0

Supplement Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Assalamualaikum readers :):)

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.Siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri bukan?Semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..

image

Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik..Supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita dan ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara konsisten, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting..:)

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?

image

Gla Complex Shaklee

1) GLA COMPLEX

✔ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid.
✔ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
✔ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst.

image

B-Complex Shaklee

2) B-COMPLEX

✔ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan.
✔ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

image

ESP Shaklee

3) ESP

✔ ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain.

✔ ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat.
  

image

Alfalfa Complex Shaklee

4) ALFALFA COMPLEX

✔ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus.

✔ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim.

image

Cadangan Pilihan Untuk Set Kesuburan Shaklee (Wanita)

Untuk testimoni, click link ini ☛ Testimoni Set Kesuburan Shaklee – Hamil dengan GLA!

Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga! :):)

Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada Eyda,Nutrisisihat.com.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
0

Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum semua ! Harini bersiaran dari “rumah baru” hehe 🙂 Dengan rasminya semalam Eyda telah berpindah dari mummyhealthyvitastore.blogspot.com ke eydasukiman.wordpress.com .Harapnya anda semua suka dengan perubahan baru website Eyda ini .

Nak cerita pengalaman Eyda berpantang sepenuhnya dengan Set Berpantang Shaklee.

Sekarang makin ramai yang sedar tentang kesan pengambilan jamu. Macam Eyda dulu,masa berpantang anak sulung,Qayyim, Eyda pernah beli set berpantang yang ada jamu (Nona Roguy kalau tak silap Eyda).Beli pun sebab ummi Eyda cakap elok tapi akhirnya tak makan langsung sebab Qayyim kena jaundis (demam kuning).Masa tu baru seminggu bersalin.Tapi lepas Qayyim dah habis kena jaundis tu langsung tak makan jugak.Ambil memang ambil tapi selalu sangat skip.Hehe ..Sama juga masa bersalinkan anak kedua, Khalish..Beli Set Bersalin Salindah,pun tak habis makan..Eyda kena sembelit teruk.Meraung time kena tu..Seksa badan. Masa berpantang kedua-dua anak sebelum ni tu memang tak tahu langsung yang kalau baby kuning, kita tak boleh makan jamu. Sebab nanti jaundice baby lagi tinggi. Lastly Eyda tak makan apa-apa jamu ataupun supplement pun.Lagipun masa tu Eyda pun belum jumpa Shaklee lagi.Hinggalah Feb 2013 (time tu Fully Breastfeed Khalish) jumpa Shaklee ni..Lepas tengok banyak-banyak-banyak sangat testimoni/pengalaman orang yang pernah consume Set Bersalin Shaklee ni terus Eyda tanam niat dalam hati,andaikata mengandung lepasni memang nak fully consume Set Kehamilan Shaklee – Set Bersalin Shaklee – Set Menyusu Shaklee. Alhamdulillah Allah murahkan rezeki Eyda consume ketiga-tiga set ini tahun ini (2014) 🙂

Nak sharelah serba sedikit pengalaman Eyda consume Set Bersalin Shaklee ni kan.

Image

  • Sejurus after bersalin Eyda ambil Esp + Ostematrix nak bagi hilang lenguh-lenguh badan + tambah tenaga(memang berkesan)
  • Luka cepat sembuh(hari ke7 pantang nurse datang cek luka dah kering)
  • BABY GEBU + PUTIH(Sampaikan nurse & doctor pun tegur “Baby awak macam Chinese,Putihnya!”)
  • Susu badan memang banyak.
  • Baby langsung tak kena jaundis(demam kuning)
  • Badan rasa segar + bertenaga
  • Takde sakit urat dan lenguh badan
  • Rahim cepat mengecut(bidan yang cakap masa datang urut)
  • Langsung tak kena sembelit
  • Sangat energetic sebab rasa sihat tak macam lepas bersalin.
  • Rambut Alhamdulillah langsung tak gugur.
  • Dapat bonus lain  Ramai yang tegur kulit muka nampak cerah + flawless (saya memang jenis tak suka makeup..memang natural face macam tu je.Mula-mula tak caya orang cakap sampailah che suami tegur 2,3hari lepas cakap muka nampak lain.)

Alhamdulillah..rezeki Allah beri pada saya masa mengandungkan ank ke3 ini dapat consume Shaklee..Now memang ternyata Shaklee memang BERKESAN .

