0

Promo Ogos 2014 – GLA COMPLEX

Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promosi produk, berbentuk beli 6 botol, dan dapat percuma 1 botol.

Bulan ini, promosi dari Shaklee adalah supplement GLA.

Beli 6 botol GLA, dan dapatkan 1 botol percuma.

10584086_10204372568055451_4124845615988519810_n

GLA merupakan nama pendek untuk Gamma Linoleic Acid.

Oh, ia tak berasid ye,jangan risau 🙂 , nama je macam tu.

GLA adalah supplement kewanitaan. Ia berkait rapat dengan membetulkan masalah hormon wanita.

Sebab itu, wanita yang mempunyai masalah period tak stabil, masalah period lambat datang, senggugut semasa period, masalah menopause, semua ini sangat bagus untuk amalkan GLA

GLA akan bertindak membetulkan masalah hormon di dalam tubuh wanita.

Biasanya kita perlukan 2-3 botol GLA untuk mendapatkan kesan yang terbaik.

Harga untuk sebotol GLA hanya RM 91.25

**GLA Complex ni pun sesuai untuk semua peringkat kanak-kanak & juga lelaki ya.

Untuk order, anda boleh hubungi saya:

Eyda Sukiman
Sms/Whatsapp 0111 290 9545
Kedai Vitamin Eyda – Kota Bharu & Machang
Kedai Vitamin Kelantan – Kota Bharu & Machang
Mummy Healthy Vita Store

Advertisements
0

[ Info ] Coklat Dan Ibu Hamil – Boleh atau Tidak?

image

Coklat dah tentu menjadi makanan favorite kanak-kanak. Dan tak lupa, yang dewasa pun gemarkan coklat. Tetapi pengambilan coklat perlulah dikawal, kalau tidak nanti berat badan pun meningkat. Betul? Lain pula ceritanya dengan ibu hamil.

Bolehkah ibu hamil makan coklat? Apa kebaikan coklat untuk ibu yang sedang hamil? Kami ingin kongsikan dengan anda.

image

 Kandungan theobromine dalam koko, terutama di dalam coklat pahit (dark chocolate) dapat mengelakkan pre-eklampsia semasa hamil.

image

Kandungan theobromine itu juga membantu meluaskan pembuluh darah dan dapat membantu melancarkan pengaliran darah ibu yang sedang hamil

Kajian membuktikan bahawa ibu yang gemar memakan coklat sepanjang kehamilan melahirkan bayi yang lebih sihat dan ceria

image

Coklat mengandungi flavanoid yang mengandungi anti-oksidan yang boleh menguatkan sistem imunisasi bayi dan juga ibu

image

Coklat pahit mengandungi anti-oksidan yang membantu menjaga kesihatan jantung ibu dan juga bayi

image

Oleh itu, jangan khuatir untuk makan coklat. Tetapi carilah coklat pahit (dark chocolate) yang ada pelbagai kebaikan. Selamat menempuh alam kehamilan dengan penuh kegembiraan!

Nak cuba SET HAMIL SHAKLEE ?
Hubungi Eyda untuk keterangan lebih lanjut ! 🙂

Ceria & Sihat ketika Hamil 🙂

Eyda Sukiman
Sms/Whatsapp 0111 290 9545
Kedai Vitamin Eyda – Kota Bharu & Machang
Kedai Vitamin Kelantan – Kota Bharu & Machang
Mummy Healthy Vita Store

2

Testimoni Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua..Salam 27 Ramadhan 🙂

Produk TERPENTING untuk SET KESUBURAN SHAKLEE —–> GLA Complex

GLA Complex daripada Shaklee sememangnya kaya dengan kandungan Gamma-Linolenic Acid.Khasiat yang sama sepertimana yang terkandung dalam supplement EPO yang berada di pasaran.

Namun begitu, GLA Complex Shaklee mengandungi 17 – 25% khasiat sumber asli GLA iaitu Borage Seed.

GLA Complex telah banyak membantu wanita di luar sana untuk hamil..serta dapat mengatasi masalah dalaman yang para wanita diluar sana alami.Syukur Alhamdulillah…

Jom kita ketahui bagaimana GLA Complex Shaklee boleh membantu anda?

❁ Adakah anda perasan bahawa sebulan sekali anda akan mengeluarkan sejenis cecair (lendir). Lendir tersebut menandakan bahawa anda sedang di dalam tempoh kesuburan. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk membantu kesuburan iaitu cecair (lendir) yang berwarna putih telur.
 
❁ Cecair lendir tersebut membantu sperma untuk berenang terus ke uterus, dan seterusnya ke tiub falopio untuk disenyawakan dengan sel ovum. GLA COMPLEX SHAKLEE membantu anda menghasilkan cecair tersebut yang meningkatkan kualiti cecair lendir anda yakni tahap kesuburan anda. Cecair ini juga membantu sperma untuk hidup lama di dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Oleh itu, walaupun anda tidak berpeluang untuk bersama pada waktu subur, anda masih anda peluang kerana sperma masih berada di situ hingga hari ke 5.

Disini Eyda nak kongsikan beberapa testimoni customer Shaklee yang mengamalkan GLA COMPLEX Shaklee untuk salah satu usaha mereka untuk hamil.

