2

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua..Salam 27 Ramadhan ūüôā

Produk TERPENTING untuk SET KESUBURAN SHAKLEE —–> GLA Complex

GLA Complex daripada Shaklee sememangnya kaya dengan kandungan Gamma-Linolenic Acid.Khasiat yang sama sepertimana yang terkandung dalam supplement EPO yang berada di pasaran.

Namun begitu, GLA Complex Shaklee mengandungi 17 Р25% khasiat sumber asli GLA iaitu Borage Seed.

GLA Complex telah banyak membantu wanita di luar sana untuk hamil..serta dapat mengatasi masalah dalaman yang para wanita diluar sana alami.Syukur Alhamdulillah…

Jom kita ketahui bagaimana GLA Complex Shaklee boleh membantu anda?

‚ĚĀ Adakah anda perasan bahawa sebulan sekali anda akan mengeluarkan¬†sejenis cecair¬†(lendir). Lendir tersebut menandakan bahawa anda sedang di dalam tempoh kesuburan. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda¬†menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk membantu kesuburan¬†iaitu cecair (lendir) yang berwarna¬†putih telur.
 
‚ĚĀ Cecair lendir tersebut¬†membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, dan seterusnya ke tiub falopio untuk disenyawakan dengan sel ovum. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan cecair tersebut yang meningkatkan kualiti cecair lendir anda yakni tahap kesuburan anda. Cecair ini juga¬†membantu sperma untuk hidup lama di dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Oleh itu, walaupun anda tidak berpeluang untuk bersama pada waktu subur, anda masih anda peluang kerana sperma masih berada di situ hingga hari ke 5.

Disini Eyda nak kongsikan beberapa testimoni customer Shaklee yang mengamalkan GLA COMPLEX Shaklee untuk salah satu usaha mereka untuk hamil.

Testimoni Berjaya Hamil!

image

Testimoni Set Kesuburan 1

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 2

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 3

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 4

Alhamdulillah.. segalanya dengan izin Allah jua… dengan mengamalkan pengambilan supplement, istiqamah dan sentiasa berdoa kepada Allah, Alhamdulillah, mereka berjaya hamil… walaupun ada yang mempunyai masalah period tidak teratur, mengalami cyst / pcos.. namun mereka tetap berjaya hamil dengan izin Allah.. Alhamdulillah…

image

Jadi kepada semua wanita di luar sana yang mungkin mengalami masalah yang sama, jangan putus asa.. Teruskan usaha.. Sebelum anda membelanjakan wang yang banyak dengan rawatan moden, apa kata anda cuba mengamalkan pengambilan supplement dahulu.. In Shaa ALLAH, ia boleh membantu.. yang penting, jangan lupa pada Allah, sentiasa berdoa pada-Nya serta tawakal.. in shaa ALLAH, ALLAH akan membantu kita.. :):)

Dapatkan supplement anda SEKARANG!!

Hubungi Eyda dan anda akan mendapat FREE CONSULTATION dengan pembelian supplement Shaklee daripada Eyda.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
0

Supplement Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Assalamualaikum readers :):)

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.Siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri bukan?Semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..

image

Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik..Supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita dan ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara konsisten, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting..:)

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?

image

Gla Complex Shaklee

1) GLA COMPLEX

‚úĒ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid.
‚úĒ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
‚úĒ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst.

image

B-Complex Shaklee

2) B-COMPLEX

‚úĒ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan.
‚úĒ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

image

ESP Shaklee

3) ESP

‚úĒ¬†ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain.

‚úĒ¬†ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat.
  

image

Alfalfa Complex Shaklee

4) ALFALFA COMPLEX

‚úĒ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus.

‚úĒ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim.

image

Cadangan Pilihan Untuk Set Kesuburan Shaklee (Wanita)

Untuk testimoni, click link ini ‚ėõ¬†Testimoni Set Kesuburan Shaklee – Hamil dengan GLA!

Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga! :):)

Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada Eyda,Nutrisisihat.com.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

Vivix Shaklee & Pelbagai Testimoni

Assalamualaikum..

GOOD NEWS!

Bulan Julai 2014 ini merupakan bulan promosi Vivix Shaklee.

Makanan berkhasiat memainkan peranan penting dalam penjagaan kesihatan. Dengan menambah nutrien polifenol yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan ke dalam diet pemakanan harian, dapat mengekalkan kesihatan yang berpanjangan dan juga meningkatkan tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti seharian.

Shaklee membawa Vivix‚ĄĘ untuk anda, satu minuman campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dan enak rasanya!

Kebaikan:

‚úĒMemelihara keseluruhan kesihatan
‚úĒMembantu anda berasa lebih bertenaga
‚úĒMenguatkan sistem imun

Kenali Vivix Shaklee

Apa itu Vivix?

image

Bahan-bahan Utama Vivix Shaklee

1. Anggur Muskadin
Anggur Muskadin merupakan salah satu buah yang paling tinggi dengan polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin memberikan ellagitanins dalam kepekatan tinggi, yang apabila digabungkan dengan lain-lain polifenol, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang hebat.

image

2. Resveratrol
Satu sebatian semulajadi antioksidan yang ditemui dalam sesetengah tumbuhan, biji, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk anggur yang diperolehi seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia.