Supplemen

Sebenarnya Set Bersalin Shaklee ni lebih kurang je dengan Set Menyusu Shaklee, cuma Alfalfa digantikan dengan Zinc. Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, Zinc jugak dapat mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah ‘kedinginan’ selepas bersalin :)

Set Vitamin Ibu Menyusu Shaklee (3M)

Mari kita lihat semula apa fungsi Set Asas ( VitaLea, B Complex, dan Vitamin C )  yang ada dalam Set Bersalin Shaklee ni.

 

Image

 

1. VitaLea Shaklee (multivitamin)
– Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
– Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
– Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B-Complex Shaklee

 

2. B Complex Shaklee
– Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
– Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
– Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
– Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
– Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
– Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

 

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

3. Vitamin C Shaklee
– Mengurangkan stretch marks!
– Mempercepatkan penyembuhan luka
– Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
– Sangat penting untuk menjaga salur darah
– Antioksidan
– Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa Shaklee

Boleh juga add on Alfalfa Shaklee sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.

– Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
– Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
– Bantu perkumuhan (lebih lawas)
– Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
– Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
– Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
– Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
– Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

ESP Shaklee

ESP Shaklee

 

Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee

Supplements tambahan lain yang boleh diambil ialah ESP dan Ostematrix. Kedua-dua ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

 

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Boleh add on Lecithin untuk ibu-ibu yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk ibu-ibu yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Agak panjang entry kali ni sebab banyak option yang boleh add on kepada Set Bersalin Shaklee ni. Yelahkan, dalam pantang lah kita jaga diri kita elok-elok. Nanti nak beranak lagi. Nak jaga diri untuk suami juga nanti. Betul tak? :D

 

Terpulanglah kepada anda untuk memilih mengikut keperluan sewaktu di dalam pantang. Kalau ada yang berminat dengan Set Bersalin ni, bolehlah SMS or Whatsapp Eyda di 0111 290 9545. Or pm Eyda kat Pages Manager Eyda, klik like badge pages Eyda kat sebelah kanan blog ni. Then bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang breastfeeding set ni. Nanti Eyda reply ya :)

 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

[ Tips ] Ikhtiar untuk banyakkan susu badan (milk booster) dengan Alfafa Complex & ESP

Assalamualaikum semua…
Mesti ramai dikalangan para ibu kadangkala mengeluh tentang susu mereka yang ‘cukup-cukup’ makan atau kadang-kadang tak cukup bukan?

Tak kurang juga yang mengadu stok EBM mereka umpama ‘kais pagi makan pagi, kais petang makan petang’.
Macam mana caranya untuk menambahkan susu badan? Betul ke ada supplement yang boleh menjadi milk booster?



Benar setiap anak ada rezekinya, namun jika cara biasa tidak membuahkan hasil, selaku ibu, kita harus mencuba untuk memberikan yang terbaik.


Dan tidak salah mencuba supplement untuk membantu menambah tenaga,mengurangkan tekanan seterusnya membantu menambahkan pengeluaran susu badan.


Terdapat dua supplement asas didalam Set Penyusuan Shaklee yang boleh dicuba jika anda kekurangan budget.Supplement tersebut adalah Alfalfa Complex dan ESP(Soy Protein Isolate Powder).



Mungkin ramai yang tidak mengenali Alfalfa. Kalau sebut Tongkat Ali dan Kacip Fatimah,mungkin ramai yang tahu. Alfalfa ni sebenarnya juga digelar Raja Segala Tumbuhan. Alfalfa sangat glamour dikalangan pengguna vitamin Shaklee.
Untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi dan ingin menambahkan susu badan, AlfaLfa adalah salah satu supplement terbaik yang selalu saya sarankan.
In syaa Allah berkesan untuk boost pengeluaran susu badan anda! Eyda sendiri hingga sekarang mengamalkan pengambilan Alfafa..Alhamdulillah murah rezeki Baby Muhammad 🙂

KHASIAT ALFALFA COMPLEX

Selain tu, Alfalfa juga membantu mereka yang mengalami bengkak, sakit sendi, arthritis, ulser, penyakit perut, masalah kolon, sakit ulu hati, hernia,sembab air, tiada selera makan, bengkak buku lali dan kaki, sinus, alahan,hayfever, gout, bau badan, kaki busuk dan nafas berbau.

Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman, kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan anti-bakteria.

Vitamin yang ditemui dalam Alfalfa :

1) Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan,terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel,menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

2) Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

3) Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

4) Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.

5) Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

6) Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa :

Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit;

ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.


Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa :

  • Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu.
  • Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain. 
  • Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

*Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

Partner kepada Alfalfa dalam menambahkan tenaga dan membantu menambahkan pengeluaran susu badan tak lain tak bukan adalah Energizing Soy Protein (ESP) drink! ESP juga amat popular dikalangan pengguna vitamin Shaklee malahan ada dikalangan para suami yang mencuba ESP.

KHASIAT ESP (SOY PROTEIN ISOLATE POWDER)

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Kelebihan ESP Shaklee :

• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.



Bagaimana ingin memiliki Cadangan Set Penyusuan Asas ini ?
Hubungi Eyda di 01112909545(sms/call/whatsapp/telegram) atau emailkan sebarang pertanyaan ke eydashub@gmail.com
Cadangan Set Penyusuan Bajet ini hanyalah berharga RM203.75 sahaja! Kos pos laju ke
Semenanjung Malaysia adalah RM10 dan Sabah/Sarawak/WP Labuan adalah RM15. 
Setiap pembelian Set Budget BF ini anda akan layak menerima: 
1. Jadual pengambilan
2. Cara pengambilan terbaik
3. Tips utk menambahkan susu ibu
4. Variasi resepi ESP
Semua diatas adalah esklusif untuk pelanggan mummyhealthyvitastore.blogspot sahaja!
Hubungi kami segera!


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Testimonials : Jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E

Assalamualaikum semua 🙂 Malam ini Eyda nak share testimoni salah seorang pengguna yang mengalami masalah kulit berjerawat.Dan Alhamdulillah setelah beliau consume 3 produk Shaklee yang disyorkan iaitu ESP , ALFALFA COMPLEX & VITA-E COMPLEX..parut jerawatnya semakin berkurangan dan pudar :). Jom kita lihat pengakuan dari beliau sendiri.


[Testimonial dari Pn. Ema, jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E]



Testimoni bergambar Puan Ema

Gambar No.1
– Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
– Parut makin pudar.

Gambar No.4
– Anda nilaikan sendiri hehehe….

Note: Gambar takde nak edit2 ye.camera2 360 tu semua takde.Ini gambar real ye .
I LIKE SHAKLEE



Ini merupakan supplement yang diambil oleh Puan Ema untuk masalah jerawatnya :


ESP

ALFALFA COMPLEX

VITA-E COMPLEX


  1. ESP – Energizing Soy Protein Isolated Powder
  2. ALFALFA COMPLEX
  3. VITA-E COMPLEX


Fungsi dan Peranan bagi setiap produk :

1) ESP
  • Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki – genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

  •  Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

  •  Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

  •  Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

2) ALFALFA COMPLEX


  • Alfalfa adalah tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah. Ia menjadi gudang untuk banyak vitamin yang penting seperti Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Piridoksin (B6), vitamin A, E dan asid pantotenik.
  • Mineral yang ditemui dalam Alfalfa ialah kalsium, besi, mangan, magnesium, kuprum dan zink. Khasiat Alfalfa – : Kajian makmal telah mendapati Alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk, Mengnyah amonia, Menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat keletihan dan meningkatkan stamina.
  • Baik Untuk Penyakit Berikut:

1. Kencing Manis
2. Darah Tinggi
3. Jantung
4. Sembelit
5. Cuci Usus dan membuang toksid dalam badan
6. Badan lemah
7. Tingkat stamina lelaki dan seks
8. Milk Booster – Menambah susu ibu
9. Kurangkan berat badan
10. Kacip Fatimah Moden Wanita

Khasiat Daun Alfalfa

# Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Pepermint)
# Memberi kelegaan semasa haid.
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat asma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita
# Membesar dan menegangkan payudara
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami
# Melegakan sembelit



3) VITA-E COMPLEX

  • Antara kebaikan grape seed extract – 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E, dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C!! Bagus untuk kulit cantik, kulit licin, awet muda..antioksidan yg best..dan jgn lupa as VITAMIN CINTA.

