0

Promo Ogos 2014 – GLA COMPLEX

Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promosi produk, berbentuk beli 6 botol, dan dapat percuma 1 botol.

Bulan ini, promosi dari Shaklee adalah supplement GLA.

Beli 6 botol GLA, dan dapatkan 1 botol percuma.

10584086_10204372568055451_4124845615988519810_n

GLA merupakan nama pendek untuk Gamma Linoleic Acid.

Oh, ia tak berasid ye,jangan risau ūüôā , nama je macam tu.

GLA adalah supplement kewanitaan. Ia berkait rapat dengan membetulkan masalah hormon wanita.

Sebab itu, wanita yang mempunyai masalah period tak stabil, masalah period lambat datang, senggugut semasa period, masalah menopause, semua ini sangat bagus untuk amalkan GLA

GLA akan bertindak membetulkan masalah hormon di dalam tubuh wanita.

Biasanya kita perlukan 2-3 botol GLA untuk mendapatkan kesan yang terbaik.

Harga untuk sebotol GLA hanya RM 91.25

**GLA Complex ni pun sesuai untuk semua peringkat kanak-kanak & juga lelaki ya.

Untuk order, anda boleh hubungi saya:

Eyda Sukiman
Sms/Whatsapp 0111 290 9545
Kedai Vitamin Eyda ‚Äď Kota Bharu & Machang
Kedai Vitamin Kelantan ‚Äď Kota Bharu & Machang
Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
2

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua..Salam 27 Ramadhan ūüôā

Produk TERPENTING untuk SET KESUBURAN SHAKLEE —–> GLA Complex

GLA Complex daripada Shaklee sememangnya kaya dengan kandungan Gamma-Linolenic Acid.Khasiat yang sama sepertimana yang terkandung dalam supplement EPO yang berada di pasaran.

Namun begitu, GLA Complex Shaklee mengandungi 17 Р25% khasiat sumber asli GLA iaitu Borage Seed.

GLA Complex telah banyak membantu wanita di luar sana untuk hamil..serta dapat mengatasi masalah dalaman yang para wanita diluar sana alami.Syukur Alhamdulillah…

Jom kita ketahui bagaimana GLA Complex Shaklee boleh membantu anda?

‚ĚĀ Adakah anda perasan bahawa sebulan sekali anda akan mengeluarkan¬†sejenis cecair¬†(lendir). Lendir tersebut menandakan bahawa anda sedang di dalam tempoh kesuburan. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda¬†menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk membantu kesuburan¬†iaitu cecair (lendir) yang berwarna¬†putih telur.
 
‚ĚĀ Cecair lendir tersebut¬†membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, dan seterusnya ke tiub falopio untuk disenyawakan dengan sel ovum. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan cecair tersebut yang meningkatkan kualiti cecair lendir anda yakni tahap kesuburan anda. Cecair ini juga¬†membantu sperma untuk hidup lama di dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Oleh itu, walaupun anda tidak berpeluang untuk bersama pada waktu subur, anda masih anda peluang kerana sperma masih berada di situ hingga hari ke 5.

Disini Eyda nak kongsikan beberapa testimoni customer Shaklee yang mengamalkan GLA COMPLEX Shaklee untuk salah satu usaha mereka untuk hamil.

Testimoni Berjaya Hamil!

image

Testimoni Set Kesuburan 1

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 2

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 3

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 4

Alhamdulillah.. segalanya dengan izin Allah jua… dengan mengamalkan pengambilan supplement, istiqamah dan sentiasa berdoa kepada Allah, Alhamdulillah, mereka berjaya hamil… walaupun ada yang mempunyai masalah period tidak teratur, mengalami cyst / pcos.. namun mereka tetap berjaya hamil dengan izin Allah.. Alhamdulillah…

image

Jadi kepada semua wanita di luar sana yang mungkin mengalami masalah yang sama, jangan putus asa.. Teruskan usaha.. Sebelum anda membelanjakan wang yang banyak dengan rawatan moden, apa kata anda cuba mengamalkan pengambilan supplement dahulu.. In Shaa ALLAH, ia boleh membantu.. yang penting, jangan lupa pada Allah, sentiasa berdoa pada-Nya serta tawakal.. in shaa ALLAH, ALLAH akan membantu kita.. :):)

Dapatkan supplement anda SEKARANG!!

Hubungi Eyda dan anda akan mendapat FREE CONSULTATION dengan pembelian supplement Shaklee daripada Eyda.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

Supplement Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Assalamualaikum readers :):)

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.Siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri bukan?Semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..

image

Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik..Supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita dan ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara konsisten, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting..:)

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?

image

Gla Complex Shaklee

1) GLA COMPLEX

‚úĒ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid.
‚úĒ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
‚úĒ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst.

image

B-Complex Shaklee

2) B-COMPLEX

‚úĒ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan.
‚úĒ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

image

ESP Shaklee

3) ESP

‚úĒ¬†ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain.

‚úĒ¬†ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat.
  

image

Alfalfa Complex Shaklee

4) ALFALFA COMPLEX

‚úĒ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus.

‚úĒ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim.

image

Cadangan Pilihan Untuk Set Kesuburan Shaklee (Wanita)

Untuk testimoni, click link ini ‚ėõ¬†Testimoni Set Kesuburan Shaklee – Hamil dengan GLA!

Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga! :):)

Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada Eyda,Nutrisisihat.com.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

Gla Complex Shaklee

Assalamualaikum !
GLA-Complex
Umum mengetahui EPO adalah sangat sinonim dengan wanita yang sentiasa  mahu mengekalkan kecantikan dan kesihatan yang baik. Tetapi tahukah anda, di Shaklee juga terdapat satu produk yang mampu menandingi kehebatan EPO?

 

Gla Complex

Gla Complex

 
Perbezaan GLA COMPLEX SHAKLEE
 
  • Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada¬†Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari Bunga¬†borage¬†yang mengandungi¬†lebih dari 2 kali ganda¬†GLA dalam EPO!
 
  • Bunga Borage¬†juga adalah¬†3 kali lebih¬†dari segi¬†bioavailabiliti¬†dan¬†3 kali lebih berkesan¬†daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari Bunga¬†borage¬†yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

 

 
blogger-image--216558538
KEISTIMEWAAN GLA COMPLEX SHAKLEE :
1- Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.
 
2- Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
 
3- Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard – iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan.
 
4- Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik.
 
 
 

Bunga Borange

 

 

GLA-kandungan

 
 
MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE :
  • Herba Tradisi Yang Dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
 
  • Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS
 
  • Melambatkan Menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus
 
  • Memperbaiki Prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 
  • Menentang Kanser – GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 
  • Memperbaiki Inflamasi Kulit – Iainya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. Iainya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi darirheumatisma dan artritis.
 
  • Menghalang Komplikasi Diabetes – Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.
 
  • Pelangsingan dan Menghalang Penambahan Berat Badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
 
  • Menghalang Tekanan Darah Tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung.
 
  • Memperbaiki Tekstur Rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

 

gla-complex-utk-wanita-lelaki



FAKTA YANG ANDA PERLU TAHU
 
–> GLA bukan hanya untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik juga sama pentingnya seperti asid amino tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi melalui makanan. Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan), remaja yang membesar, orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus malah digalakkan untuk lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki).