0

Testimonials : Kompilasi Testimonial Cadangan Supplement Kesuburan Shaklee

Assalamualikum semua..Jom kita lihat testimoni-testimoni customer yang telah disahkan hamil setelah menggunakan set kesuburan Shaklee ini..Alhamdulillah sekiranya kita usaha + berdoa + tidak putus asa..rezeki akan datang tanpa diduga 🙂



TESTIMONI 1

“Alhamdulillah…..disini sya nak kongsi skit pengalaman saya….setelah setahun saya mendirikan rumah tangga saya belum dikurniakn cahaya mata….dan dua bulan yang lepas saya cuba set kesuburan shaklee berkat doa n sabar sy akhrye smlm sy ada brta gmbra…sy dsahkn hmil 5mnggu……doakn sy dan kdgn slmat ye..”






TESTIMONI 2
“Hi Dearies,
Saja nk share testimoni kt sini… Saya berkahwin hampir setahun…. saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya…. sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel… kadang2 atas urusan kerja… kadang2 jalan2 je… Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki.. 

Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin… terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi… April lepas…saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex… untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki…

Harini, sudah 1mnggu period saya lewat… tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2… saya rasa pelik.. pagi tadi… sebelum mandi… saya terdetik utk cuba buat upt… memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu… saya biarkan je.. dan pergi mandi…. lepas dh siap mandi… saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb ‘positive’ saya terus kejutkn suami saya…die sangat teruja..tak tau nak cakap apa…smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same ‘positive’…. Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah… janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya… 

Alhamdulillah sekali lagi…. saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri… kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya… lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha…”






TESTIMONI 3

” Assalam just nak share experience..saya start consume GLA COMPLEX on January 2013 sebab ada masalah period pain & cycle period panjang.Saya dah kahwin lebih kurang 4 tahun 6 bulan.Baru-baru ni saya check UPT positive.Doktor cakap dah 6 weeks.Doakan saya selamat bersalin.”




Alhamdulillah..ini semua adalah kerana keizinan ALLAH SWT disamping usaha meraka yang tak pernah jemu dan tak putus asa..In shaa Allah pasti akan ada rezekinya sekiranya kita sentiasa berusaha + berdoa + tidak putus asa..Cuba dan terus mencuba..saat manis pasti akan tiba 🙂

Untuk supplement kesuburan Shaklee..anda boleh mencuba :



1) GLA COMPLEX 

– Antara fungsi GLA (gamma linolenic acid) adalah menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan.

– GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.


2) ESP

– Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

– Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

– Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

– Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


Manakala untuk si suami pula boleh mencuba :

1) VITA-E COMPLEX

Antara keunikan Vitamin E keluaran Shaklee adalah ianya dilengkapi dengan Selenium, salah satu unsur penting untuk meningkatkan kuantiti sperma pada lelaki dan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi.

2) ZINC COMPLEX

– Sangat penting untuk kesuburan terutamanya buat lelaki. Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosterone. Kekurangan zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.


Jadi kepada anda yang masih ternanti-nanti untuk mendapatkan cahaya mata,tidak salah untuk anda mencuba supplement ini..In shaa Allah ada rezeki anda nanti..yang penting anda kena terus berusaha,berdoa dan bertawakal..In shaa Allah boleh..

Sekiranya anda ada apa-apa pertanyaan jangan malu jangan segan boleh hubungi eyda di : 

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Advertisements
0

Cadangan Supplement Untuk Masalah Kencing Manis (Diabetic)

Assalamualaikum semua ..selamat pagi 🙂 Harini entry tentang penyakit kencing manis atau diabetes .


Penyakit kencing manis atau juga dikenali sebagai diabetes adalah dikategorkan sebagai IBU kepada segala penyakit. Ianya adalah merupakan penyakit kronik yang boleh menyebabkan masalah serangan jantung, kegagalan buah pinggang, strok, buta, kerosakan saraf dan gangrene kaki.

Penjagaan pesakit diabetes dalam program diabetes Shaklee sama sekali tidak bertujuan untuk menyembuhkan sakit diabetes ini sebaliknya mengawal kandungan gula dalam darah, sekaligus mengawal diabetes dari menjadi lebih teruk.

Penyakit kencing manis semakin menular di kalangan ramai orang tetapi ramai yang tidak sedar mereka mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapatkannya. Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi penyakit kencing manis. 

