Gla Complex Shaklee

Assalamualaikum !
GLA-Complex
Umum mengetahui EPO adalah sangat sinonim dengan wanita yang sentiasa  mahu mengekalkan kecantikan dan kesihatan yang baik. Tetapi tahukah anda, di Shaklee juga terdapat satu produk yang mampu menandingi kehebatan EPO?

 

Gla Complex

Gla Complex

 
Perbezaan GLA COMPLEX SHAKLEE
 
 • Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari Bunga borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO!
 
 • Bunga Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari Bunga borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan, Canada.

 

 
blogger-image--216558538
KEISTIMEWAAN GLA COMPLEX SHAKLEE :
1- Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.
 
2- Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
 
3- Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard – iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan.
 
4- Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik.
 
 
 

Bunga Borange

 

 

GLA-kandungan

 
 
MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX SHAKLEE :
 • Herba Tradisi Yang Dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Iainya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, mengeluarkan kahak, melegakan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
 
 • Mengawal Selia Estrogen dan Testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS
 
 • Melambatkan Menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus
 
 • Memperbaiki Prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 
 • Menentang Kanser – GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 
 • Memperbaiki Inflamasi Kulit – Iainya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap. Iainya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi darirheumatisma dan artritis.
 
 • Menghalang Komplikasi Diabetes – Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi.
 
 • Pelangsingan dan Menghalang Penambahan Berat Badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
 
 • Menghalang Tekanan Darah Tinggi – Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung.
 
 • Memperbaiki Tekstur Rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

 

gla-complex-utk-wanita-lelakiFAKTA YANG ANDA PERLU TAHU
 
–> GLA bukan hanya untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik juga sama pentingnya seperti asid amino tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperolehi melalui makanan. Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan), remaja yang membesar, orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus malah digalakkan untuk lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s