Vivix Memperlahankan Penuaan Pada Peringkat Sel

image

Vivix¬ģ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix¬ģ mengandungi campuran unik botani:

‚ÄĘ Polygonum Cuspidatum
‚ÄĘ Anggur Muskadin
‚ÄĘ Elderberi Eropah
‚ÄĘ Lobak Ungu

yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Anggur Muskadin: Sememangnya Hebat

40% kulit, 10% benih: Anggur Muskadin adalah dari alam semulajadi yang jarang ditemui, buah paling mujarab dengan profil polifenol yang unik yang menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin mempunyai kepekatan asid elagik yang tinggi. Apabila ia digabungkan dengan polifenol lain, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Shaklee memanfaatkan kuasa Anggur Muskadin ini di dalam setiap botol Vivix ¬ģ menggunakan proses pengekstrakan proprietari yang mengasingkan dan memelihara polifenol bioaktif yang diperolehi daripada kulit dan biji anggur setiap individu. Hasilnya? Formulasi saintifik canggih yang 10x lebih berkuasa daripada resveratrol itu sendiri dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. *

Hasil Yang Hebat: Pertahanan Sel

image

Satu kajian klinikal yang diterbitkan dalam The Journal of Endokrinologi dan Metabolisme menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menyekat penanda utama tindak balas tekanan biologi selepas pengambilan yang tinggi lemak dari sarapan makanan segera berjumlah 930 kalori*

*Nama kajian: A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. Tarikh publish: 2 Februari 2011.

Hasil Yang Hebat: Tenaga Sel

image

Satu kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix meningkatkan mitokondria (stesen jana kuasa sel yang menghasilkan tenaga) dengan ketara.

** Dalam kajian makmal di sebuah universiti terkemuka, Vivix = resveratrol + proprietari polifenol campuran.

Hasil Yang Hebat: Baikpulih Sel

image

Kajian makmal menunjukkan bahawa bahan-bahan utama Vivix membantu melindungi daripada kerosakan DNA, menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel yang sihat.

Hasil Yang Hebat: Prestasi Sel

image

Hasil daripada kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menghalang pembentukan protein AGE, yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Vivix Shaklee: Penyelesaian Hebat

image

Sesetengah makanan tambahan meningkatkan tenaga. Yang lain pula mendakwa sebagai kaya dengan antioksidan. Tetapi hanya Vivix Shaklee menyampaikan bahan-bahan yang telah terbukti memberi kesan positif empat mekanisme utama penuaan pada tahap sel.

Vivix Shaklee: Perbezaan Yang Hebat

image

Ditunjukkan dalam beberapa kajian klinikal dan makmal untuk meningkatkan pertahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel, dan prestasi sel

‚úĒSemulajadi-tiada perisa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan awet

‚úĒBahan-bahan yang 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan sel *

‚úĒMenyampaikan spektrum yang luas melebihi 15 polifenol ‚Äď termasuk asid elagik, salah satu antioksidan yang paling mujarab dalam alam semula jadi

‚úĒPatent pending dan eksklusif untuk Shaklee

image

100% Semulajadi. Patent pending. Bahan utamanya diuji secara klinikal. Eksklusif.

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

1. Puan Shila ‚Äď Crohn‚Äôs Disease

image

image

Nad, nak share dengan Nad, saya dah pregnant, 4 months. After almost 5 years tunggu. Dapat tahu lepas sebulan lebih, tu pun sebab morning sickness teruk. Ingatkan gastrik puasa dan Crohn.
Thanks Nad. Vivix tu banyak membantu dan supplement lain yang saya ambil. Haritu test darah Crohn, Alhamdulillah semakin OK. Doc tu siap terperanjat macam mana darah ni boleh OK. Maksudnya inflammation tu dah semakin kurang. Alhamdulillah.
Memang doa sangat baby sihat dan sempurna. Dapat 1 pun jadi lah dulu. Doc gynae pun terperanjat. Dia kata case orang sakit Crohn jarang dapat preggy.
Ubat doc bagi untuk makan hari2 tak ambil jugak. Cuma ambil ubat air doc tu sebulan sekali sejak Januari. Ubat tu mahal giler, RM 7K, nasib baik ade ING. Selalu gak lah MC. Healing crisis Vivix pun bole tahan. Hehe..sabar kan aje.
Saya ambil 5 kali ubat air doc untuk kurangkan inflammation. Vivix sebotol je. Ada tinggal sikit je lagi. Ada time saya kena healing crisis tu. Berhenti dan sambung2. Kalau nak ikutkan, saya mkn Vivix tak disiplin sangat. Tapi vivix tu membantu jugak.

2. Puan Norhidayah Bt Mohd Ishak ‚Äď Sakit Tua

Alhamdulillah.
Tak sampai sebulan penggunaan Vivix Shaklee, cuma sehari 1 sudu teh setiap pagi, kesihatan Atok saya semakin baik.
Untuk pengetahuan semua, Atok saya ada sakit tua. Badan jadi lemah, sakit-sakit, dan lain-lain. Lepas minum Vivix Shaklee, Atok cakap dia rasa badan bertenaga sangat. Emak saya sendiri cakap badan ngan muka Atok dah nampak merah. Tak pucat macam selalu.
Alhamdulillah. Saya rasa tersangat gembira. Sekurang-kurangnya saya tak rasa terkilan atau menyesal sebab melabur membeli Vivix yang ternyata berkualiti dan berkesan memelihara kesihatan Atok saya. Saya nak Atok saya sihat sebab saya sayang Atok saya.

3. Puan Izan ‚Äď Rokok Rasa Pahit

Mmmm…segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan…
Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi…bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill… Dulu memang rasa segan dengan kawan2…dengan keluarga bakal suami..tapi tu la…bila kita nasihat…orang tua ni bukannya nak dengar…
Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.
Tapi Alhamdulillah…awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya…tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng…dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.
Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.
Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.
P/S: Ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis…pun ada perubahan yang ketara.

4. Puan Eina Md Ali (FB) ‚Äď Kencing Manis & Darah tinggi

Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah…seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik…pernah juga warded kat hospital selama sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.
Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.
Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik…balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah…abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2…bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.
Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau…bacaan gula abah dah normal…dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128…doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.
Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2.

