kesihatan abah makin pulih…Alhamdulillah…dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid…pergi ke pasar..

Memang syukur sangat2…dapatkan vivix sempena bulan promosi…harga Meletop utk customer saya..”

-PUAN Asnie FaisIzzull –
(https://www.facebook.com/asnie.faisizzull?hc_location=stream)

>>TESTIMONI 2<<
“ni umi saya. umur umi saya 55 tahun [lahir tahun 1958]


bermula VIVIX mac 2013. masa tu bacaan diebetes 29. huuuuuuu….seriau. takut kene inject insulin sendiri.

jadi, umi KONSISTEN VIVIX + ubat hospital

kalau ada sakit, ubat hospital jgn tinggal ye. shaklee sebagai pembantu, jangan 100% bergantung.
minggu lepas, umi cek darah, dah jadi 11. Alhamdulillah. dah lama x turun serendah tu. syukur

semalam umi call saya. g repair basikal. nk naik basikal pusing2 kampung. sekarang pinjam basikal makcik.

tergelak saya. dah berpuluh tahun x naik basikal. sebab pening. tp sekarang dah x pening umi cakap. baru sebulan ambik vivix.

sungguh saya terpesona

hubungi pengedar masing masing ye =]”

-PUAN NINI KOPIAH KAIT-
(https://www.facebook.com/nininisrin.shop?hc_location=stream)




Mereka telah merasai keberkesannya..anda pula bila?Jom hadiahkan VIVIX untuk ibu bapa kita šŸ™‚
Kesihatan mereka lebih tinggi nilainya jika dibandingkan dengan wang yang dikeluarkan šŸ™‚ betul tak?So jom kita spentkan sedikit wang kita untuk kedua ibu bapa kita..tak rugi pun šŸ˜€

INFO & ORDER :
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675