Testimoni Berjaya Hamil!

image

Testimoni Set Kesuburan 1

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 2

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 3

image

Testimoni Set Kesuburan Shaklee 4

Alhamdulillah.. segalanya dengan izin Allah jua… dengan mengamalkan pengambilan supplement, istiqamah dan sentiasa berdoa kepada Allah, Alhamdulillah, mereka berjaya hamil… walaupun ada yang mempunyai masalah period tidak teratur, mengalami cyst / pcos.. namun mereka tetap berjaya hamil dengan izin Allah.. Alhamdulillah…

image

Jadi kepada semua wanita di luar sana yang mungkin mengalami masalah yang sama, jangan putus asa.. Teruskan usaha.. Sebelum anda membelanjakan wang yang banyak dengan rawatan moden, apa kata anda cuba mengamalkan pengambilan supplement dahulu.. In Shaa ALLAH, ia boleh membantu.. yang penting, jangan lupa pada Allah, sentiasa berdoa pada-Nya serta tawakal.. in shaa ALLAH, ALLAH akan membantu kita.. :):)

Dapatkan supplement anda SEKARANG!!

Hubungi Eyda dan anda akan mendapat FREE CONSULTATION dengan pembelian supplement Shaklee daripada Eyda.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

Supplement Shaklee Untuk Tingkatkan Kesuburan Wanita

Assalamualaikum readers :):)

Sudah tentunya dalam setiap pasangan mengimpikan mempunyai cahaya mata sendiri.. terutamanya wanita.Siapa yang tidak mahu hamil, dan melahirkan zuriat sendiri bukan?Semua wanita ada impian yang sama.. namun begitu, rezeki itu semua di tangan Allah.. siapa kita untuk mempertikaikan rezeki Allah.. cepat atau lambat, semuanya Allah dah tentukan.. sebagai hamba-Nya, kita kena sentiasa usaha, jangan putus asa, redha dan tawakal dengan ketentuan Allah..

image

Pengambilan supplement merupakan salah satu usaha kita untuk hamil… ini kerana supplement membantu memenuhi nutrisi di dalam badan anda supaya ia berfungsi dan bertindak dengan lebih baik..Supplement ini juga membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita dan ini dapat meningkatkan lagi peluang anda untuk hamil.. in shaa ALLAH.. pengambilan supplement Shaklee secara konsisten, sentiasa berdoa pada Allah, in shaa ALLAH, ALLAH akan berikan apa yang kita impikan… ingat… usaha + doa + tawakal.. itu penting..:)

Apakah supplement Shaklee yang boleh membantu anda?

image

Gla Complex Shaklee

1) GLA COMPLEX

✔ Membantu untuk menstabilkan kitaran haid.
✔ Membantu untuk menghasilkan lendir serviks yang berkualiti yang membantu meningkatkan kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur.
✔ Membantu menstabilkan hormon dan mencegah aktiviti sel yang abnormal seperti cyst.

image

B-Complex Shaklee

2) B-COMPLEX

✔ Lengkap dengan kesemua vitamin b yang diperlukan.
✔ Juga mengandungi vitamin B6 (asid folic) yang penting untuk persenyawaan telur oleh sperma.

image

ESP Shaklee

3) ESP

✔ ESP kaya dengan kandungan protein yang merupakan makanan asas kepada sel, dan sel yang sihat membantu memudahkan proses yang berkaitan dengan persenyawaan, dan lain-lain.

✔ ESP membantu membentuk tisu rahim, serta membantu membentuk sel ovum dan sel sperma yang sihat.
  

image

Alfalfa Complex Shaklee

4) ALFALFA COMPLEX

✔ Merupakan sejenis pokok herba yang dikenali dengan khasiatnya dan juga kaya dengan pelbagai jenis vitamin dan mineral seperti Vitamin A, C, dan E, kalsium, potassium, fosforus.

✔ Membantu mengatasi masalah keputihan yang sering berlaku di kalangan wanita.. Masalah keputihan inilah yang mengganggu persenyawaan telur di dalam rahim.

image

Cadangan Pilihan Untuk Set Kesuburan Shaklee (Wanita)

Untuk testimoni, click link ini ☛ Testimoni Set Kesuburan Shaklee – Hamil dengan GLA!

Dapatkan supplement Shaklee anda hari ini juga! :):)

Setiap pembelian supplement Shaklee dari kami, akan mendapat FREE CONSULTATION dan TIPS ekslusif daripada Eyda,Nutrisisihat.com.

Eyda Sukiman
ID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

0

Vivix Shaklee & Pelbagai Testimoni

Assalamualaikum..

GOOD NEWS!

Bulan Julai 2014 ini merupakan bulan promosi Vivix Shaklee.

Makanan berkhasiat memainkan peranan penting dalam penjagaan kesihatan. Dengan menambah nutrien polifenol yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan ke dalam diet pemakanan harian, dapat mengekalkan kesihatan yang berpanjangan dan juga meningkatkan tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti seharian.

Shaklee membawa Vivix™ untuk anda, satu minuman campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dan enak rasanya!

