0

Supplement Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Assalamualaikum readers :):)

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.Siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri bukan?Semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..

image

Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik..Supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita dan ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara konsisten, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting..:)

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?

image

Gla Complex Shaklee

1) GLA COMPLEX

✔ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid.
✔ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
✔ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst.

image

B-Complex Shaklee

2) B-COMPLEX

✔ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan.
✔ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

image

ESP Shaklee

3) ESP

✔ ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain.

✔ ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat.
  

image

Alfalfa Complex Shaklee

4) ALFALFA COMPLEX

✔ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus.

✔ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim.

image

Cadangan Pilihan Untuk Set Kesuburan Shaklee (Wanita)

Untuk testimoni, click link ini ☛ Testimoni Set Kesuburan Shaklee – Hamil dengan GLA!

Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga! :):)

Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada Eyda,Nutrisisihat.com.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
0

Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum semua ! Harini bersiaran dari “rumah baru” hehe 🙂 Dengan rasminya semalam Eyda telah berpindah dari mummyhealthyvitastore.blogspot.com ke eydasukiman.wordpress.com .Harapnya anda semua suka dengan perubahan baru website Eyda ini .

Nak cerita pengalaman Eyda berpantang sepenuhnya dengan Set Berpantang Shaklee.

Sekarang makin ramai yang sedar tentang kesan pengambilan jamu. Macam Eyda dulu,masa berpantang anak sulung,Qayyim, Eyda pernah beli set berpantang yang ada jamu (Nona Roguy kalau tak silap Eyda).Beli pun sebab ummi Eyda cakap elok tapi akhirnya tak makan langsung sebab Qayyim kena jaundis (demam kuning).Masa tu baru seminggu bersalin.Tapi lepas Qayyim dah habis kena jaundis tu langsung tak makan jugak.Ambil memang ambil tapi selalu sangat skip.Hehe ..Sama juga masa bersalinkan anak kedua, Khalish..Beli Set Bersalin Salindah,pun tak habis makan..Eyda kena sembelit teruk.Meraung time kena tu..Seksa badan. Masa berpantang kedua-dua anak sebelum ni tu memang tak tahu langsung yang kalau baby kuning, kita tak boleh makan jamu. Sebab nanti jaundice baby lagi tinggi. Lastly Eyda tak makan apa-apa jamu ataupun supplement pun.Lagipun masa tu Eyda pun belum jumpa Shaklee lagi.Hinggalah Feb 2013 (time tu Fully Breastfeed Khalish) jumpa Shaklee ni..Lepas tengok banyak-banyak-banyak sangat testimoni/pengalaman orang yang pernah consume Set Bersalin Shaklee ni terus Eyda tanam niat dalam hati,andaikata mengandung lepasni memang nak fully consume Set Kehamilan Shaklee – Set Bersalin Shaklee – Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki Eyda consume ketiga-tiga set ini tahun ini (2014) 🙂

Nak sharelah serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee ni kan.

Image

  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain  Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap muka nampak lain.)

Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Supplemen

Sebenarnya Set Bersalin Shaklee ni lebih kurang je dengan Set Menyusu Shaklee, cuma Alfalfa digantikan dengan Zinc. Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, Zinc jugak dapat mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin :)

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

Mari kita lihat semula apa fungsi Set Asas ( VitaLea, B Complex, dan Vitamin C )  yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni.

 

Image

 

1. VitaLea Shaklee (multivitamin)
– Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
– Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
– Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B-Complex Shaklee

 

2. B Complex Shaklee
– Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
– Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
– Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
– Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
– Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
– Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

3. Vitamin C Shaklee
– Mengurangkan stretch marks!
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
– Sangat penting untuk menjaga salur darah
– Antioksidan
– Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

Boleh juga add on Alfalfa Shaklee sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.

– Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
– Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
– Bantu perkumuhan (lebih lawas)
– Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
– Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
– Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
– Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
– Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

ESP Shaklee

ESP Shaklee

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah ESP dan Ostematrix. Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

 

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Boleh add on Lecithin untuk ibu-ibu yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Agak panjang entry kali ni sebab banyak option yang boleh add on kepada Set Bersalin Shaklee ni. Yelahkan, dalam pantang lah kita jaga diri kita elok-elok. Nanti nak beranak lagi. Nak jaga diri untuk suami juga nanti. Betul tak? :D

 

Terpulanglah kepada anda untuk memilih mengikut keperluan sewaktu di dalam pantang. Kalau ada yang berminat dengan Set Bersalin ni, bolehlah SMS or Whatsapp Eyda di 0111 290 9545. Or pm Eyda kat Pages Manager Eyda, klik like badge pages Eyda kat sebelah kanan blog ni. Then bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang breastfeeding set ni. Nanti Eyda reply ya :)

 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

[ INFO ] Kepentingan B-COMPLEX

Kita memerlukan vitamin dan mineral untuk mengekalkan kesihatan. Antara vitamin yang kita perlukan untuk kekal sihat adalah vitamin B-COMPLEX


Vitamin B-COMPLEX adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B-COMPLEX terdiri daripada:



1. B1 (thiamin)

2. B2 (riboflovin)

3. B3 (niacin)

4. B5

5. B6 (pyridoxine)

6. B12 (cobalamine)

7. Acid folic

8. Asid panthothenic

9. Biotin



❤ Setiap komponen dalam vitamin B-COMPLEXs memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

❤ Kekurangan vitamin B-COMPLEX boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

❤ Selain itu, kekurangan vitamin B-COMPLEX juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B-COMPLEX akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung.




KELEBIHAN VITAMIN B-COMPLEX

1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

6. Mencegah stress.

7. Menguatkan antibodi tubuh.

8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

11. Mencegah anemia.





KELEBIHAN VITAMIN B-COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK





1. Merangsang pertumbuhan.

2. Meningkatkan kemampuan berfikir.

3. Memberikan tambahan tenaga.





KELEBIHAN VITAMIN B-COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA

1. Menambah tenaga.

2. Mengurangkan stress.

3. Melambatkan proses uban di rambut.

4. Membantu meningkatkan konsentrasi.



KELEBIHAN VITAMIN B-COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG




1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.

2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).


Sebarang info dan order boleh hubungi eyda di :

INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675