Penyakit kencing manis membawa kepada :

  • Penyakit Jantung
  • Penyakit Buah Pinggang
  • Luka Lambat Sembuh
  • Hilang Fungsi Saraf


Tanda-Tanda Awal Diabetes:

1. Kerap berasa dahaga
2. Kerap membuang air kecil terutamanya ditengah malam
3. Mempunyai penglihatan yang kabur
4. Keletihan melampau tanpa sebab yang diketahui
5. Berat badan berlebihan
6. Kerap berasa lapar
7. Kerengsaan kulit



Antara Tanda-Tanda Kencing Manis :

  • Sering Dahaga
  • Sering Lapar
  • Kerap Membuang Air Kecil
  • Lemah Badan
  • Penurunan Berat Badan Yang Cepat
  • Penglihatan Semakin Kabur
  • Pening Kepala
  • Luka Lambat Sembuh
  • Masalah Seksual
  • Jangkitan Vagina

Ini merupakan pilihan set vitamin untuk penyakit diabetes yang membantu pesakit diabetes berasa lebih sihat dan kadar diabetes melitus menurun.

PILIHAN 1

  • ESP
  • VITA-LEA
  • GLA COMPLEX
  • VITA-C
  • ZINC COMPLEX
  • ALFALFA COMPLEX
  • B-COMPLEX
1) ESP 

– Bantu kekal paras gula normal dalam darah dan pembaikan luka


2) VITA-LEA

mengandungi imbangan vitamin dan mineral yang lengkap.

3) GLA COMPLEX

– membawa kesan positif pada diabetes neuropathy


4) VITA-C 

– Mengukuhkan kapilari dan salur darah


5) ZINC COMPLEX

– Membantu tubuh menghasilkan insulin dan pemulihan luka dengan cepat


6) ALFALFA COMPLEX

– Kromium (GTF), membantu stabilkan gula dalam darah


7) B-COMPLEX

tukar gula kepada tenaga dan membebaskan tenaga.



PILIHAN 2





1) VIVIX

– Menstabilkan gula dalam darah. Terdapat potensi yang besar bagi menormalkan tahap gula dalam darah anda dan itu adalah berita besar untuk berjuta-juta rakyat Malaysia yang mengalami wabak penyakit kencing manis baru-baru ini. Jika anda berumur lebih 50 tahun, anda mungkin jatuh ke dalam zon kelabu yang dikenali sebagai pra-diabetes. Ertinya, walaupun anda tidak menunjukkan tanda-tanda masalah gula dalam darah mereka boleh hanya sekitar sudut.


– Polyphenols dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis

Pilihan set kencing manis ini bergantung kepada anda 🙂 Boleh pilih mengikut kesesuaian bajet anda.Namun sekiranya anda mempunyai bajet yang lebih tak salah jika anda memilih VIVIX kerana kandungan dalam sebotol VIVIX mampu memberi banyak manfaat dan khasiat kepada anda 🙂


Untuk order dan info lebih lanjut boleh hubungi eyda di :

INFO & ORDER : 
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
0

Testimonial Breastfeeding : Bagaimana Boleh Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalamualaikum semua..entry kali ni eyda nak kongsikan testimoni Puan Hasimah Mamat yang pernah consume supplement Breastfedding / Preggy / Confinement 🙂 Jom kita baca..


TESTIMONI 

“[ MACAM MANA BOLEH JATUH CINTAN NGAN SHAKLEE ] 🙂

Puteri sulong…Husna Ruhii dilahirkan tepat jam 4.37 pagi pada 31.12.10…Alhamdulillah:-)….Memang dh niat nk fully BF, walaupun husna warded selama lebih kurang seminggu di NICU HUSM, Kubang Kerian, Alhamdulillah, susu memang meriah.Memang boleh pump bg stok utk Husna di wad….Alhamdulillah, sehingga 60 hari sblm masuk keje, stok susu Husna tiada masalah..

Setelah mula bekerja, rutin pump adalah pada pukul 5.00 pagi (atau sebelum pukul 6.00) sebab dh nak subuh, nak breakfast lagi, takot Husna terjaga, then di tempat kerja sblm naik wad (rutin harian akan g tgk patient yg DR refer) iaitu sblm pukul 9.00 pagi.then sblm lunch hour skali dalam pukul 12.30 tengahari.then pukul 3.00 @ 4.00 petang sekali..balik rumah, lepas ambil Husna dari Nursery, lebih kurang pukul 7.00 sblm Maghrib…kalu rajin sblm tido lagi skali …

Tak ingat daa masa Husna umur brapa bulan, tergerak di hati nak tanyer my Best Fren…a.k.a..Neslo Beng Wardah…macam mana nak pekatkan susu:-)…masa tu, sy x der maslah sangat ngan pengeluaran susu…Alhamdulillah:-)

