0

Mealshakes – Multivitamin Hebat Untuk Semua Individu

Assalamualaikum 🙂

Harini nak bercerita mengenai Promo Item Bulan Mei ini – MealShakes (Multivitamin hebat untuk semua orang)





Sebenarnya Mealshakes ni sangat la bagus dan praktikal untuk semua orang kerana merupakan supplement multivitamin terbaik yang bukan tablet. Jadi sangat sesuai untuk orang yang sukar telan tablet. Mealshakes shaklee bukan sahaja sesuai sebagai multivitamin untuk wanita dan multivitamin untuk kanak-kanak yang kurang berselera makan. Malah semua orang boleh mengambil mealshakes shaklee sebagai pelengkap multivitamin harian.


MealShakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.




Fakta tentang MealShakes Shaklee:

• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Siapa yang sesuai mengambil MealShakes Shaklee?

• Bayi bermula 1 tahun ke atas
• Kanak-kanak
• Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
• Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
• Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
• Warga tua
Kelebihan Meal Shakes Shaklee
• membantu perkembangan minda dan IQ anak
• menambah selera makan anak-anak
• membantu masalah sembelit
• mengatasi masalah selalu selsema dan asma
• menguruskan badan



Kebaikan Multivitamin – Mealshake Shaklee

  • Melengkapkan 35% keperluan harian vitamin dan mineral yang diperlukan
  • Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral penting
  • Mengandungi serat makanan dan protein – mudah lawas
  • Tinggi kalsium – 60% kalsium (dibancuh dengan whole milk). 
  • Dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D untuk penyerapan kalsium yang berkesan
  • Kolina pada lecithin soya yang terkandung dalam mealshake penting untuk perkembangan minda
  • Tidak mengandungi laktosa (sesuai untuk orang yang alah laktosa)
  • Penting untuk tumbesaran – Mengandungi asid folik, biotin dengan kalsium, magnesium untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
  • Kaya dengan antioksida – yang bertindak melawan jangkitan, meningkatkan sistem imun. Seperti vitamin A, C, E, Zink dan selenium.
  • Mencantikkan kulit – Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat dan mencantikkan kulit
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 
  • Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 
  • Sediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. 



Bulan ni Promo Mealshakes ya..Beli 6 Percuma 1..

Anggap lah ini sebagai pelaburan awal anda untuk membantu anak-anak membina kehidupan mereka. Tidakkah anda bangga anak anda skor dalam peperiksaan dan juga kegiatan sukan di sekolah? Jadi rebut lah peluang bulan ini dengan membeli 6 canister mealshake percuma 1 🙂 Jimat BERGANDA-GANDA !


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Advertisements
0

< Testimonial > MealShakes: Anak Sudah Bebas Dari Food Allergies, Asthma Semakin Pulih


“Sedikit pengalaman yang ingin dikongsi. 

Anak saya “bongsu” saya sejak lahir punya masalah dgn kulit juga ada Asthma. Dia terpaksa guna product gluten-free, segala sabun mandi, sabun basuh baju semua kena pakai yang khas. Payah. Dia amat sukakan susu, cheese dan makanan laut, udang especially. Malangnya tu semua jadi musuh buat dia.

Sekali ambil, maka bersiap sedialah saya dengan inhaler dan segala jenis antihistamine ubat. Terpaksalah standby utk Emergency Leave atau MC atau habiskan cuti tahunan. 

Kemudian saya dikenalkan produk best ni oleh sahabat lama yang merupakan pengguna tegar SHAKLEE. Dengan hati berdebar-debar, saya cuba produk ni. Kesannnya sebulan selepas ambil, saya tengok kulit beliau semakin lembap dan berminyak. 

Cubaan pertama, saya beli cheese dan udang untuk diberikan pada anak. Alhamdullilah! Ilman tak gatal, Astma pun tak ada. Saya tak perlu standby chamber untuk inhaler dia. Rasa macam..WOW! Syukur sangat. Dan dia boleh habiskan satu paket cheese dengan jayanya. 

Dan katanya, “Umi, I want udang and cheese and milk and kacang”
(bear in mind: dia memang akan semput kalau makan kacang). 

