0

GABUNGAN BERSAMA ESP UNTUK HASIL TERBAIK

Salam semua..jom sambil-sambil rehat tu kita tengok the best combination ever with ESP (Energizing Soy Protein) 
1) ESP + PERFOMANCE DRINK



>> KEKAL BERTENAGA KETIKA PUASA 

(Gabungan ini selalunyaa customer akan order meal shakes sekali, tapi kalau dua ini sahaja pun dah mencukup kerana dah cukup untuk memberikan tenaga dan mengenyangkan perut sepanjang masa. Insyallah puasa takkan gastrik dan kepenatan .)



2) ESP + GLA COMPLEX 

 >> KESUBURAN WANITA UNTUK HAMIL 


(Set paling basic pada yang ikhtiar untuk hamil . memang terbaik, tetapi jika anda mempunyai bajet lebih eyda syorkan fuu set full, inysallah ada PELUANG UNTUK ANDA HAMIL)



3) ESP + VITA E COMPLEX



>> KULIT CANTIK,CERAH,BERSERI,FLAWLESS,NATURAL BEAUTY 

(The best combination ever untuk kulit flawless.Moat of my customer consume this get positif result dan berbaloi ebab jimat dan tahan sehingga 4 bulan tauu ! memang terbaik. ESP dan vitamin E membantu menaikkan seri muka dan kulit akan cantik TANPA MAKE UP !)


4) ESP + ALFALFA COMPLEX



>> PAYUDARA ANJAL/KACIP FATIMAH/BASIC SET MILK BOOSTER 

(Bukan sahaja untuk MILK BOOSTER, tetapi menganjalkan payudara anda kembali selepas bersalin, pengambilan yang berterusan akan membuatkan anak anda kenyang sentiasa , suami pun sayanggg )



5) ESP + OSTEMATRIX 



>> MENGURANGKAN SAKIT KEPALA/MIGRAIN/SEMBELIT/JAUNDIS BABY SEMSA PANTANG

(Sangat bagus untuk ibu – ibu yang sedang hamil, sudah bersalin, berpantang, menyusu kan bayi kerana ESP dan OSTE membekalkan keperluan kalsium yang berkali kali ganda dari susu biasa.Terbaik dari OSTE SHAKLEE untuk kurangkan peratus anak anda kena jaundis & kebaikan tulang kita!



6) ESP + LECITHIN



>> SLIMMING SET/MENGEMBALIKAN BENTUK BADAN SELEPAS BERSALIN/MEMBAKAR LEMAK

(Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang.
Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing.



7) ESP + OMEGA GUARD



>> MENGURANGKAN RISIKO KEGUGURAN/BAYI PRAMATANG 

(Gabungan ini bukan sahaja mampu mengurangkan risiko keguguran, malah mengurangkan risiko bayi pra matang, di samping meningkatkan perkembangan otak baby sejak dalam perut ibu lagi. Insyallah perkembangan anak akan normal dan jarang dijangkiti penyakit jika mengamalkan set ini.)


8) ESP + ZINC COMPLEX 



>> MENYEMBUHKAN LUKA BERSALIN/PEMBEDAHAN 

(Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang rambutnyaa gugur selepas bersalin serta mempercepatkan penyembuhan luka bersalin / pembedahan.)

So pasti anda semua dah tahu ape yang anda inginkan bukan?nak kurus boleh nak cantik boleh..penden kata semua boleh!!hehe

Nak harga spesial??hubungi eyda sekarang!!

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Cadangan Supplement Untuk Masalah Kencing Manis (Diabetic)

Assalamualaikum semua ..selamat pagi 🙂 Harini entry tentang penyakit kencing manis atau diabetes .


Penyakit kencing manis atau juga dikenali sebagai diabetes adalah dikategorkan sebagai IBU kepada segala penyakit. Ianya adalah merupakan penyakit kronik yang boleh menyebabkan masalah serangan jantung, kegagalan buah pinggang, strok, buta, kerosakan saraf dan gangrene kaki.

Penjagaan pesakit diabetes dalam program diabetes Shaklee sama sekali tidak bertujuan untuk menyembuhkan sakit diabetes ini sebaliknya mengawal kandungan gula dalam darah, sekaligus mengawal diabetes dari menjadi lebih teruk.