Then, Pn Neslo Beng Wardah pun bagi cadangan Set B (Set Penyusuan) iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa…
Alhamdulillah, bila pump, layer yang terbentuk memang Fantasticccc:-)…sangat suka bila letak dalam Fridge….Lama lepas tu, Pn Neslo Beng Wardah suggestkan Osteomatrix pulak, bukan sajer sebagai sumber Kalsium, malah ia juga boleh meriahkan lagi rezeki susu Husna:-)

Pengambilan Vitamin Shaklee bukan hanya untuk Ummi Husna sorang, malah Abi Husna pun turut sama menikmati dan merasai kebaikan serta kelebihan Shaklee 

Setelah umur Husna 1 tahun 10 bulan, BF dihentikan sbb husna akan mendapat ‘adik’…Alhamdulillah 
Awal kehamilan, alahan teruk menyebabkan Hb terus drop 10.5…masa buka buku merah terus dapat sticker …Dengan x semena2, terus call Pn Neslo Beng Wardah…huhuuuuu..Mcm mana deyyy, Hb aku dh drop, padahal sblm pregnant, HB sangat normal …..Apa yang dicadangkan adalah Set J1 (utk trimester 1) dan Set J2 untuk trimester 2&3…Tanpa buang masa, terus jer oder…dan Alhamdulillah…Hb dah naik 11.0 walaupun alahan masih lagi teruk….Bila masuk Trimester 2, mula tambahkan Omega dan ESP….Alhamdulillah, latest Hb adalah 11.8 iaitu pada kandungan berumur 20/52…ngam2 masuk 5 bulan, dan Alhamdulillah, alahan pun berlalu pergi:-) “

– Puan Hasimah Mamat –


Alhamdulillah..murah rezeki puan ni kan..Bagi anda yang nak mencuba set menyusu ini antara supplement yang dicadangkan :

  • ESP
  • ALFALFA COMPLEX
  • VITA C
  • VITALEA (multivitamin)
  • B-COMPLEX
  • OSTEMATRIX

Cadangan optimum set untuk breastfedding

Dan ini pula cadangan supplement untuk Set Kehamilan :

Untuk trimester 1 :

  • B-COMPLEX
  • VITA C
  • OSTEMATRIX
  • VITALEA

Manakala untuk trimester kedua & ketiga pula adalah sama seperti untuk trimester 1 cuma add on Omega Guard..


Anda juga boleh add on ESP untuk memberi / membekalkan tenaga yang berpanjangan ketika hamil dan juga untuk menguatkan rahim serta memberi effect yang baik untuk ibu dan juga anak didalam kandungan 🙂

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Vita E Complex

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
• 400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
• Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



INFO & ORDER : 
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675


0

Kelebihan & Kebaikan Meal Shakes Shaklee Untuk Seisi Keluarga

Sempena promosi Meal Shakes bulan ini yang masih lagi berbaki 6 hari..sini eyda nak ceritakan kelebihan Meal Shakes untuk seisi keluarga..Jom kepada sesiapa yang belum mencuba Meal Shakes,dapatkan segera stok Meal Shakes sempena promosi harga runtuh ni..berbanding dengan harga sebelum promosi RM114..Sekarang hanya RMxx..Pasti rugi kalau anda tak mencuba!!!
 
 
 
 
 
Meal Shakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
 
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
 
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
 
Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
 
• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
 
 
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
 
• Bayi bermula 1 tahun ke atas
• Kanak-kanak
• Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
• Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
• Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
• Warga tua
Kelebihan Meal Shakes Shaklee
• membantu perkembangan minda dan IQ anak
• menambah selera makan anak-anak
• membantu masalah sembelit
• mengatasi masalah selalu selsema dan asma
• menguruskan badan
 
 
Jom ikhtiar sihat dengan Shaklee.Bestke Best??Mestilah best !
 
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
0

Susah Nak Turunkan Berat Selepas Bersalin? Jom cuba Omega Guard


Berat badan tak turun selepas melahirkan memang menjadi satu perkara yang tak disukai oleh para ibu. Walaupun menyusukan anak, itu bukanlah alasan untuk ibu tidak cuba membuang lemak-lemak yang bersarang di badan. Omega Guard Shaklee adalah pilihan selamat bagi ibu menyusu membakar lemak. Ini kerana Omega Guard Shaklee bertindak membakar lemak di badan tanpa menjejaskan susu yang terhasil. Susu tidak akan berkurang, juga tiada pencemaran yang berlaku terhadap susu ibu.


Bagaimana Omega bertindak membakar lemak?
Omega 3 berupaya meningkatkan metabolisma badan. Kandungan Omega 3 di dalam darah juga memberi kesan tindakbalas kepada tubuh supaya mengguna lelemak di badan sebagai punca tenaga. Bukan itu sahaja, minyak ikan (Omega 3) ini juga mampu mengawal nafsu makan bagi mereka yang mahu membuang lemak di badan.