Kebaikan:

✔Memelihara keseluruhan kesihatan
✔Membantu anda berasa lebih bertenaga
✔Menguatkan sistem imun

Kenali Vivix Shaklee

Apa itu Vivix?

image

Bahan-bahan Utama Vivix Shaklee

1. Anggur Muskadin
Anggur Muskadin merupakan salah satu buah yang paling tinggi dengan polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin memberikan ellagitanins dalam kepekatan tinggi, yang apabila digabungkan dengan lain-lain polifenol, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang hebat.

image

2. Resveratrol
Satu sebatian semulajadi antioksidan yang ditemui dalam sesetengah tumbuhan, biji, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk anggur yang diperolehi seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia.

Vivix Memperlahankan Penuaan Pada Peringkat Sel

image

Vivix® Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix® mengandungi campuran unik botani:

• Polygonum Cuspidatum
• Anggur Muskadin
• Elderberi Eropah
• Lobak Ungu

yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Anggur Muskadin: Sememangnya Hebat

40% kulit, 10% benih: Anggur Muskadin adalah dari alam semulajadi yang jarang ditemui, buah paling mujarab dengan profil polifenol yang unik yang menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin mempunyai kepekatan asid elagik yang tinggi. Apabila ia digabungkan dengan polifenol lain, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Shaklee memanfaatkan kuasa Anggur Muskadin ini di dalam setiap botol Vivix ® menggunakan proses pengekstrakan proprietari yang mengasingkan dan memelihara polifenol bioaktif yang diperolehi daripada kulit dan biji anggur setiap individu. Hasilnya? Formulasi saintifik canggih yang 10x lebih berkuasa daripada resveratrol itu sendiri dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. *

Hasil Yang Hebat: Pertahanan Sel

image

Satu kajian klinikal yang diterbitkan dalam The Journal of Endokrinologi dan Metabolisme menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menyekat penanda utama tindak balas tekanan biologi selepas pengambilan yang tinggi lemak dari sarapan makanan segera berjumlah 930 kalori*

*Nama kajian: A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. Tarikh publish: 2 Februari 2011.

Hasil Yang Hebat: Tenaga Sel

image

Satu kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix meningkatkan mitokondria (stesen jana kuasa sel yang menghasilkan tenaga) dengan ketara.

** Dalam kajian makmal di sebuah universiti terkemuka, Vivix = resveratrol + proprietari polifenol campuran.

Hasil Yang Hebat: Baikpulih Sel

image

Kajian makmal menunjukkan bahawa bahan-bahan utama Vivix membantu melindungi daripada kerosakan DNA, menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel yang sihat.

Hasil Yang Hebat: Prestasi Sel

image

Hasil daripada kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menghalang pembentukan protein AGE, yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Vivix Shaklee: Penyelesaian Hebat

image

Sesetengah makanan tambahan meningkatkan tenaga. Yang lain pula mendakwa sebagai kaya dengan antioksidan. Tetapi hanya Vivix Shaklee menyampaikan bahan-bahan yang telah terbukti memberi kesan positif empat mekanisme utama penuaan pada tahap sel.

Vivix Shaklee: Perbezaan Yang Hebat

image

Ditunjukkan dalam beberapa kajian klinikal dan makmal untuk meningkatkan pertahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel, dan prestasi sel

✔Semulajadi-tiada perisa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan awet

✔Bahan-bahan yang 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan sel *

✔Menyampaikan spektrum yang luas melebihi 15 polifenol – termasuk asid elagik, salah satu antioksidan yang paling mujarab dalam alam semula jadi

Patent pending dan eksklusif untuk Shaklee

image

100% Semulajadi. Patent pending. Bahan utamanya diuji secara klinikal. Eksklusif.

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

1. Puan Shila – Crohn’s Disease

image

image

Nad, nak share dengan Nad, saya dah pregnant, 4 months. After almost 5 years tunggu. Dapat tahu lepas sebulan lebih, tu pun sebab morning sickness teruk. Ingatkan gastrik puasa dan Crohn.
Thanks Nad. Vivix tu banyak membantu dan supplement lain yang saya ambil. Haritu test darah Crohn, Alhamdulillah semakin OK. Doc tu siap terperanjat macam mana darah ni boleh OK. Maksudnya inflammation tu dah semakin kurang. Alhamdulillah.
Memang doa sangat baby sihat dan sempurna. Dapat 1 pun jadi lah dulu. Doc gynae pun terperanjat. Dia kata case orang sakit Crohn jarang dapat preggy.
Ubat doc bagi untuk makan hari2 tak ambil jugak. Cuma ambil ubat air doc tu sebulan sekali sejak Januari. Ubat tu mahal giler, RM 7K, nasib baik ade ING. Selalu gak lah MC. Healing crisis Vivix pun bole tahan. Hehe..sabar kan aje.
Saya ambil 5 kali ubat air doc untuk kurangkan inflammation. Vivix sebotol je. Ada tinggal sikit je lagi. Ada time saya kena healing crisis tu. Berhenti dan sambung2. Kalau nak ikutkan, saya mkn Vivix tak disiplin sangat. Tapi vivix tu membantu jugak.