  1. Mengurangkan radang (inflammatory)
  2. Menyingkirkan radikal bebas (radikal bebas dlm badan menjadi penggangu tahap kesihatan, jerawat) Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  3. Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  4. Mencegah masalah kelenjar prostat
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  7. Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  8. Membantu fungsi sistem saraf otak
  9. Meningkatkan daya pertahanan

Khasiat ASAS Vita-E Complex Shaklee

  • Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
  • Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
================================================================================
Bagi anda yang nak mencuba CADANGAN SET JERAWAT ni..bolehla hubungi Eyda untuk info lebih lanjut..In shaa Allah kita akan suggestkan mengikut keperluan dan bajet anda 🙂
Okey ..setakat ini sahaja dulu malam ini..Apa2 pertanyaan atau nakkan konsultasi boleh hubungi Eyda di :
SID : 892528
Sms/Whatsapp : 01112909545

0

Alfalfa Complex – Manfaat dan Kebaikannya untuk kesihatan yang menyeluruh

Alfalfa merupakan tanaman yang mempunyai berbagai manfaat kesihatan.Ianya lebih dikenali sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN.Tanaman ini dapat tumbuh sehingga 1 meter dan memiliki bunga kecil berwarna ungu.Tanaman Alfalfa memiliki sistem akar yang sangat dalam hingga mencapai sekitar 4.5meter.Sistem akar yang dalam membuat Alfalfa dapat menyerap mineral yang tidak biasa ditemui di permukaan tanah.Tanaman ini sangat istimewa dan dikenali oleh orang Arab sebagai Bapa segala tanaman.

Alfalfa telah digunakan sebahai ubat herba sejak berabad-abad lamanya dalam perubatan tradisional cina dan ayuverda.Ianya sangat bagus dan sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina (lelaki dan wanita).

Alfalfa Complex kaya dengan mineral seperti :

● Kalsium
● Magnesium
● Fosfur
● Kalium
● Zat Besi
● Vitamin B,C,E dan K
● Protein    

1) Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi, membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan, mengawal rentak jantung, melegakan saraf.
2) Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan haemoglobin, membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

3) Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim, juga untuk digests lemak.

4) Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

5) Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan, mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

6) Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

7) Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf, melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE :


★ Menurunkan kadar gula dalam darah. Herba ini disyorkan untuk individu yang mengalami masalah Diabetes/Kencing Manis,terutamanya bagi mereka yang tidak memberi respon kepada insulin.

★ Mengendalikan kolestrol darah dengan menghilangkan kolestrol jahat dalam badan.  

★ Melambatkan proses menopause kerana sebahagian daripada zat yang terkandung dalam Alfalfa bertindak sebagai Estrogen.  

★  Lebih efektif untuk mengubati asthma dan masalah pernafasan.  

★ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh (Imuniti Badan)  

★ Membantu proses pencernaan makanan dan Asimilasi.  

★ Mengurangkan sakit kepala / Migrain.  

★ Membersihkan darah dan hati dari bahan kimia dan logam berat.  

★ Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.  

★ Merawat masalah sembelit / penghadaman.  

★ Penggalak / Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu.  

★ Meningkatkan Kesihatan prostat.

KHASIAT ALFALFA COMPLEX UNTUK PARA IBU DAN WANITA :  

◆ Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu.
◆ Bertindak sebagai kacip Fatimah.
◆ Melegakan sakit sendi dan tulang belakang.
◆ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
◆ Memberi kelegaan semasa haid.
◆ Merawat masalah keputihan/kegatalan.
◆ Membesar dan menegangkan payudara wanita.
◆ Memulihkan urat2 selepas bersalin
◆ Banyak lagi..

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

》》 Kenapa Saya Perlu Pilih Alfalfa Complex dari Shaklee ??
》》 Kak, banyak je produk Alfalfa kat pasaran. Tablet ada, cecair pun ada.. Tapi nape saya kena yakin yang Shaklee ni yang terbaik..?”

Jawab..jawab..hihi.. Ni jawapannya..Antaranya ;

√ Tanaman Organik : Mahal ni..tak semua produk ditanam secara organik, tanpa semburan bahan kimia dan racun serangga.

√ Kandungan Klorofil yang Tinggi : Kandungan klorofil yang tinggi pada daun adalah ketika daun cukup matang. Shaklee amik yang daun yang matang sahaja ye.

√ Pokok yang Matang : Nutrien lebih tinggi diperoleh daripada pokok yang matang, kan akar pokok Alfalfa ni memanjang ke bawah. So, Shaklee hanya menggunakan pokok yang matang iaitu yang berusia 5-7 tahun.

√ Daun sahaja : Daun sahaja ye, tak de campur sekali ranting, dahan bagai. Hijau je kan tablet Alfalfa Complex Shaklee..tak caya cuba rendam dalam air, tapiskan dan perhatikan satu2 dedaun tu.

√ Proses Sejuk : Shaklee memberi JAMINAN menggunakan proses suhu rendah..supaya dapat mengekalkan nutrien yang terdapat dalam daun Alfalfa.