5. Puan Nafiza Shuib ‚Äď Thalassemia trait

Apakah Perubahan Pada Diri KakNgah Selepas Consume Vivix?

Insomnia ~ Seriously KakNgah mengalami insomnia yang boleh dikatakan pada tahap teruk jugalah, kalau mengandung lagi-lagilah teruknya, huhhu.. Alhamdulillah sesangat, sekarang KakNgah senang jer tidur, dulu kalau tidur sejam dua dah terjaga pastu bukan main susah lagi nak nyenyak tidur sampai kadang-kadang bila siang tu sibuklah stress bagai…

Memberikan Tenaga ~ Seseorang yang mengidap thalassaemia mudah letih tak bermaya, kadang2 boleh ke tahap kronik sampai pitam. KakNgah hanya sebagai pembawa jika pengidap risikonya setiap bulan perlu tukar darah. Tersentuh hati tengok anak-anak kecil pengidap thalassaemia yang kene tukar darah setiap bulan‚Ķ¬† Selepas consume Vivix‚ĄĘ KakNgah lebih bertenaga, macam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix‚ĄĘ.

Merawat Sakit Sendi & Lenguh-Lenguh Badan ~ Yang mengenali KakNgah tentu dah tahu KakNgah ni cam mana, hehhe‚Ķ bukan kurus, bukan kecil tapi kering! hahha‚Ķ bila dah kering ni mudah sangat sakit-sakit sendi dan lenguh-lenguh sakit badan so dengan Vivix‚ĄĘ segalanya tidak perlu dirisaukan lagi.

Merawat Sembelit & Buasir ~ Huhhu‚Ķ ini satu hal penyakit nih.. setiap kali selepas bersalin memang KakNgah akan kene sembelit teruk sampai tahap buasir, berdarah-darah penuh mangkuk tandas, alhamdulillah selepas consume set menyusu sembelit & buasir KakNgah hilang namun kadang-kadang tu sembelit ada jugalah berteman sekali sekali.. hahha‚Ķ Apabila consume Vivix‚ĄĘ ni, sehari 2 3 kali plak membuangnya dengan mudah plak tu, Alhamdulillah‚Ķ

Mengurangkan Stress ~ Hahha‚Ķ ni satu hal, KakNgah ni memang mudah stress, nak2 dengan 3 askar kat rumah, lagi2lah‚Ķ hehhe‚Ķ Dengan consume Vivix‚ĄĘ, KakNgah lebih relax, sungguh terasa kelaianannya‚Ķ

Mengawal Rasa Lapar ~ KakNgah rasa kalau ada yang nak kurus bolehlah consume Vivix‚ĄĘ nih.. sebab apa??? hahha, sebelum consume Vivix‚ĄĘ, badan KakNgah akan mengeletar dan perut pun mulalah memainkan lagu rindu serindu-rindunya‚Ķ hahha, serious.. KakNgah jenis tak tahan kalau lambat makan, pagi kalau bangun tidur, nasi dululah yang KakNgah hadap, bukan nasi goreng yer, nasi berlauk.. kalau g kedai untuk ‚Äėbekfes‚Äô, KakNgah akan order nasi lemak tambah tau‚Ķ Tak Caya??? leh tanya my hubby kay‚Ķ

Bengkak Susu ~ Sakit sangat kalau bengkak susu tau, mau 3 hari baru baik, kadang-kadang tu menangis tahan sakit tapi sejak consume Vivix‚ĄĘ nih, sehari jer dah okeh‚Ķ
Alhamdulillah sesangat‚Ķ semuanya dengan izin Allah Yang Maha Esa kan‚Ķ KakNgah sendiri rasa cam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix‚ĄĘ yang KakNgah dapat rasakan pada diri KakNgah‚Ķ Sungguh2 berbaloi..

6.¬†Zarina Bt Othman¬†‚Äď Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)

image

7. Puan Iftifal ‚Äď Kulit Lebih Cantik

Hampir nk habiskan satu botol vivix sy gunakan. itu pun share dengan suami. Kulit sebelum ni nampak kusam dan tona kulit tak sekata. After ambil vivix kulit nampak lebih bersih. Alhamdulillah dengan izinNya sy serasi dengan vivix. Korang semua wajib cuba tau!

8. Siti Nuraishikin Badaruddin

Syukur sudah dikenalpasti tiada tumor lagi di bahagian dagu saya.Thank you Allah dan Vivix Shaklee. Diambil berterusan selama 2 bulan. CT Scan tidak dapat kesan lagi tumor saya.

9. Puan Halimatun Saadiah ‚Äď Kencing Manis dari 18 ke 5.4

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah dan kehendakNYA..kita berusaha dan berikhtiar yang menyembuhkan adalah atas kehendakNYA.
Abah dikesan kencing manis pada awal tahun 2013 hari tu, dengan kadar bacaan yang agak tinggi, 17 atau 18 mcm tu. kemudian bacaan xpernah turun2. bermacam jenis ubat dan supplement cuba, tapi bacaan makin teruk sehingga tidak dapat dibaca, dalam masa yang sama, berat badan turun mendadak sehingga seluar saiz 42 pada asalnya tinggal saiz 34, bayangkan memang turun byk sangat.
Makan tak lalu, sentiasa letih dan penglihatan menjadi kembang, hingga terpaksa buat cermin mata baru, dan abah dh tak berani nak bawak kereta jauh2 waktu malam. Sepanjang bulan puasa hari tu memang kami adik beradik semua susah hati tgk keadaan abah, kalau hari xkerja memang abah melepek saja xlarat, bibir pecah, makan xlalu.
kemudian bulan lepas saya berikan VIVIX untuk abah cuba, saya cuma suruh abah ambil sekali satu sudu teh setiap kali sebelum tidur, konsisten hampir 2 minggu, alhamdulillah. Hari ni abah p klinik untuk check bacaan dan keputusan bacaan 5.4, alhamdulillah normal..
bersyukur sgt2 Allah makbulkan doa kami semua untuk melihat abah sihat macam dulu..sekarang ni abah dh berselera makan, kerja pun dh xletih macam sebelum ni, abah kerja 3 shift, pagi, petang dan malam. memang abah rasa bertenaga sangat sekarang, muka pun dh nampak merah, penglihatan pun dah semakin ok..alhamdulillah.