2. Puan Norhidayah Bt Mohd Ishak – Sakit Tua

Alhamdulillah.
Tak sampai sebulan penggunaan Vivix Shaklee, cuma sehari 1 sudu teh setiap pagi, kesihatan Atok saya semakin baik.
Untuk pengetahuan semua, Atok saya ada sakit tua. Badan jadi lemah, sakit-sakit, dan lain-lain. Lepas minum Vivix Shaklee, Atok cakap dia rasa badan bertenaga sangat. Emak saya sendiri cakap badan ngan muka Atok dah nampak merah. Tak pucat macam selalu.
Alhamdulillah. Saya rasa tersangat gembira. Sekurang-kurangnya saya tak rasa terkilan atau menyesal sebab melabur membeli Vivix yang ternyata berkualiti dan berkesan memelihara kesihatan Atok saya. Saya nak Atok saya sihat sebab saya sayang Atok saya.

3. Puan Izan – Rokok Rasa Pahit

Mmmm…segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan…
Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi…bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill… Dulu memang rasa segan dengan kawan2…dengan keluarga bakal suami..tapi tu la…bila kita nasihat…orang tua ni bukannya nak dengar…
Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.
Tapi Alhamdulillah…awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya…tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng…dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.
Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.
Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.
P/S: Ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis…pun ada perubahan yang ketara.

4. Puan Eina Md Ali (FB) – Kencing Manis & Darah tinggi

Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah…seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik…pernah juga warded kat hospital selama sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.
Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.
Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik…balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah…abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2…bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.
Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau…bacaan gula abah dah normal…dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128…doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.
Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2.

5. Puan Nafiza Shuib – Thalassemia trait

Apakah Perubahan Pada Diri KakNgah Selepas Consume Vivix?

Insomnia ~ Seriously KakNgah mengalami insomnia yang boleh dikatakan pada tahap teruk jugalah, kalau mengandung lagi-lagilah teruknya, huhhu.. Alhamdulillah sesangat, sekarang KakNgah senang jer tidur, dulu kalau tidur sejam dua dah terjaga pastu bukan main susah lagi nak nyenyak tidur sampai kadang-kadang bila siang tu sibuklah stress bagai…

Memberikan Tenaga ~ Seseorang yang mengidap thalassaemia mudah letih tak bermaya, kadang2 boleh ke tahap kronik sampai pitam. KakNgah hanya sebagai pembawa jika pengidap risikonya setiap bulan perlu tukar darah. Tersentuh hati tengok anak-anak kecil pengidap thalassaemia yang kene tukar darah setiap bulan…  Selepas consume Vivix™ KakNgah lebih bertenaga, macam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™.

Merawat Sakit Sendi & Lenguh-Lenguh Badan ~ Yang mengenali KakNgah tentu dah tahu KakNgah ni cam mana, hehhe… bukan kurus, bukan kecil tapi kering! hahha… bila dah kering ni mudah sangat sakit-sakit sendi dan lenguh-lenguh sakit badan so dengan Vivix™ segalanya tidak perlu dirisaukan lagi.

Merawat Sembelit & Buasir ~ Huhhu… ini satu hal penyakit nih.. setiap kali selepas bersalin memang KakNgah akan kene sembelit teruk sampai tahap buasir, berdarah-darah penuh mangkuk tandas, alhamdulillah selepas consume set menyusu sembelit & buasir KakNgah hilang namun kadang-kadang tu sembelit ada jugalah berteman sekali sekali.. hahha… Apabila consume Vivix™ ni, sehari 2 3 kali plak membuangnya dengan mudah plak tu, Alhamdulillah…

Mengurangkan Stress ~ Hahha… ni satu hal, KakNgah ni memang mudah stress, nak2 dengan 3 askar kat rumah, lagi2lah… hehhe… Dengan consume Vivix™, KakNgah lebih relax, sungguh terasa kelaianannya…

Mengawal Rasa Lapar ~ KakNgah rasa kalau ada yang nak kurus bolehlah consume Vivix™ nih.. sebab apa??? hahha, sebelum consume Vivix™, badan KakNgah akan mengeletar dan perut pun mulalah memainkan lagu rindu serindu-rindunya… hahha, serious.. KakNgah jenis tak tahan kalau lambat makan, pagi kalau bangun tidur, nasi dululah yang KakNgah hadap, bukan nasi goreng yer, nasi berlauk.. kalau g kedai untuk ‘bekfes’, KakNgah akan order nasi lemak tambah tau… Tak Caya??? leh tanya my hubby kay…

Bengkak Susu ~ Sakit sangat kalau bengkak susu tau, mau 3 hari baru baik, kadang-kadang tu menangis tahan sakit tapi sejak consume Vivix™ nih, sehari jer dah okeh…
Alhamdulillah sesangat… semuanya dengan izin Allah Yang Maha Esa kan… KakNgah sendiri rasa cam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™ yang KakNgah dapat rasakan pada diri KakNgah… Sungguh2 berbaloi..

6. Zarina Bt Othman – Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)

image

7. Puan Iftifal – Kulit Lebih Cantik

Hampir nk habiskan satu botol vivix sy gunakan. itu pun share dengan suami. Kulit sebelum ni nampak kusam dan tona kulit tak sekata. After ambil vivix kulit nampak lebih bersih. Alhamdulillah dengan izinNya sy serasi dengan vivix. Korang semua wajib cuba tau!