Penyakit kencing manis semakin menular di kalangan ramai orang tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi penyakit kencing manis. 

Penyakit kencing manis membawa kepada :

  • Penyakit Jantung
  • Penyakit Buah Pinggang
  • Luka Lambat Sembuh
  • Hilang Fungsi Saraf


Tanda-Tanda Awal Diabetes:

1. Kerap berasa dahaga
2. Kerap membuang air kecil terutamanya ditengah malam
3. Mempunyai penglihatan yang kabur
4. Keletihan melampau tanpa sebab yang diketahui
5. Berat badan berlebihan
6. Kerap berasa lapar
7. Kerengsaan kulit



Antara Tanda-Tanda Kencing Manis :

  • Sering Dahaga
  • Sering Lapar
  • Kerap Membuang Air Kecil
  • Lemah Badan
  • Penurunan Berat Badan Yang Cepat
  • Penglihatan Semakin Kabur
  • Pening Kepala
  • Luka Lambat Sembuh
  • Masalah Seksual
  • Jangkitan Vagina

Ini merupakan pilihan set vitamin untuk penyakit diabetes yang membantu pesakit diabetes berasa lebih sihat dan kadar diabetes melitus menurun.

PILIHAN 1

  • ESP
  • VITA-LEA
  • GLA COMPLEX
  • VITA-C
  • ZINC COMPLEX
  • ALFALFA COMPLEX
  • B-COMPLEX
1) ESP 

– Bantu kekal paras gula normal dalam darah dan pembaikan luka


2) VITA-LEA

mengandungi imbangan vitamin dan mineral yang lengkap.

3) GLA COMPLEX

– membawa kesan positif pada diabetes neuropathy


4) VITA-C 

– Mengukuhkan kapilari dan salur darah


5) ZINC COMPLEX

– Membantu tubuh menghasilkan insulin dan pemulihan luka dengan cepat


6) ALFALFA COMPLEX

– Kromium (GTF), membantu stabilkan gula dalam darah


7) B-COMPLEX

tukar gula kepada tenaga dan membebaskan tenaga.



PILIHAN 2





1) VIVIX

– Menstabilkan gula dalam darah. Terdapat potensi yang besar bagi menormalkan tahap gula dalam darah anda dan itu adalah berita besar untuk berjuta-juta rakyat Malaysia yang mengalami wabak penyakit kencing manis baru-baru ini. Jika anda berumur lebih 50 tahun, anda mungkin jatuh ke dalam zon kelabu yang dikenali sebagai pra-diabetes. Ertinya, walaupun anda tidak menunjukkan tanda-tanda masalah gula dalam darah mereka boleh hanya sekitar sudut.


– Polyphenols dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis

Pilihan set kencing manis ini bergantung kepada anda 🙂 Boleh pilih mengikut kesesuaian bajet anda.Namun sekiranya anda mempunyai bajet yang lebih tak salah jika anda memilih VIVIX kerana kandungan dalam sebotol VIVIX mampu memberi banyak manfaat dan khasiat kepada anda 🙂


Untuk order dan info lebih lanjut boleh hubungi eyda di :

INFO & ORDER : 
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
0

< TESTIMONI > Susu Semakin Meriah Setelah Consume Supplement Penyusuan SHAKLEE

Assalamualaikum semua..Entry kalini Eyda nak kongsikan testimoni-testimoni customer yang telah mengambil supplement untuk penyusuan badan..Hasilnya sangat mengkagumkan..siap boleh buat stok untuk bulan puasa lagi 🙂 Jom kita tengok testimoni-testimoni dibawah ini..



TESTIMONI 1



”Sharing is caring..testimoni saya sendiri ni..dh 6bln menggunakan shaklee..bby pun dah 8bln.alhamdulillah,susu masih meriah..ibu ibu jom buat stok utk bulan puasa nti.saya dh mula buat stok..alhamdulillah sehari dpt hasil dlm 30-37oz..dpt buat stok 10oz sehari.inshaAllah,misi untuk buat stok boleh berjaya..dapatkan tips penyusuan drpd pengedar2 anda skrg!..kalau sy boleh,anda semua pun boleh!.”