10. Customer Puan Noriah Ibrahim ‚Äď Luka selepas pembedahan akibat Kencing Manis

image

Diebetes & kena operate kaki..pas operate luka xsembuh2..akak suggestkan vivix..dia amik sebotol..itulah hasilnya alhamdulillah  dia pun happy jer
Penggunaan 1 botol Vivix selama 2 minggu.

11. Puan Nini ‚Äď Kencing Manis dari 29 turun ke 11

image

Ini umi saya. Umur umi saya 55 tahun [lahir tahun 1958]
bermula vivix mac 2013. masa tu bacaan diebetes 29. huuuuuuu….seriau. takut kene inject insulin sendiri.
jadi, umi konsisten vivix + ubat hospital. Minggu lepas, umi cek darah, dah jadi 11. Alhamdulillah. dah lama x turun serendah tu. syukur.
semalam umi call saya. g repair basikal. nak naik basikal pusing2 kampung. sekarang pinjam basikal makcik. tergelak saya. dah berpuluh tahun tak naik basikal. sebab pening. tp sekarang dah x pening umi cakap. baru sebulan ambik vivix.

YA! SAYA MAHU MENCUBA VIVIX! KLIK DI SINI UNTUK TERUS KE SHOPPING CART ANDA DI WEBSITE SHAKLEE.

*Sila hubungi saya di 0111 290 9546 untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA selepas pembelian.

MAHU MENDAPATKAN VIVIX SHAKLEE DENGAN HARGA YANG LEBIH RENDAH? PENJIMATAN SEHINGGA 33%!

DAFTAR SEBAGAI AHLI SEKARANG. KEAHLIAN HANYA RM65 SEUMUR HIDUP DAN TAK WAJIB MENJUAL.HUBUNGI EYDA UNTUK LEBIH MAKLUMAT.

Pilihan di tangan anda
Salam sayang,
Eyda Sukiman
Kesihatan lebih BERNILAI dari Wang Ringgit

0

Vivix Shaklee & Pelbagai Testimoni

Assalamualaikum..

GOOD NEWS!

Bulan Julai 2014 ini merupakan bulan promosi Vivix Shaklee.

Makanan berkhasiat memainkan peranan penting dalam penjagaan kesihatan. Dengan menambah nutrien polifenol yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan ke dalam diet pemakanan harian, dapat mengekalkan kesihatan yang berpanjangan dan juga meningkatkan tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti seharian.

Shaklee membawa Vivix‚ĄĘ untuk anda, satu minuman campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dan enak rasanya!

Kebaikan:

‚úĒMemelihara keseluruhan kesihatan
‚úĒMembantu anda berasa lebih bertenaga
‚úĒMenguatkan sistem imun

Kenali Vivix Shaklee

Apa itu Vivix?

image

Bahan-bahan Utama Vivix Shaklee

1. Anggur Muskadin
Anggur Muskadin merupakan salah satu buah yang paling tinggi dengan polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin memberikan ellagitanins dalam kepekatan tinggi, yang apabila digabungkan dengan lain-lain polifenol, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang hebat.

image

2. Resveratrol
Satu sebatian semulajadi antioksidan yang ditemui dalam sesetengah tumbuhan, biji, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk anggur yang diperolehi seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia.

Vivix Memperlahankan Penuaan Pada Peringkat Sel

image

Vivix¬ģ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix¬ģ mengandungi campuran unik botani:

‚ÄĘ Polygonum Cuspidatum
‚ÄĘ Anggur Muskadin
‚ÄĘ Elderberi Eropah
‚ÄĘ Lobak Ungu

yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Anggur Muskadin: Sememangnya Hebat

40% kulit, 10% benih: Anggur Muskadin adalah dari alam semulajadi yang jarang ditemui, buah paling mujarab dengan profil polifenol yang unik yang menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin mempunyai kepekatan asid elagik yang tinggi. Apabila ia digabungkan dengan polifenol lain, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Shaklee memanfaatkan kuasa Anggur Muskadin ini di dalam setiap botol Vivix ¬ģ menggunakan proses pengekstrakan proprietari yang mengasingkan dan memelihara polifenol bioaktif yang diperolehi daripada kulit dan biji anggur setiap individu. Hasilnya? Formulasi saintifik canggih yang 10x lebih berkuasa daripada resveratrol itu sendiri dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. *

Hasil Yang Hebat: Pertahanan Sel

image

Satu kajian klinikal yang diterbitkan dalam The Journal of Endokrinologi dan Metabolisme menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menyekat penanda utama tindak balas tekanan biologi selepas pengambilan yang tinggi lemak dari sarapan makanan segera berjumlah 930 kalori*

*Nama kajian: A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. Tarikh publish: 2 Februari 2011.

Hasil Yang Hebat: Tenaga Sel

image

Satu kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix meningkatkan mitokondria (stesen jana kuasa sel yang menghasilkan tenaga) dengan ketara.