8. Siti Nuraishikin Badaruddin

Syukur sudah dikenalpasti tiada tumor lagi di bahagian dagu saya.Thank you Allah dan Vivix Shaklee. Diambil berterusan selama 2 bulan. CT Scan tidak dapat kesan lagi tumor saya.

9. Puan Halimatun Saadiah – Kencing Manis dari 18 ke 5.4

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah dan kehendakNYA..kita berusaha dan berikhtiar yang menyembuhkan adalah atas kehendakNYA.
Abah dikesan kencing manis pada awal tahun 2013 hari tu, dengan kadar bacaan yang agak tinggi, 17 atau 18 mcm tu. kemudian bacaan xpernah turun2. bermacam jenis ubat dan supplement cuba, tapi bacaan makin teruk sehingga tidak dapat dibaca, dalam masa yang sama, berat badan turun mendadak sehingga seluar saiz 42 pada asalnya tinggal saiz 34, bayangkan memang turun byk sangat.
Makan tak lalu, sentiasa letih dan penglihatan menjadi kembang, hingga terpaksa buat cermin mata baru, dan abah dh tak berani nak bawak kereta jauh2 waktu malam. Sepanjang bulan puasa hari tu memang kami adik beradik semua susah hati tgk keadaan abah, kalau hari xkerja memang abah melepek saja xlarat, bibir pecah, makan xlalu.
kemudian bulan lepas saya berikan VIVIX untuk abah cuba, saya cuma suruh abah ambil sekali satu sudu teh setiap kali sebelum tidur, konsisten hampir 2 minggu, alhamdulillah. Hari ni abah p klinik untuk check bacaan dan keputusan bacaan 5.4, alhamdulillah normal..
bersyukur sgt2 Allah makbulkan doa kami semua untuk melihat abah sihat macam dulu..sekarang ni abah dh berselera makan, kerja pun dh xletih macam sebelum ni, abah kerja 3 shift, pagi, petang dan malam. memang abah rasa bertenaga sangat sekarang, muka pun dh nampak merah, penglihatan pun dah semakin ok..alhamdulillah.

10. Customer Puan Noriah Ibrahim – Luka selepas pembedahan akibat Kencing Manis

image

Diebetes & kena operate kaki..pas operate luka xsembuh2..akak suggestkan vivix..dia amik sebotol..itulah hasilnya alhamdulillah  dia pun happy jer
Penggunaan 1 botol Vivix selama 2 minggu.

11. Puan Nini – Kencing Manis dari 29 turun ke 11

image

Ini umi saya. Umur umi saya 55 tahun [lahir tahun 1958]
bermula vivix mac 2013. masa tu bacaan diebetes 29. huuuuuuu….seriau. takut kene inject insulin sendiri.
jadi, umi konsisten vivix + ubat hospital. Minggu lepas, umi cek darah, dah jadi 11. Alhamdulillah. dah lama x turun serendah tu. syukur.
semalam umi call saya. g repair basikal. nak naik basikal pusing2 kampung. sekarang pinjam basikal makcik. tergelak saya. dah berpuluh tahun tak naik basikal. sebab pening. tp sekarang dah x pening umi cakap. baru sebulan ambik vivix.

YA! SAYA MAHU MENCUBA VIVIX! KLIK DI SINI UNTUK TERUS KE SHOPPING CART ANDA DI WEBSITE SHAKLEE.

*Sila hubungi saya di 0111 290 9546 untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA selepas pembelian.

MAHU MENDAPATKAN VIVIX SHAKLEE DENGAN HARGA YANG LEBIH RENDAH? PENJIMATAN SEHINGGA 33%!

DAFTAR SEBAGAI AHLI SEKARANG. KEAHLIAN HANYA RM65 SEUMUR HIDUP DAN TAK WAJIB MENJUAL.HUBUNGI EYDA UNTUK LEBIH MAKLUMAT.

Pilihan di tangan anda
Salam sayang,
Eyda Sukiman
Kesihatan lebih BERNILAI dari Wang Ringgit

0

Vivix Shaklee & Pelbagai Testimoni

Assalamualaikum..

GOOD NEWS!

Bulan Julai 2014 ini merupakan bulan promosi Vivix Shaklee.

Makanan berkhasiat memainkan peranan penting dalam penjagaan kesihatan. Dengan menambah nutrien polifenol yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan ke dalam diet pemakanan harian, dapat mengekalkan kesihatan yang berpanjangan dan juga meningkatkan tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti seharian.

Shaklee membawa Vivix™ untuk anda, satu minuman campuran botanikal yang penuh dengan kebaikan bagi mengekalkan kesihatan badan dan enak rasanya!