♥♥♥ p/s: Ha..ini la panduan kualiti menghasilkan Alfalfa Complex. Nak tau POWER ke tak, jom kita cuba sekali.Sekarang harga tengah murah bebenor tau..Beli 6 PERCUMA 1..Yang besar punya 700biji harga tak sampai Rm90 pun..yang kecik pulak 330biji..tak sampai Rm50 pun..Kalau beli terus 1set Promo,lagi JIMAT !!
Nak harga KASIH SAYANG + MAMPU MILIK ,jangan malu jangan segan..boleh hubungi Eyda 🙂

Eyda Sukiman
SID 892528
Mummy Healthy Vita Store
Sms/whatsapp 01112909545
0

Cadangan Supplement untuk Breastfeeding

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :-)..
Ibu-ibu semua dah bangun?? Harini hujung minggu, bolehla ibu-ibu semua berehat ye :-)..Sambil berehat tu apa kata luangkan masa baca entry eyda kali tentang supplemen/vitamin untuk ibu-ibu yg ingin mengamalkan breastfeeding ataupun yang mahu menambahkan stok susu badan 😀

Optimum Breastfeeding Supplement


Dibawah ini adalah antara cadangan supplemen/vitamin untuk breastfeeding.Semuanya boleh diambil mengikut bajet ibu-ibu diluar sana 🙂

***********************************************************************

1. ESP – Energizing Soy Protein

Awet Muda atau Kekal Muda : Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.

● Hormon Semulajadi : Isoflavon yang kaya di dalam soya memberikan fungsi yang sama dengan hormon wanita. Membantu menurunkan kolestrol, mengelak osteoporosis dan risiko sakit jantung.

● Meningkatkan Fungsi Prostat Lelaki : Elemen genistein dalam soya telah terbukti dapat menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak. Ia bertindak menghapuskan segala radikal bebas dalam sel-sel badan yang akan bermutasi DNA, yang akan menukarkan sel-sel badan menjadi sel-sel kanser. Selain dari itu, ia juga bertindak menjaga ovari dan rahim, prostat dan kitaran haid.

● Kulit Tegang dan Berseri : ESP membantu merangsang pertumbuhan kulit dan otot baru, memudar dan hilangkan kedutan, bertindak sebagai anti-penuaan, memberikan kesan kulit berseri dan otot menjadi lembut, sekaligus proses pemulihan luka menjadi lebih cepat dan parut luka turut hilang.

● Pembekal Tenaga Segera : Memberi tenaga segera kepada tubuh badan dan sistem imum juga akan bertambah baik. Jadi masalah keletihan, insomnia, migrain, stress dan kemurungan dapat diatasi.

● Meningkatkan Memori : Ingatan menjadi lebih kuat, menjadi semakin cergas, keupayaan seksual diperbaiki dan lain-lain lagi.

● Memulihkan Pigmentasi : Rambut putih atau uban lambat keluar, mengurangkan masalah rambut gugur dan keadaan rambut, juga menghalang pigmentasi dan jeragat.

2. VITA-LEA


Penambahan tenaga segera : Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

● Pelengkap nutrisi : Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian)  dan anemia.

● Keupayaan sistem Produktif : Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

● Elemen penting pada sel tubuh : .

Melindungi organ  – Melindungi fungsi buah pinggang , jantung dan hati.

3. ALFALFA COMPLEX



● Raja segala tumbuhan Mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

● Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian.

  • Melegakan sakit sendi dan belakang. 
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 
  • Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita). 
  • Merawat arthitisBagus untuk elergi dan ekzema 
  • Merawat athma 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita). 
  • Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita). 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita). 
  • Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita). 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina seorang suami 
  • Melegakan sembelit 
  • Membuang angin dalam badan 
  • Milk booster 

4. B-Complex



● Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif : Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.


● Mudah di telan : Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin.


● Vitamin B : menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma

● Vitamin B2 : Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.


● Vitamin B3 : Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental

● Vitamin B5 : Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang.


● Vitamin B6 : Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi.


● Vitamin B9 : Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan

● Vitamin B12 : Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram.




5 . OSTEMATRIX


  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal* 
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf* 
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.* 
  • OsteMatrix Membekalkan:1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi 
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya 
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium .

6. VITA-C SUSTAINED RELEASED 500MG

  • Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar. 
  • Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 
  • Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 
  • Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 
  • Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. 
  • Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi. 
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545