** Dalam kajian makmal di sebuah universiti terkemuka, Vivix = resveratrol + proprietari polifenol campuran.

Hasil Yang Hebat: Baikpulih Sel

image

Kajian makmal menunjukkan bahawa bahan-bahan utama Vivix membantu melindungi daripada kerosakan DNA, menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel yang sihat.

Hasil Yang Hebat: Prestasi Sel

image

Hasil daripada kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menghalang pembentukan protein AGE, yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Vivix Shaklee: Penyelesaian Hebat

image

Sesetengah makanan tambahan meningkatkan tenaga. Yang lain pula mendakwa sebagai kaya dengan antioksidan. Tetapi hanya Vivix Shaklee menyampaikan bahan-bahan yang telah terbukti memberi kesan positif empat mekanisme utama penuaan pada tahap sel.

Vivix Shaklee: Perbezaan Yang Hebat

image

Ditunjukkan dalam beberapa kajian klinikal dan makmal untuk meningkatkan pertahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel, dan prestasi sel

‚úĒSemulajadi-tiada perisa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan awet

‚úĒBahan-bahan yang 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan sel *

‚úĒMenyampaikan spektrum yang luas melebihi 15 polifenol ‚Äď termasuk asid elagik, salah satu antioksidan yang paling mujarab dalam alam semula jadi

‚úĒPatent pending dan eksklusif untuk Shaklee

image

100% Semulajadi. Patent pending. Bahan utamanya diuji secara klinikal. Eksklusif.

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

1. Puan Shila ‚Äď Crohn‚Äôs Disease

image

image

Nad, nak share dengan Nad, saya dah pregnant, 4 months. After almost 5 years tunggu. Dapat tahu lepas sebulan lebih, tu pun sebab morning sickness teruk. Ingatkan gastrik puasa dan Crohn.
Thanks Nad. Vivix tu banyak membantu dan supplement lain yang saya ambil. Haritu test darah Crohn, Alhamdulillah semakin OK. Doc tu siap terperanjat macam mana darah ni boleh OK. Maksudnya inflammation tu dah semakin kurang. Alhamdulillah.
Memang doa sangat baby sihat dan sempurna. Dapat 1 pun jadi lah dulu. Doc gynae pun terperanjat. Dia kata case orang sakit Crohn jarang dapat preggy.
Ubat doc bagi untuk makan hari2 tak ambil jugak. Cuma ambil ubat air doc tu sebulan sekali sejak Januari. Ubat tu mahal giler, RM 7K, nasib baik ade ING. Selalu gak lah MC. Healing crisis Vivix pun bole tahan. Hehe..sabar kan aje.
Saya ambil 5 kali ubat air doc untuk kurangkan inflammation. Vivix sebotol je. Ada tinggal sikit je lagi. Ada time saya kena healing crisis tu. Berhenti dan sambung2. Kalau nak ikutkan, saya mkn Vivix tak disiplin sangat. Tapi vivix tu membantu jugak.

2. Puan Norhidayah Bt Mohd Ishak ‚Äď Sakit Tua

Alhamdulillah.
Tak sampai sebulan penggunaan Vivix Shaklee, cuma sehari 1 sudu teh setiap pagi, kesihatan Atok saya semakin baik.
Untuk pengetahuan semua, Atok saya ada sakit tua. Badan jadi lemah, sakit-sakit, dan lain-lain. Lepas minum Vivix Shaklee, Atok cakap dia rasa badan bertenaga sangat. Emak saya sendiri cakap badan ngan muka Atok dah nampak merah. Tak pucat macam selalu.
Alhamdulillah. Saya rasa tersangat gembira. Sekurang-kurangnya saya tak rasa terkilan atau menyesal sebab melabur membeli Vivix yang ternyata berkualiti dan berkesan memelihara kesihatan Atok saya. Saya nak Atok saya sihat sebab saya sayang Atok saya.

3. Puan Izan ‚Äď Rokok Rasa Pahit

Mmmm…segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan…
Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi…bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill… Dulu memang rasa segan dengan kawan2…dengan keluarga bakal suami..tapi tu la…bila kita nasihat…orang tua ni bukannya nak dengar…
Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.
Tapi Alhamdulillah…awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya…tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng…dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.
Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.
Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.
P/S: Ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis…pun ada perubahan yang k

etara.

4. Puan Eina Md Ali (FB) ‚Äď Kencing Manis & Darah tinggi

Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah…seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik…pernah juga warded kat hospital selama sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.
Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.
Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik…balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah…abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2…bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.
Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau…bacaan gula abah dah normal…dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128…doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.
Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2.

5. Puan Nafiza Shuib ‚Äď Thalassemia trait

Apakah Perubahan Pada Diri KakNgah Selepas Consume Vivix?

Insomnia ~ Seriously KakNgah mengalami insomnia yang boleh dikatakan pada tahap teruk jugalah, kalau mengandung lagi-lagilah teruknya, huhhu.. Alhamdulillah sesangat, sekarang KakNgah senang jer tidur, dulu kalau tidur sejam dua dah terjaga pastu bukan main susah lagi nak nyenyak tidur sampai kadang-kadang bila siang tu sibuklah stress bagai…

Memberikan Tenaga ~ Seseorang yang mengidap thalassaemia mudah letih tak bermaya, kadang2 boleh ke tahap kronik sampai pitam. KakNgah hanya sebagai pembawa jika pengidap risikonya setiap bulan perlu tukar darah. Tersentuh hati tengok anak-anak kecil pengidap thalassaemia yang kene tukar darah setiap bulan‚Ķ  Selepas consume Vivix‚ĄĘ KakNgah lebih bertenaga, macam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix‚ĄĘ.