Kebaikan:

✔Memelihara keseluruhan kesihatan
✔Membantu anda berasa lebih bertenaga
✔Menguatkan sistem imun

Kenali Vivix Shaklee

Apa itu Vivix?

image

Bahan-bahan Utama Vivix Shaklee

1. Anggur Muskadin
Anggur Muskadin merupakan salah satu buah yang paling tinggi dengan polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin memberikan ellagitanins dalam kepekatan tinggi, yang apabila digabungkan dengan lain-lain polifenol, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang hebat.

image

2. Resveratrol
Satu sebatian semulajadi antioksidan yang ditemui dalam sesetengah tumbuhan, biji, dan buah-buahan, termasuk anggur dan produk anggur yang diperolehi seperti wain merah. Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia.

Vivix Memperlahankan Penuaan Pada Peringkat Sel

image

Vivix® Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix® mengandungi campuran unik botani:

• Polygonum Cuspidatum
• Anggur Muskadin
• Elderberi Eropah
• Lobak Ungu

yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Anggur Muskadin: Sememangnya Hebat

40% kulit, 10% benih: Anggur Muskadin adalah dari alam semulajadi yang jarang ditemui, buah paling mujarab dengan profil polifenol yang unik yang menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain, Anggur Muskadin mempunyai kepekatan asid elagik yang tinggi. Apabila ia digabungkan dengan polifenol lain, ia menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Shaklee memanfaatkan kuasa Anggur Muskadin ini di dalam setiap botol Vivix ® menggunakan proses pengekstrakan proprietari yang mengasingkan dan memelihara polifenol bioaktif yang diperolehi daripada kulit dan biji anggur setiap individu. Hasilnya? Formulasi saintifik canggih yang 10x lebih berkuasa daripada resveratrol itu sendiri dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. *

Hasil Yang Hebat: Pertahanan Sel

image

Satu kajian klinikal yang diterbitkan dalam The Journal of Endokrinologi dan Metabolisme menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menyekat penanda utama tindak balas tekanan biologi selepas pengambilan yang tinggi lemak dari sarapan makanan segera berjumlah 930 kalori*

*Nama kajian: A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. Tarikh publish: 2 Februari 2011.

Hasil Yang Hebat: Tenaga Sel

image

Satu kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix meningkatkan mitokondria (stesen jana kuasa sel yang menghasilkan tenaga) dengan ketara.

** Dalam kajian makmal di sebuah universiti terkemuka, Vivix = resveratrol + proprietari polifenol campuran.

Hasil Yang Hebat: Baikpulih Sel

image

Kajian makmal menunjukkan bahawa bahan-bahan utama Vivix membantu melindungi daripada kerosakan DNA, menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel yang sihat.

Hasil Yang Hebat: Prestasi Sel

image

Hasil daripada kajian makmal di sebuah universiti terkemuka menunjukkan bahawa bahan utama dalam Vivix menghalang pembentukan protein AGE, yang boleh menyebabkan kerosakan sel.

Vivix Shaklee: Penyelesaian Hebat

image

Sesetengah makanan tambahan meningkatkan tenaga. Yang lain pula mendakwa sebagai kaya dengan antioksidan. Tetapi hanya Vivix Shaklee menyampaikan bahan-bahan yang telah terbukti memberi kesan positif empat mekanisme utama penuaan pada tahap sel.

Vivix Shaklee: Perbezaan Yang Hebat

image

Ditunjukkan dalam beberapa kajian klinikal dan makmal untuk meningkatkan pertahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel, dan prestasi sel

✔Semulajadi-tiada perisa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan awet

✔Bahan-bahan yang 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan sel *

✔Menyampaikan spektrum yang luas melebihi 15 polifenol – termasuk asid elagik, salah satu antioksidan yang paling mujarab dalam alam semula jadi

Patent pending dan eksklusif untuk Shaklee

image

100% Semulajadi. Patent pending. Bahan utamanya diuji secara klinikal. Eksklusif.

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE

1. Puan Shila – Crohn’s Disease

image

image

Nad, nak share dengan Nad, saya dah pregnant, 4 months. After almost 5 years tunggu. Dapat tahu lepas sebulan lebih, tu pun sebab morning sickness teruk. Ingatkan gastrik puasa dan Crohn.
Thanks Nad. Vivix tu banyak membantu dan supplement lain yang saya ambil. Haritu test darah Crohn, Alhamdulillah semakin OK. Doc tu siap terperanjat macam mana darah ni boleh OK. Maksudnya inflammation tu dah semakin kurang. Alhamdulillah.
Memang doa sangat baby sihat dan sempurna. Dapat 1 pun jadi lah dulu. Doc gynae pun terperanjat. Dia kata case orang sakit Crohn jarang dapat preggy.
Ubat doc bagi untuk makan hari2 tak ambil jugak. Cuma ambil ubat air doc tu sebulan sekali sejak Januari. Ubat tu mahal giler, RM 7K, nasib baik ade ING. Selalu gak lah MC. Healing crisis Vivix pun bole tahan. Hehe..sabar kan aje.
Saya ambil 5 kali ubat air doc untuk kurangkan inflammation. Vivix sebotol je. Ada tinggal sikit je lagi. Ada time saya kena healing crisis tu. Berhenti dan sambung2. Kalau nak ikutkan, saya mkn Vivix tak disiplin sangat. Tapi vivix tu membantu jugak.