Kunci kejayaan bagi menurunkan berat badan adalah kebolehan seseorang mengawal selera makan. Leptin (di dalam Omega 3) inilah yang akan beri signal kepada otak dan mengehadkan rasa lapar seseorang.


Seperti ibu menyusu, mereka sering mengadu lapar, katanya memberi makan kepada dua orang. Walhal, apa yang telah dimakan tadi telah cukup bagi ibu untuk menghasilkan susu. Tapi dek kerana rasa lapar yang sering muncul, ibu akan terus makan, dan makan lagi. Akhirnya, berat badan yang dikatakan boleh hilang kerana menyusukan anak tak juga hilang. Malah makin bertimbun-timbun, kerana makan terlebih.


Makan dengan banyak bukanlah penyebab susu menjadi banyak, tapi makanlah secara seimbang dan ibu perlu hidup dengan cara yang sihat. Bukan apa, berat badan yang berlebihan boleh menjadikan ibu menjadi obes atau menjadi masalah kesihatan yang lain. Kunci utama ibu berjaya menyusukan anak adalah ibu perlu menjaga kesihatan tubuh badan. Insyaallah cita-cita menyusukan hingga dua tahun akan tercapai.


Banyak lagi kelebihan Omega Guard Shaklee selain bakar lemak ibu menyusu, diantaranya:

  • membantu perkembangan otak bayi semasa di dalam kandungan
  • kurang risiko kelahiran awal (pra matang)
  • merendahkan risiko meroyan bagi ibu baru melahirkan
  • menyalurkan khasiat EPA dan DHA yang ada di dalam Omega Guard untuk sistem imunisasi anak-anak
  • meningkatkan kesihatan otak dan tubuh badan
  • membantu merawat asthma, juga ekzema
  • mengurangkan masalah batuk dan selesama pada anak-anak
  • mencarikan kahak
  • baik untuk kesihatan sendi
  • juga memelihara jantung dan kesihatan sendi.


SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

0

< TESTIMONI > Susu Semakin Meriah Setelah Consume Supplement Penyusuan SHAKLEE

Assalamualaikum semua..Entry kalini Eyda nak kongsikan testimoni-testimoni customer yang telah mengambil supplement untuk penyusuan badan..Hasilnya sangat mengkagumkan..siap boleh buat stok untuk bulan puasa lagi 🙂 Jom kita tengok testimoni-testimoni dibawah ini..



TESTIMONI 1



”Sharing is caring..testimoni saya sendiri ni..dh 6bln menggunakan shaklee..bby pun dah 8bln.alhamdulillah,susu masih meriah..ibu ibu jom buat stok utk bulan puasa nti.saya dh mula buat stok..alhamdulillah sehari dpt hasil dlm 30-37oz..dpt buat stok 10oz sehari.inshaAllah,misi untuk buat stok boleh berjaya..dapatkan tips penyusuan drpd pengedar2 anda skrg!..kalau sy boleh,anda semua pun boleh!.”

– Puan Siti Nor Farina –

TESTIMONI 2

Ni testimoni kawan sekolah Eyda since sekolah menengah..Baru consume ESP+ALFALFA selama 2 minggu,alhamdulillah..feedbacknye sangat berpuas hati..Susu bertambah pekat dan banyak..baby kenyang ibu semakin riang 🙂 Tq sayang..


TESTIMONI 3
“My twins dah 2 tahun 6 bulan… still bf… tapi ye laaa… lelama macam surut jugak susu kan.. Sejak amalkan ALFALFA dan ESP memang consume awal join… si kembar meneguk susu siap bunyi2 gulk2 lagi…. Pastu siap jeling mama sambil senyum..”

-PUAN ARLINA-

Alfalfa – Milk booster




ESP – Memekatkan susu ibu dan memberi tenaga kepada ibu

Dah ramai yang berpuas hati setelah consume supplement penyusuan Shaklee ini..Eyda juga gembira kerana dapat menolong ibu-ibu di luar sana yang mengalami masalah-masalah seperti susu yang kurang memberangsangkan..In shaa ALLAH..kita hanya mampu berusaha,selebihnya kita serahkan pada Yang Maha ESA..In sha Allah akn dipermudahkan segalanya..Yang penting niat kita kena ikhlas dan jangan mudah putus asa 🙂


Untuk dapatkan produk-produk Shaklee ini boleh pm/sms/whatsapp Eyda ye 🙂 ..

INFO & ORDER : 
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675