Merawat Sakit Sendi & Lenguh-Lenguh Badan ~ Yang mengenali KakNgah tentu dah tahu KakNgah ni cam mana, hehhe‚Ķ bukan kurus, bukan kecil tapi kering! hahha‚Ķ bila dah kering ni mudah sangat sakit-sakit sendi dan lenguh-lenguh sakit badan so dengan Vivix‚ĄĘ segalanya tidak perlu dirisaukan lagi.

Merawat Sembelit & Buasir ~ Huhhu‚Ķ ini satu hal penyakit nih.. setiap kali selepas bersalin memang KakNgah akan kene sembelit teruk sampai tahap buasir, berdarah-darah penuh mangkuk tandas, alhamdulillah selepas consume set menyusu sembelit & buasir KakNgah hilang namun kadang-kadang tu sembelit ada jugalah berteman sekali sekali.. hahha‚Ķ Apabila consume Vivix‚ĄĘ ni, sehari 2 3 kali plak membuangnya dengan mudah plak tu, Alhamdulillah‚Ķ

Mengurangkan Stress ~ Hahha‚Ķ ni satu hal, KakNgah ni memang mudah stress, nak2 dengan 3 askar kat rumah, lagi2lah‚Ķ hehhe‚Ķ Dengan consume Vivix‚ĄĘ, KakNgah lebih relax, sungguh terasa kelaianannya‚Ķ

Mengawal Rasa Lapar ~ KakNgah rasa kalau ada yang nak kurus bolehlah consume Vivix‚ĄĘ nih.. sebab apa??? hahha, sebelum consume Vivix‚ĄĘ, badan KakNgah akan mengeletar dan perut pun mulalah memainkan lagu rindu serindu-rindunya‚Ķ hahha, serious.. KakNgah jenis tak tahan kalau lambat makan, pagi kalau bangun tidur, nasi dululah yang KakNgah hadap, bukan nasi goreng yer, nasi berlauk.. kalau g kedai untuk ‚Äėbekfes‚Äô, KakNgah akan order nasi lemak tambah tau‚Ķ Tak Caya??? leh tanya my hubby kay‚Ķ

Bengkak Susu ~ Sakit sangat kalau bengkak susu tau, mau 3 hari baru baik, kadang-kadang tu menangis tahan sakit tapi sejak consume Vivix‚ĄĘ nih, sehari jer dah okeh‚Ķ
Alhamdulillah sesangat‚Ķ semuanya dengan izin Allah Yang Maha Esa kan‚Ķ KakNgah sendiri rasa cam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix‚ĄĘ yang KakNgah dapat rasakan pada diri KakNgah‚Ķ Sungguh2 berbaloi..

6.¬†Zarina Bt Othman¬†‚Äď Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)

image

7. Puan Iftifal ‚Äď Kulit Lebih Cantik

Hampir nk habiskan satu botol vivix sy gunakan. itu pun share dengan suami. Kulit sebelum ni nampak kusam dan tona kulit tak sekata. After ambil vivix kulit nampak lebih bersih. Alhamdulillah dengan izinNya sy serasi dengan vivix. Korang semua wajib cuba tau!

8. Siti Nuraishikin Badaruddin

Syukur sudah dikenalpasti tiada tumor lagi di bahagian dagu saya.Thank you Allah dan Vivix Shaklee. Diambil berterusan selama 2 bulan. CT Scan tidak dapat kesan lagi tumor saya.

9. Puan Halimatun Saadiah ‚Äď Kencing Manis dari 18 ke 5.4

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah dan kehendakNYA..kita berusaha dan berikhtiar yang menyembuhkan adalah atas kehendakNYA.
Abah dikesan kencing manis pada awal tahun 2013 hari tu, dengan kadar bacaan yang agak tinggi, 17 atau 18 mcm tu. kemudian bacaan xpernah turun2. bermacam jenis ubat dan supplement cuba, tapi bacaan makin teruk sehingga tidak dapat dibaca, dalam masa yang sama, berat badan turun mendadak sehingga seluar saiz 42 pada asalnya tinggal saiz 34, bayangkan memang turun byk sangat.
Makan tak lalu, sentiasa letih dan penglihatan menjadi kembang, hingga terpaksa buat cermin mata baru, dan abah dh tak berani nak bawak kereta jauh2 waktu malam. Sepanjang bulan puasa hari tu memang kami adik beradik semua susah hati tgk keadaan abah, kalau hari xkerja memang abah melepek saja xlarat, bibir pecah, makan xlalu.
kemudian bulan lepas saya berikan VIVIX untuk abah cuba, saya cuma suruh abah ambil sekali satu sudu teh setiap kali sebelum tidur, konsisten hampir 2 minggu, alhamdulillah. Hari ni abah p klinik untuk check bacaan dan keputusan bacaan 5.4, alhamdulillah normal..
bersyukur sgt2 Allah makbulkan doa kami semua untuk melihat abah sihat macam dulu..sekarang ni abah dh berselera makan, kerja pun dh xletih macam sebelum ni, abah kerja 3 shift, pagi, petang dan malam. memang abah rasa bertenaga sangat sekarang, muka pun dh nampak merah, penglihatan pun dah semakin ok..alhamdulillah.

10. Customer Puan Noriah Ibrahim ‚Äď Luka selepas pembedahan akibat Kencing Manis

image

Diebetes & kena operate kaki..pas operate luka xsembuh2..akak suggestkan vivix..dia amik sebotol..itulah hasilnya alhamdulillah  dia pun happy jer
Penggunaan 1 botol Vivix selama 2 minggu.