2. Puan Norhidayah Bt Mohd Ishak – Sakit Tua

Alhamdulillah.
Tak sampai sebulan penggunaan Vivix Shaklee, cuma sehari 1 sudu teh setiap pagi, kesihatan Atok saya semakin baik.
Untuk pengetahuan semua, Atok saya ada sakit tua. Badan jadi lemah, sakit-sakit, dan lain-lain. Lepas minum Vivix Shaklee, Atok cakap dia rasa badan bertenaga sangat. Emak saya sendiri cakap badan ngan muka Atok dah nampak merah. Tak pucat macam selalu.
Alhamdulillah. Saya rasa tersangat gembira. Sekurang-kurangnya saya tak rasa terkilan atau menyesal sebab melabur membeli Vivix yang ternyata berkualiti dan berkesan memelihara kesihatan Atok saya. Saya nak Atok saya sihat sebab saya sayang Atok saya.

3. Puan Izan – Rokok Rasa Pahit

Mmmm…segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan…
Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi…bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill… Dulu memang rasa segan dengan kawan2…dengan keluarga bakal suami..tapi tu la…bila kita nasihat…orang tua ni bukannya nak dengar…
Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.
Tapi Alhamdulillah…awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya…tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng…dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.
Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.
Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.
P/S: Ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis…pun ada perubahan yang k

etara.

4. Puan Eina Md Ali (FB) – Kencing Manis & Darah tinggi

Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah…seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik…pernah juga warded kat hospital selama sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.
Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.
Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik…balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah…abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2…bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.
Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau…bacaan gula abah dah normal…dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128…doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.
Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2.

5. Puan Nafiza Shuib – Thalassemia trait

Apakah Perubahan Pada Diri KakNgah Selepas Consume Vivix?

Insomnia ~ Seriously KakNgah mengalami insomnia yang boleh dikatakan pada tahap teruk jugalah, kalau mengandung lagi-lagilah teruknya, huhhu.. Alhamdulillah sesangat, sekarang KakNgah senang jer tidur, dulu kalau tidur sejam dua dah terjaga pastu bukan main susah lagi nak nyenyak tidur sampai kadang-kadang bila siang tu sibuklah stress bagai…

Memberikan Tenaga ~ Seseorang yang mengidap thalassaemia mudah letih tak bermaya, kadang2 boleh ke tahap kronik sampai pitam. KakNgah hanya sebagai pembawa jika pengidap risikonya setiap bulan perlu tukar darah. Tersentuh hati tengok anak-anak kecil pengidap thalassaemia yang kene tukar darah setiap bulan…  Selepas consume Vivix™ KakNgah lebih bertenaga, macam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™.

Merawat Sakit Sendi & Lenguh-Lenguh Badan ~ Yang mengenali KakNgah tentu dah tahu KakNgah ni cam mana, hehhe… bukan kurus, bukan kecil tapi kering! hahha… bila dah kering ni mudah sangat sakit-sakit sendi dan lenguh-lenguh sakit badan so dengan Vivix™ segalanya tidak perlu dirisaukan lagi.

Merawat Sembelit & Buasir ~ Huhhu… ini satu hal penyakit nih.. setiap kali selepas bersalin memang KakNgah akan kene sembelit teruk sampai tahap buasir, berdarah-darah penuh mangkuk tandas, alhamdulillah selepas consume set menyusu sembelit & buasir KakNgah hilang namun kadang-kadang tu sembelit ada jugalah berteman sekali sekali.. hahha… Apabila consume Vivix™ ni, sehari 2 3 kali plak membuangnya dengan mudah plak tu, Alhamdulillah…

Mengurangkan Stress ~ Hahha… ni satu hal, KakNgah ni memang mudah stress, nak2 dengan 3 askar kat rumah, lagi2lah… hehhe… Dengan consume Vivix™, KakNgah lebih relax, sungguh terasa kelaianannya…

Mengawal Rasa Lapar ~ KakNgah rasa kalau ada yang nak kurus bolehlah consume Vivix™ nih.. sebab apa??? hahha, sebelum consume Vivix™, badan KakNgah akan mengeletar dan perut pun mulalah memainkan lagu rindu serindu-rindunya… hahha, serious.. KakNgah jenis tak tahan kalau lambat makan, pagi kalau bangun tidur, nasi dululah yang KakNgah hadap, bukan nasi goreng yer, nasi berlauk.. kalau g kedai untuk ‘bekfes’, KakNgah akan order nasi lemak tambah tau… Tak Caya??? leh tanya my hubby kay…

Bengkak Susu ~ Sakit sangat kalau bengkak susu tau, mau 3 hari baru baik, kadang-kadang tu menangis tahan sakit tapi sejak consume Vivix™ nih, sehari jer dah okeh…
Alhamdulillah sesangat… semuanya dengan izin Allah Yang Maha Esa kan… KakNgah sendiri rasa cam tak percaya tetapi itulah hakikatnya khasiat Vivix™ yang KakNgah dapat rasakan pada diri KakNgah… Sungguh2 berbaloi..