– Puan Siti Nor Farina –

TESTIMONI 2

Ni testimoni kawan sekolah Eyda since sekolah menengah..Baru consume ESP+ALFALFA selama 2 minggu,alhamdulillah..feedbacknye sangat berpuas hati..Susu bertambah pekat dan banyak..baby kenyang ibu semakin riang 🙂 Tq sayang..


TESTIMONI 3
“My twins dah 2 tahun 6 bulan… still bf… tapi ye laaa… lelama macam surut jugak susu kan.. Sejak amalkan ALFALFA dan ESP memang consume awal join… si kembar meneguk susu siap bunyi2 gulk2 lagi…. Pastu siap jeling mama sambil senyum..”

-PUAN ARLINA-

Alfalfa – Milk booster




ESP – Memekatkan susu ibu dan memberi tenaga kepada ibu

Dah ramai yang berpuas hati setelah consume supplement penyusuan Shaklee ini..Eyda juga gembira kerana dapat menolong ibu-ibu di luar sana yang mengalami masalah-masalah seperti susu yang kurang memberangsangkan..In shaa ALLAH..kita hanya mampu berusaha,selebihnya kita serahkan pada Yang Maha ESA..In sha Allah akn dipermudahkan segalanya..Yang penting niat kita kena ikhlas dan jangan mudah putus asa 🙂


Untuk dapatkan produk-produk Shaklee ini boleh pm/sms/whatsapp Eyda ye 🙂 ..

INFO & ORDER : 
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675


0

< TESTIMONI > Supplement Kecantikan ESP , ALFALFA , ZINC , VITA E & GLA COMPLEX

“Salam,
Dah lama nk share tapi tak tershare2 so hari ni amik masa jap nk share..testimoni diri sendiri …dulu kulit muka sangat2 la berminyak,kusam,jerawat kecik2 tumbuh kat dahi,alergi seafood,keputihan..uhh tensen masa tu…lepas amalkan pengambilan ALFALFA,ZINC COMPLEX,VITA E, GLA COMPLEX dan ESP ramai pulak yang puji kulit muka nampak seri lain macam…dan masalah keputihan, jerawat, kulit kusam dan berminyak hilang…dan alergi pada seafood dh takde..yeayy sangat2 hepi… tq Nor Farizan Mazlan sebab kenalkan saya pada produk shaklee ni…i love shaklee “
Sharing is caring “


-Iam JazZs-

Alhamdulillah, dengan izin Allah SWT ,masalah beliau semakin pulih,malah semakin ramai yang memuji dengan perubahan yang di alaminya..Yelah,siapa tak suka,muka cantik,parut jerawat hilang,allergi dah semakin pulih ,masalah keputihan  , kulit kusam , muka berminyak semuanya dah hilang 🙂

Ni antara supplement yang beliau amalkan :

INFO & ORDER : 
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675

0

< TESTIMONI > DULU 72KG SEKARANG 49KG !


” Saya pernah gemuk 72kg… da tu jadi 49kg. Pinggang 34inci jadi 27inci~~Apa yang saya nak simpulkan..


1. Saya manusia biasa.. suka makan, jadi saya ade 1 hari cheating day utk makan makanan yang saya suka dengan banyaknya..
2. tapi!! saya pastikan 6ari yang lain saya makan dengan pengambilan kalori yang betul.
3. Saya tak rajin bersenam, jadi lebih baik saya wat aktiviti fizikal lain spt berjalan kaki dan menaiki tangga instead naik lif. pagi2 pon bangun tdo saya terus wat sit up 30x. xde ari2 pon.. 3 kali je seminggu.
4. saya tak rajin minum air~~ jadi saya akan bawak botol air g keje dan g soping..saiko diri sendri utk minum air 3 botol sehari (botol tu 1liter)
5. saya nak diet tapi saya taknak lapar.. jadi saya memang makan on time dan selalunya saya memang ikut menu yang saya tampal di bilik..
6. saya memang kurgkan kalori pada mknn bergula dan minuman bergula.. no air minuman dlm tin.. sambal manis mmg xmkn..
7. saya suka mcd dan kfc.. yess!! hehe.. sy xmakan kulit.. sy buang.. tp klu tringin sgt, y garing tu sy makan gak segigit comeyyy..
8. kadang2 saya tringin makan keny rogers… siap de 3 sides dish tu. total kalori 600kalori. so kalu ari tu saya da lebey kalori, saya gi la joging. tapi mmg kentang goreng sy xmakan…