11. Puan Nini ‚Äď Kencing Manis dari 29 turun ke 11

image

Ini umi saya. Umur umi saya 55 tahun [lahir tahun 1958]
bermula vivix mac 2013. masa tu bacaan diebetes 29. huuuuuuu….seriau. takut kene inject insulin sendiri.
jadi, umi konsisten vivix + ubat hospital. Minggu lepas, umi cek darah, dah jadi 11. Alhamdulillah. dah lama x turun serendah tu. syukur.
semalam umi call saya. g repair basikal. nak naik basikal pusing2 kampung. sekarang pinjam basikal makcik. tergelak saya. dah berpuluh tahun tak naik basikal. sebab pening. tp sekarang dah x pening umi cakap. baru sebulan ambik vivix.

YA! SAYA MAHU MENCUBA VIVIX! KLIK DI SINI UNTUK TERUS KE SHOPPING CART ANDA DI WEBSITE SHAKLEE.

*Sila hubungi saya di 0111 290 9545 untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA selepas pembelian.

MAHU MENDAPATKAN VIVIX SHAKLEE DENGAN HARGA YANG LEBIH RENDAH? PENJIMATAN SEHINGGA 33%!

DAFTAR SEBAGAI AHLI SEKARANG. KEAHLIAN HANYA RM65 SEUMUR HIDUP DAN TAK WAJIB MENJUAL.HUBUNGI EYDA UNTUK LEBIH MAKLUMAT.

Pilihan di tangan anda
Salam sayang,
Eyda Sukiman
Kesihatan lebih BERNILAI dari Wang Ringgit

0

Vivix & Diabetes (Kencing Manis)

Assalamualaikum…

Harini entry tentang Vivix & Diabetes

image

Diabetes adalah salah satu penyakit yang banyak dihadapi oleh rakyat Malaysia.

Sempena bulan promo VIVIX ni jom kita lihat bagaimana Vivix & Resveratrol berfungsi sebagai penawar Diabetes.

Q: BAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES?

Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:

‚úĒRintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.

‚úĒApabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

‚úĒUntuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Jom kita tengok hasil terbaik mereka yang telah mencuba..

 

image

Testimoni 1

image

Ingin tahu lebih lanjut tentang Vivix?¬†Boleh hubungi Eyda ye ūüôā

Promosi terhebat sepanjang Julai 2014!

Memang sangat berbaloi. Nak dapatkan 1 atau 2 botol pun boleh.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!

Eyda Sukiman
Sid 892528
01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

PUNCA SEBENAR IFA RAZIAH TERPAKSA MENJALANI PEMBEDAHAN PAYU DARA

Assalamualaikum,

Entri kali ni bukan nak bergossip. Tapi nak menyampaikan sesuatu yang ramai orang tak tahu. Rasanya ramai yang dah tau penyanyi/pelakon/pelawak Ifa Raziah baru sahaja menjalani pembedahan payu dara. Tapi ramai yang tak tahu punca kenapa sampai perlu dibedah. 

image

Tak kurang juga yang sibuk bergosip mengatakan beliau membesarkan payu dara. Daripada kita lemparkan tohmahan pada beliau di bulan-bulan Ramadhan ni, saya rasa saya nak kongsikan sesuatu tentang isu ini. Sebenarnya Ifa Raziah dibedah kerana membuang ketulan (lump) yang terdapat di kedua-dua belah payu dara. Apa punca sebenar yang menyebabkan berlaku ketulan tersebut? 

image

Untuk pengetahuan para pembaca, ketulan yang terjadi adalah disebabkan beliau berhenti menyusukan anak secara drastik di saat susu badan masih banyak. Disebabkan faktor kesibukan kerja, beliau putuskan susu sebelum tiba masanya. Beliau tidak mengepam dan membiarkan susu terkumpul begitu sahaja. Ini berlaku pada tahun 2011. 

Atas faktor yang sama juga, beliau telah banyak kali menangguhkan pembedahan. Sehingga baru-baru ini, setelah 3 tahun, beliau tidak mampu lagi untuk menanggung kesakitan, dan akhirnya terpaksa dibedah untuk membuang semua ketulan-ketulan yang telah merebak ke dua-dua bahagian payudara, sebelum ia menjadi lebih parah.

Akibat Cerai Susu Sebelum Tiba Masa

Susu yang terhasil, apabila dibiarkan terkumpul di dalam payu dara dalam tempoh yang lama akan menyebabkan si ibu mengalami bengkak susu. Dan jika ia tidak dikeluarkan dengan cara menyusukan anak atau pun tidak dipam, akhirnya ia akan menjadi ketulan (lump) dan akhirnya menyebabkan jangkitan (infection).

image

Ifa Raziah menyatakan dia sangat kesal dengan tindakannya memutuskan susu. Kalau ditakdirkan beliau mempunyai anak lagi selepas ini, beliau tekad untuk menyusukan anak sehingga habis susu badan. Maksudnya melengkapkan penyusuan sehingga 2 tahun. 

Saya rasa tertarik dengan nasihat beliau kepada semua ibu bekerjaya di luar sana. Beliau menasihatkan, walau sibuk macam mana sekalipun, jangan sekali-kali skip sesi mengepam susu. Teruskan menyusu anak masing-masing sehingga 2 tahun. Bila berlaku kes begini, sakit yang ditanggung hanya Allah saja yang tahu. 

Memandangkan ketulan yang terhasil terlalu banyak, doktor terpaksa mengambil keputusan membuang terus kedua-dua belah payu dara. Sekarang beliau terpaksa memakai implan, tetapi implan tersebut tidak akan mengganggu kalenjar susu. 

Maksudnya kalau beliau mengandung lagi, beliau masih boleh menyusukan bayinya nanti. Sama-sama kita doakan agar beliau cepat sembuh dan Allah kabulkan doa beliau untuk menyusukan anak dengan susu badan sendiri satu hari nanti.