6. Zarina Bt Othman – Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)

image

7. Puan Iftifal – Kulit Lebih Cantik

Hampir nk habiskan satu botol vivix sy gunakan. itu pun share dengan suami. Kulit sebelum ni nampak kusam dan tona kulit tak sekata. After ambil vivix kulit nampak lebih bersih. Alhamdulillah dengan izinNya sy serasi dengan vivix. Korang semua wajib cuba tau!

8. Siti Nuraishikin Badaruddin

Syukur sudah dikenalpasti tiada tumor lagi di bahagian dagu saya.Thank you Allah dan Vivix Shaklee. Diambil berterusan selama 2 bulan. CT Scan tidak dapat kesan lagi tumor saya.

9. Puan Halimatun Saadiah – Kencing Manis dari 18 ke 5.4

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah dan kehendakNYA..kita berusaha dan berikhtiar yang menyembuhkan adalah atas kehendakNYA.
Abah dikesan kencing manis pada awal tahun 2013 hari tu, dengan kadar bacaan yang agak tinggi, 17 atau 18 mcm tu. kemudian bacaan xpernah turun2. bermacam jenis ubat dan supplement cuba, tapi bacaan makin teruk sehingga tidak dapat dibaca, dalam masa yang sama, berat badan turun mendadak sehingga seluar saiz 42 pada asalnya tinggal saiz 34, bayangkan memang turun byk sangat.
Makan tak lalu, sentiasa letih dan penglihatan menjadi kembang, hingga terpaksa buat cermin mata baru, dan abah dh tak berani nak bawak kereta jauh2 waktu malam. Sepanjang bulan puasa hari tu memang kami adik beradik semua susah hati tgk keadaan abah, kalau hari xkerja memang abah melepek saja xlarat, bibir pecah, makan xlalu.
kemudian bulan lepas saya berikan VIVIX untuk abah cuba, saya cuma suruh abah ambil sekali satu sudu teh setiap kali sebelum tidur, konsisten hampir 2 minggu, alhamdulillah. Hari ni abah p klinik untuk check bacaan dan keputusan bacaan 5.4, alhamdulillah normal..
bersyukur sgt2 Allah makbulkan doa kami semua untuk melihat abah sihat macam dulu..sekarang ni abah dh berselera makan, kerja pun dh xletih macam sebelum ni, abah kerja 3 shift, pagi, petang dan malam. memang abah rasa bertenaga sangat sekarang, muka pun dh nampak merah, penglihatan pun dah semakin ok..alhamdulillah.

10. Customer Puan Noriah Ibrahim – Luka selepas pembedahan akibat Kencing Manis

image

Diebetes & kena operate kaki..pas operate luka xsembuh2..akak suggestkan vivix..dia amik sebotol..itulah hasilnya alhamdulillah  dia pun happy jer
Penggunaan 1 botol Vivix selama 2 minggu.

11. Puan Nini – Kencing Manis dari 29 turun ke 11

image

Ini umi saya. Umur umi saya 55 tahun [lahir tahun 1958]
bermula vivix mac 2013. masa tu bacaan diebetes 29. huuuuuuu….seriau. takut kene inject insulin sendiri.
jadi, umi konsisten vivix + ubat hospital. Minggu lepas, umi cek darah, dah jadi 11. Alhamdulillah. dah lama x turun serendah tu. syukur.
semalam umi call saya. g repair basikal. nak naik basikal pusing2 kampung. sekarang pinjam basikal makcik. tergelak saya. dah berpuluh tahun tak naik basikal. sebab pening. tp sekarang dah x pening umi cakap. baru sebulan ambik vivix.

YA! SAYA MAHU MENCUBA VIVIX! KLIK DI SINI UNTUK TERUS KE SHOPPING CART ANDA DI WEBSITE SHAKLEE.

*Sila hubungi saya di 0111 290 9545 untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA selepas pembelian.

MAHU MENDAPATKAN VIVIX SHAKLEE DENGAN HARGA YANG LEBIH RENDAH? PENJIMATAN SEHINGGA 33%!

DAFTAR SEBAGAI AHLI SEKARANG. KEAHLIAN HANYA RM65 SEUMUR HIDUP DAN TAK WAJIB MENJUAL.HUBUNGI EYDA UNTUK LEBIH MAKLUMAT.

Pilihan di tangan anda
Salam sayang,
Eyda Sukiman
Kesihatan lebih BERNILAI dari Wang Ringgit

0

Vivix & Diabetes (Kencing Manis)

Assalamualaikum…

Harini entry tentang Vivix & Diabetes

image

Diabetes adalah salah satu penyakit yang banyak dihadapi oleh rakyat Malaysia.

Sempena bulan promo VIVIX ni jom kita lihat bagaimana Vivix & Resveratrol berfungsi sebagai penawar Diabetes.

Q: BAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES?

Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:

✔Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.

✔Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

✔Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

Jom kita tengok hasil terbaik mereka yang telah mencuba..

 

image

Testimoni 1

image

Ingin tahu lebih lanjut tentang Vivix? Boleh hubungi Eyda ye 🙂

Promosi terhebat sepanjang Julai 2014!

Memang sangat berbaloi. Nak dapatkan 1 atau 2 botol pun boleh.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat?

Hubungi saya sekarang!!

Eyda Sukiman
Sid 892528
01112909545
Mummy Healthy Vita Store