Kentang goreng = 600kalori = sepinggan nasi goreng = 2 pinggan nasi biasa = 40/50minit joging tanpa henti.. (kalo rajin berjoging sila~~makan kentang goreng banyak2 pon boleyyy)

sedikit perkongsian dr saya…”

-PUAN LOVELY FAIZAH-





Nak ramping seperti beliau??haaa selain amalkan supplement slimming dari Shaklee..u olls kena disiplin dan rajin tau..nak cantik kenalah usaha,tak gitu??

SLIMMING SET SHAKLEE :


1) LECITHIN

2) ALFALFA

INFO & ORDER :

Shaklee Independent Distributor

ID 892528

Sms/whatsapp 0136950675

0

Cadangan Gabungan ESP Bersama Vitamin/Supplement untuk Kesihatan Sejagat :)


✰✰✰ Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat ✰✰✰



➀ ESP + Vita-E Complex : kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.


**********************************************************************************************************************************************************************
➁ ESP + OmegaGuard : kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.








**********************************************************************************************************************************************************************



➂ ESP + Vita-Lea Iron Formula : kesihatan optimum.




**********************************************************************************************************************************************************************
➃ ESP + Lecithin : mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.





**********************************************************************************************************************************************************************
➄ ESP + Alfalfa : payudara anjal/milk booster.




**********************************************************************************************************************************************************************
➅ ESP + GLA Complex : ikhtiar untuk hamil/kesuburan/kulit cantik


**********************************************************************************************************************************************************************
➆ ESP + OsteMatrix : sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.


**********************************************************************************************************************************************************************

➇ ESP + Zinc Complex : sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.



**********************************************************************************************************************************************************************


➈ ESP + Performance Drink : kekal bertenaga ketika berpuasa.







Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai?


❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 



❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.



❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. 



❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 


❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda. 



❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung. 


❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes. 



❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu. 


❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang. 



❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat. 



❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous. 



❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah. 



❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya. 



❏ ESP sesuai untuk vegetarian. 


Banyakkan variasi gabungan ESP ??Berminat?Boleh hubungi eyda di :


INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID – 892528
SMS/Whatsapp: 0136950675
0

ALFALFA "RAJA TUMBUHAN"

Assalamualaikum semua ♥♥

Malam ni eyda nk kongsi tentang kelebihan & khasiat ALFALFA 😉 ..Jom sama2 kita menimba ilmu ♥♥

ALFALFA..ape itu ALFALFA??haaa jom kita tgk ape kelebihan & khasiat ALFALFA Shaklee ni.. 😀

• Alfalfa : supplement yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran.

Ia kaya dgn protin,asid amino,klorofil,serat,15 zat galian,10 vitamin,8 enzim dan fitokimia.

*10 biji alfalfa = segelas susu

•Kelebihan Alfalfa :

1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 

2)Galactagouge – Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).

3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas. 

4) Membantu membuang angin dalam badan. 

5)Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan. 

6)Melegakan sakit sendi dan belakang 

7)Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 

8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint 

9)Memberi kelegaan semasa haid 

10)Merawat arthitis 

11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema 

12)Mencuci usus bagi membuang toksik 

13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang 

14)Meneutralkan asid dalam badan 

15)Merawat masalah keputihan pada wanita 

16)Membesar dan menegangkan payudara 

17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 

18)Memulihkan urat selepas bersalin 

19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 

20)Meningkatkan stamina seorang suami 

21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!! 

22)Dan banyak lagi!!!!

UNTUK INFO LEBIH LANJUT UOLLSS BLH CNTCT YOUR DISTRIBUTOR @ BOLEH HBGI EYDA 0136950675(SMS/WHATSAPP/VIBER) @ EMAIL mummyhealthyvitastore@gmail.com

SHAKLEE ID : 892528

Nk tgk testimoni @ produk2 shaklee lain boleh view blog www.mummyhealthyvitastore.blogspot.com