Kisah Susu Ibu Di Dalam Al-Quran

Kisah susu ibu ini telah pun diceritakan di dalam Al-Quran. Ada sebab kenapa Allah memerintahkan supaya ibu-ibu menyusukan bayi mereka, selama 2 TAHUN, iaitu tempoh yang PALING SEMPURNA untuk kebaikan Ibu dan Anak. 

‚ÄúPara ibu HENDAKLAH¬†menyusukan¬† anak-anaknya selama DUA TAHUN PENUH, iaitu bagi yang ingin¬†MENYEMPURNAKAN¬† penyusuan itu‚Ä̬†¬†

‚Äď Surah Al-Baqarah, Ayat 233

Apa yang anda dapat simpulkan daripada firman Allah di atas? 

Kisah Pengajaran Kepentingan Susu Ibu

Pernahkah anda membaca kisah Nabi Musa A.S. yang diceritakan di dalam Al-Quran. Nabi Musa A.S. telah dihanyutkan oleh ibunya di Sungai Nil untuk menyelamatkannya daripada di bunuh oleh tentera Firaun.Sebenarnya terselit kisah pengajaran tentang KEPENTINGAN SUSU IBU di dalam kisah ini? Mari kita baca kisah Yukabid, ibu kandung kepada Nabi Musa A.S.

Allah beri kelebihan susu ibu pada wanita ada sebabnya. Susu ibu penuh dengan khasiat dan manfaat kepada anak dan juga manfaat kepada diri ibu sendiri. Allah tidak akan mencipta sesuatu tanpa sebab dan faedah. Semua haiwan menyusukan anak mereka hingga cukup suatu tempoh. 

Hanya kita sebagai manusia sahaja yang menafikan hak anak untuk mendapatkan nikmat susu ibu yang Allah telah beri kepada mereka. Akibat menafikan hak ini, akan memberi impak negatif kepada kedua-dua ibu dan anak. Pulangkan hak susu ibu kepada anak-anak anda. 

Mudah-mudahan kita semua mengambil pengajaran dari kisah ini. Jika anda rasa kisah ini bermanfaat untuk orang lain terutama para ibu, sila klik LIKE button di bawah. Semoga ianya akan menjadi ilmu yang bermanfaat dan pencen kubur kita semua. Amin.

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 

Hubungi saya untuk:- 
FREE CONSULTATION 
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Eyda Sukiman
Sid 892528
01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

Mighty 3 Gems – Puasa Lebih Bermakna & Bertenaga tanpa Haus & Lapar

image

Assalamua’alaikum semua readers sekalian. Untuk entry kali ni Eyda nak story tentang Set Mighty 3 Gems yang sangat awesome untuk ATASI KELETIHAN KETIKA BERPUASA.

Bulan Ramadhan ni ramai pulak yang tanya pasal Set Mighty Triple Gems/Set Puasa Shaklee ni kan..So harap entry ini akan dapat membantu anda-anda semua :).

image

Kebiasaannya, ketika berpuasa, ramai diantara kita yang rasa sangat bertenaga lepas bersahur tetapi semakin kurang bertenaga bila menjengah ke tengahari sebab waktu ni sistem badan kita dah terbiasa untuk menerima makanan yang akan ditukarkan kepada tenaga, betul tak?

Bila dah tiba waktu petang, lutut dan badan pun dah mula rasa menggeletar sikit-sikit. Lagi-lagi la untuk PESAKIT GASTRIK, IBU MENYUSU, IBU HAMIL, PESAKIT DIABETES, & ORANG-ORANG TUA.

Disinilah istimewanya Set Mighty 3 Gems Shaklee ni. Sebab dalam set ni ada ESP, Mealshake dan Performance Drink. Setiap satu produk ni ada keistimewaan dan peranan masing-masing untuk membantu kita kekal bertenaga sepanjang berpuasa.

image

Kelebihan/Khasiat Set Mighty Triple Gems Shaklee

1) ESP

-Non-GMO soya yang sangat sedap, lemak-lemak berkrim disukai ramai

-Rendah glisemik, dimana tenaga dari makanan akan dilepaskan perlahan-lahan supaya badan kita sentiasa bertenaga dan tak lesu sepanjang hari tak kira kita puasa atau pun tidak

-Sangat bagus untuk PESAKIT GASTRIK yang cepat rasa pedih perut bila lapar

-Siapa yang minum ESP ni setiap hari, kulit akan jadi lebih cerah, parut makin hilang, kulit jadi halus dan lembut semulajadi

2) MEALSHAKE

-Setiap bancuhan Mealshake ni menyediakan 19 jenis vitamin/ galian penting, protein dan serat yang diperlukan oleh badan kita setiap hari

-Sangat bagus untuk bagi rasa kenyang

-Bagi tenaga yang berpanjangan sepanjang bulan puasa

-Ibu-ibu yang hamil atau menyusukan baby, sangat-sangat digalakkan amik Mealshake ni sebab korang sangat-sangat memerlukan tenaga extra

3) PERFORMANCE DRINK:

-Mengekalkan kandungan air dalam badan

-Seimbangkan elektrolit dalam badan supaya badan tak dehydrasi yang menyumbang rasa dahaga yang sangat-sangat terutama ketika panas dan juga semasa puasa

-Bagi tenaga serta merta. Ni yang paling best ni tau.

Okey ni antara testimoni customer yang pernah consume SET MIGHTY TRIPLE GEMS ni..

image

Kalau rasa2 anda nak cuba set ni bolehla hubungi Eyda ya..In shaa Allah konsultasi pemakanan akan diberikan..

Customer is my priority ūüôā

Ikhlas,
Agen Shaklee yg juga ambil Set Puasa ni ūüôā

Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Pages : Mummy Healthy Vita Store