Mealshakes ni juga saya guna untuk buat cake dan waffle sebagai gantian kepada susu tepung. Rasanya sedap bangat.

Jadinya hari ni dengan hati berbunga-bunga, ucapan terima kasih saya tuju pada Norhazimah Che Hassan sebab kenalkan saya pada SHAKLEE dan Ilman juga disahkan bebas dari food allergic. Gluten dah boleh ambil. Yeay. Alhamdullilah.”– Puan Rosmaniza Rahim


Seorang ibu akan mengorbankan masanya untuk menjaga anak yang sakit. Jika bekerja, terpaksalah ambil Emergency Leave (EL), MC, atau habiskan cuti tahunan kerana kesihatan anak adalah lebih utama. Tetapi jika kita dapat mengelakkan semua ini, alangkah baiknya, bukan?

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

0

Testimonials Mealshakes – Tiada lagi Masalah Sembelit Untuk Anak Eyda

Assalamualaikum semua 🙂
Anak anda mempunyai mslh sembelit? Kurang selera mkn @ picky eater? Selalu selesema dan kurang sihat?Harini eyda nk bgthu pasal MEALSHAKE..Ni antara 7 sebab mengapa Mealshakes penting utk si manja anda 🙂

Mealshake ni blh membantu menaikkn selera mkn ank2 anda, blh mengurangkan masalah sembelit dan sebagainya!! Eyda pn pernah consume MEALSHAKES untuk my son Qayyim.Die mmg selalu sgt sembelit, mgkin kerana formula milk (FM) & kurang mkn nasi and also anti sayur.Ni testimoni eyda sendiri ye..So mohle kite pakat2 baca testimoni anak eyda ni 🙂

————————————————————————————————————



“My own testimonial..haa ini Qayyim..umurnya 3y this May..before this qayyim ada masalah sembelit.Susah sangat nk poo poo.Tiap kali nak poo poo mesti menangis & berpeluh2 dibuatnya ha.Memang wajib menyorok kat bucu dinding or mana-mana bahagian rumah tiap kali nak poo poo.Najis poo poo nya tak payah cakapla,berketul-ketul,kadang-kadang ada darah sekali.Memang kesian..dah macam cara try,kurangkan scoop susu nya,bagi makan buah,kasi ubat masuk bontot,semua tak mnjadi..kalau jadi pun kejapje,lepastu sembelit balik.Qayyim ni pulak mmg tak suke sayur(Budak mana yang suka sayurkan..jarang sangat nak dengar kids makan sayur) Thats why salah satu punca menyebabkan die susah nak poo poo.After eyda kenal dengan Shaklee ni,eyda try bagi MEALSHAKES kat anak eyda,masukkan 1teaspoon dalam susunya and Alhamdulillah dengan izinNYA,masalah sembelit yang dialami hilang,poo poo pun hari2,,berbanding before this 3-4 hari sekali baru nak poo poo..Kadang-kadang seminggu pun tak poo poo lagi and now everyday Alhamdulillah.Dan paling memeranjatkan eyda,Qayyim yang sememangnya selama ini dia adalah seorang yang ANTI SAYUR,tiba-tiba mintak nak mkn sayur!haha..bagus bukan??Selera makan pnu bertambah,dengan die yang aktif memang memerlukan tenaga yg banyak!Now im so happy..no more sembelit,no more nangis2 time poo poo,perut dia pn sehat!!hihi”

Alhamdulillah syukur 🙂 Ibu mana yang tak suka bila anaknya sihat..tiada masalah kesihatan dan selera makan bertambah..bukan?Syukur dipertemukan dengan Shaklee..

Okey now jom kita lihat testimoni-testimoni customer/ibu-ibu lain mengenai Mealshakes,,
Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4

Testimoni 5

Testimoni 6
♥ Anak sehat,ibu pasti bahagia!!

**Sekiranya si manja anda pun mempunyai masalah sebegini,bolehla cuba ikhtiar dengan memberikan Mealshakes kepada anak-anak anda ya..Tak salah untuk berikhtiar..Selebihnya kita serahkan pada DIA 🙂 Kesihatan anak adalah sangat berharga !
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545